Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Màs szülô is aggódik azon,...

Màs szülô is aggódik azon, hogy a gyereke nem autista e?

Figyelt kérdés
Eddig nem foglalkoztatott a dolog, fel sem merült bennem, de annyi ilyen cikk jött velem szemben az utòbbi idôben, hogy màr már ùgy èrzem a legapròbb kis jelentèktelen dolog is utalhat autizmusra.

2021. jún. 4. 13:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
Most éppen felkapott téma az autizmus. Nyilván marhára hasznos azoknak, akik valóban érintettek, de oda jutottunk, hogy lassan minden anyuka belelátja a gyerekébe. Annyira azért nem gyakori dolog ez sem. Amiatt is aggódsz, hogy cukorbeteg lesz? Vagy lúdtalpas? Vagy rövidlátó? Vagy diszlexiás? Vagy nem, mert ezek éppen nem pörögnek a médiában.
2021. jún. 4. 14:49
 12/21 anonim ***** válasza:
71%
2 éves a fiam, 1x nem fordult meg a fejemben
2021. jún. 4. 14:49
 13/21 anonim ***** válasza:
90%

Nem aggódtam ilyeneken csak úgy.

Akinek felnőttként derül kiaz integrálható, úgysem gyógyítható, csak megbélyegezték volna.

Végül mi voltunk kivizsgáláson.

Oka volt.

Idegrendszeri érettlensège volt/van

2021. jún. 4. 15:03
 14/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsò! Mi volt az oka? Hány èvesen voltatok?
2021. jún. 4. 15:10
 15/21 anonim ***** válasza:
Fel sem merült bennem, de mondjuk az en fiamnak kb semmi olyan megmozdulása nincs amitől be kene parazni.
2021. jún. 4. 15:51
 16/21 anonim ***** válasza:
84%
5 kolleganomrol is felnőttként derült ki. És? Akkor most megállt a Föld forogni? Felnott, dolgozik, tok okos, kicsit antiszoc en imádom. Ki nem szarja le, hogy van egy papírja. Ok igaz. Nincs párkapcsolata és igénye sincs rá. No és akkor most mi van? Mennyivel másabb ő mint sokezer másik ember? Semmivel. Mennyivel rosszabb neki most, hogy tudja, mint két éve amikor nem? Semmivel.
2021. jún. 4. 15:54
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Aggódtam és kiderült, hogy nem alaptalanul, de én aggódtam volna mindenféle cikk és fórum nélkül is annyira szembetűnő volt a gyerekem furcsasága.

Kicsit úgy érzem, hogy divat lett az autizmus diagnózis, túl van misztifikálva, pedig a valóságban nagyon nem egy leányálom. Bármit odaadnék azért, hogy a gyerekem átlagos legyen.

Ezektől a "hármat csapott a kezével, kettőt pördült, lehet-e autista" kérdésektől egyenesen a falnak megyek. Ha súlyosabb eset, akkor az egyértelműen látszik (még akkor is, ha a szülők váltig állítják, hogy nem), ha meg enyhébb eset, akkor sokszor a szakemberek is csak találgatnak.

2021. jún. 4. 16:42
 18/21 anonim ***** válasza:
88%

Ha megnézed, itt a gyakorin, ebben a kategóriában is a kérdések kb. 70%-a szól arról, hogy "a gyerekem autista/ADHD-s/hiperaktív stb. - e?). Mostanában annyira rá vannak erre pörögve a szülők, nem is értem. Ha az a szerencsétlen gyerek kicsit később kezd el csinálni valamit, mint a legtöbb társa, vagy kicsit izgágább, türelmetlenebb, esetleg visszahúzódóbb, félénkebb, akkor már tuti "gyanús". Nem mondom, hogy nincs létjogosultsága ezeknek a problémáknak, sőt, de az esetek nagy százalékában túl van aggódva a dolog.

Látod, te is már fórumokat böngészel.

Nekem pánikzavarom és depresszióm van, az egyik pszichológusom mondta egyszer, hogy ma már annyiféle mentális zavar létezik, annyiféle tünettel, hogy ezek alapján az emberek 99%-ára rá lehetne aggatni valami mentális betegséget, ezért ő nem is "cédulázza fel" a pácienseit. Szerintem ez nagyon jó meglátás.

2021. jún. 4. 17:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Én megértem hogy rá vannak parazva az anyukák.

A legtöbb embernek fingja sincs arról hogy ez mi valójában, ezért kering sok hülyeség. Baromira nem csak egy kis furcsaság, kis kuloncseg. Az autizmus szövetség honlapján azt írják hogy 70% sosem lesz képes önálló eletre,sokan nem is beszélnek közülük.

Szóval nagy a tudatlanság, ezért sokan feleslegesen is aggódnak.

*Valaki aki ezen nem tud már nevetni*

2021. jún. 4. 20:35
 20/21 anonim ***** válasza:

14

2 éves kora után

Nem beszélt, de nagyon értelmes(volt),emlékezete kiemelkedő, térkép memoria

Túlhalláds

Mozgásban elmaradás ( ügyetlenke inkább)

Rendszeretet

Ha kizökkentetted a megszokásból hiszti, kifordul magából.

De ezt olyan szinten, hogy “de ezt így kell így szoktuk.. “

Ètkezésben nem eszi meg,ami ropog..

Amúgy is rossz evő

Összeírva elég rosszul hangzik..

De kizàrtàk..

Tsmt-vel a hiszti is javult, ès pàr hónap alatt beszèlni is kezdett

2021. jún. 4. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!