Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák, hogyan dolgoztátok...

Anyukák, hogyan dolgoztátok fel, hogy a gyereketek értelmi fogyatékos/sérült?

Figyelt kérdés

Hogy lehet ezzel megbirkózni?

Mit érzetetek addig, amíg nem kaptátok meg a pontos diagnózist, csak tudtátok, hogy a ti csemetétek más mint a többi?

Kavarognak bennem a gondolatok, úgy érzem elvesztem. Ha van valakinek bármi tapasztalata, kérem ossza meg. Sokat segítene!

2020. júl. 13. 23:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem se vidd, ameddig nem küldenek, de fejleszd magánúton!

Én először azért vittem, mert felajánlották hogy jobb bölcsibe mehet át évközben(amúgy senki nem vette át). Aztán küzdöttem, hogy levegyék, mert csak egy ovi vette volna fel, az meg borzalom volt. Most megint kód lesz, mert csak így jut be kiscsoportos integráló iskolaelőkészítőbe.

Iskolánál majd megint megpróbálom leszedetni, hátha megy..

2020. júl. 15. 06:04
 22/34 anonim ***** válasza:
45%

21-es, igen, sajnos bennünket is beetettek, hogy milyen jó lesz majd a gyereknek, mert akkor kijár hozzá utazó gyógypedagógus, és nem nekem kell este hordanom még magánúton fejlesztésre. Aztán meg amikor meglett a kód, szépen beintettek, hogy nincs szakember.

Az ovi, suli csak azért ragaszkodik a kivizsgáláshoz, mert abban bíznak, hogy esetleg olyasmit találnak, ami kizárja az integrációt.

A fiamnál is az óvónők évekig állították, hogy bizony autista, hiába vittem nekik mindenhonnan papírt, hogy nem az, nem hitték el. De nagyon szerették volna, ha leírják róla, és akkor ki lehet rakni.

De semmilyen sni-kód nem előnyös, mert elvileg pl. az adhd-t, beszédfogyatékot minden suliba fel kell, hogy vegyék, de nem fogják, csak a körzetesnek kötelező. Ezzel eléggé meg lehet szívni.

2020. júl. 15. 22:20
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!Vègig olvastam a hozzàszòlàsàokat ès fàj a szívem...

Sajnos èn fèlelmekkel tele èlek 10 hònapja....Akkor születet kisfiam egy problèmqmentes terhessèg ès egy hosszù szülès utàn..Rögtön besàrgult ès azòta is jönnek a problèmàk folyton!Születèsètøl kezdve èrzem hogy valami nincs vele rendben...több orvosnàl jàrtunk màr..nagyon fèlek😢

2020. aug. 5. 11:47
 24/34 anonim ***** válasza:
91%
23 miért érzed így? Ezt esetleg leírod?
2020. aug. 5. 18:51
 25/34 anonim ***** válasza:
81%

Szomorú, hogy 2 sni-s gyerekem van, több ilyen szülőt ismerek, főrumokon tag vagyok. Leírom a tapasztalataimat, és 6 %-ban hasznos.

Nem ártana ésszel nyomkodni a gombot, ha többet nem írnak a tapasztalt szülők, akkor nem jártok jól.

Igen, akármennyire is nem tetszik a dolog, soha nem szabad hivatalosan is leiratni,hogy probléma van a gyerekkel, mert onnantól elesik a gyerek a szabad iskolaválasztás jogától! Akármennyire fáj nektek, de ez az igazság.

Nyilván ha egy gyerek erősen fogyatékos, és messziről látszik rajta, akkor nincs miről beszélni, de enyhébb esetekben inkább hátrány, mint előny. Nekem a Vadaskertben a fiam kezelőorvosa szó szerint ezt mondta:

-"Anyuka biztosan talál olyan orvost, aki leírja, hogy a gyerek autista, ha nagyon akarja. Viszont az ilyen átmeneti helyzetben levő gyerekek inkább csak veszítenek ezzel, mert nagyon sok kapu becsukódik előttük."

Oké, nem vagyok hasznos. De azért emésszétek!

2020. aug. 6. 22:17
 26/34 anonim ***** válasza:

23-as vagyok...

Meg van kèsve a mozgàsfejlődèsben(nem kùszik előre,nem màszik stb)egyenlőre gurulva közlekedik ill. nègykèzlàb hintàzik.Nem ült mèg fel magàtòl ès ültetve sem marad bàr nem sokszor probàltam ezt...Nem küld puszit,nem integet ,nem nèz apa utàn ha emlegetem...Sokat nyùjtogatja a nyelvèt...Sok problèmànk volt születèsètől kezdve...az egyik szemèvel kancsalít😏egyszerűen fèlek màr..Van időpontunk neurològiàra màr.Nagyon fèlek.Kicsit kezd bàntani mikor azt làtom hogy màsoknàl akiknèl potyognak a gyerekek olyan ,,könnyen,, megy minden..Èn csak egyet szerettem volna (ès sokat is vàrtam rà)szèpen felnevelni ,egyszerűen boldognak lenni...Èvekig hajtottunk hogy megteremtsük neki a biztos hàtteret...hàt az most meg van..viszont semmi màs sem biztos màr😣Ennek ellenère mindennap megköszönöm a jò Istennek hogy adta nekem...csak a sok fèlelem ès kètely megkeserítí kicsit a dolgokat..Annyira szeretnèm egèszsègesen felnőni làtni ,oviba sètàlni vele közben ènekelni,kèszíteni neki az iskola tatyòjàt,jòkat nevetni vele -kergetőzni..mellette lenni,segíteni neki minden lèpèsèt,tàmogatni...de ùgy hogy eközben ő is èlvezi teljesèben a kis èletèt ès nem a sajàt kis vilàgàban van bezàrva..Bocsi hogy hosszù lett...

2020. aug. 6. 22:45
 27/34 anonim ***** válasza:

26!

Voltatok szakembernél? Neurológus, fejlődés neurológus, gyógytornász, szakszolgálat stb? Figyelme milyen?

2020. aug. 6. 23:29
 28/34 anonim ***** válasza:

27!

Figyelne nagyon jò!Voltunk fizioteràpiàn...sztem a kedves hölgy nem igazàn erőltette meg magàt...vèlemènye:làtja a lemaradàst de nem kòros-ha engem zavar vizsgàltassam ki..így kerültünk az első neurològushoz..szìnte semmit nem kèrdezett èn mesèltem csak mindent a gyerekről..majd a vègèn azt mondta hosszù process lesz mire megtudjuk mi a gyerek baja ès adott tovàbbi beutalòkar de csak Szeptemberre..Addig gondolhatod mit èrzek..kèrtem h mondja el mire gyanakszik egyàltalàn.. azt mondta csak a vizsgàlatok utàn..Ja ès mèg neurològia előtt voltunk egyszer Dèvènyen..ott a hölgy azt mondta levan maradva de nèzze meg először egy neurològus..Ja ès van màr időpont egy màsik neurològushoz is..Tik-tak tik-tak...

2020. aug. 6. 23:51
 29/34 A kérdező kommentje:

25-ös!

Sajnálom a lepontozást, mert számomra minden válasz hasznos volt. Minden mondat egy pici fűszál amibe kapaszkodni tudok (és szerintem sokan vagyunk ezzel még így) .

Rosszabb napjaimon visszajárok a válaszokat olvasgatni.

Szerintem van itt egy-két idióta, aki abban éli ki az elfolytott vágyait, hogy jól lepontoz mindenkit.

2020. aug. 7. 14:03
 30/34 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a 4., nem tervezett gyermekemről derült ki 2 hónapos korában hogy down szindrómás. Na ott akkor bezáródott számomra a világ, és majdnem egy egész év kimaradt az életemből, semmire nem emlékszem abból az időszakból, csak arra, hogy a nap 24 órájában aggódom és agyalok, mi lesz vele, velünk.

Kedden lesz a 2. szülinapja. Egyre nagyobb a különbség, a lemaradás a szindrómátlan gyerekekhez képest.

Nekem az segít, ha látom, nem vagyok egyedül, a sorstársi közösség fent tartja a fejemet a víz színén, nem enged végleg elsüllyedni.

Ha valóban baj van, akkor - mivel nincs más választásod, nem szállhatsz ki, nem passzolhatod át ezt a terhet - idővel megszokod, megedződsz, megerősödsz és megtanulsz egészen röhejesen kis dolgoknak is örülni. Mert csak kis dolgok vannak, amik örömet tudnak okozni, a rengeteg nehézség között. Ezeket észre kell venni, különben véged.

2020. aug. 13. 22:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!