Màs szülô is aggódik azon, hogy a gyereke nem autista e?
Nem aggódtam ilyeneken csak úgy.
Akinek felnőttként derül kiaz integrálható, úgysem gyógyítható, csak megbélyegezték volna.
Végül mi voltunk kivizsgáláson.
Oka volt.
Idegrendszeri érettlensège volt/van
Aggódtam és kiderült, hogy nem alaptalanul, de én aggódtam volna mindenféle cikk és fórum nélkül is annyira szembetűnő volt a gyerekem furcsasága.
Kicsit úgy érzem, hogy divat lett az autizmus diagnózis, túl van misztifikálva, pedig a valóságban nagyon nem egy leányálom. Bármit odaadnék azért, hogy a gyerekem átlagos legyen.
Ezektől a "hármat csapott a kezével, kettőt pördült, lehet-e autista" kérdésektől egyenesen a falnak megyek. Ha súlyosabb eset, akkor az egyértelműen látszik (még akkor is, ha a szülők váltig állítják, hogy nem), ha meg enyhébb eset, akkor sokszor a szakemberek is csak találgatnak.
Ha megnézed, itt a gyakorin, ebben a kategóriában is a kérdések kb. 70%-a szól arról, hogy "a gyerekem autista/ADHD-s/hiperaktív stb. - e?). Mostanában annyira rá vannak erre pörögve a szülők, nem is értem. Ha az a szerencsétlen gyerek kicsit később kezd el csinálni valamit, mint a legtöbb társa, vagy kicsit izgágább, türelmetlenebb, esetleg visszahúzódóbb, félénkebb, akkor már tuti "gyanús". Nem mondom, hogy nincs létjogosultsága ezeknek a problémáknak, sőt, de az esetek nagy százalékában túl van aggódva a dolog.
Látod, te is már fórumokat böngészel.
Nekem pánikzavarom és depresszióm van, az egyik pszichológusom mondta egyszer, hogy ma már annyiféle mentális zavar létezik, annyiféle tünettel, hogy ezek alapján az emberek 99%-ára rá lehetne aggatni valami mentális betegséget, ezért ő nem is "cédulázza fel" a pácienseit. Szerintem ez nagyon jó meglátás.
Én megértem hogy rá vannak parazva az anyukák.
A legtöbb embernek fingja sincs arról hogy ez mi valójában, ezért kering sok hülyeség. Baromira nem csak egy kis furcsaság, kis kuloncseg. Az autizmus szövetség honlapján azt írják hogy 70% sosem lesz képes önálló eletre,sokan nem is beszélnek közülük.
Szóval nagy a tudatlanság, ezért sokan feleslegesen is aggódnak.
*Valaki aki ezen nem tud már nevetni*
14
2 éves kora után
Nem beszélt, de nagyon értelmes(volt),emlékezete kiemelkedő, térkép memoria
Túlhalláds
Mozgásban elmaradás ( ügyetlenke inkább)
Rendszeretet
Ha kizökkentetted a megszokásból hiszti, kifordul magából.
De ezt olyan szinten, hogy “de ezt így kell így szoktuk.. “
Ètkezésben nem eszi meg,ami ropog..
Amúgy is rossz evő
Összeírva elég rosszul hangzik..
De kizàrtàk..
Tsmt-vel a hiszti is javult, ès pàr hónap alatt beszèlni is kezdett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!