Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autizmus miatt?- Bizonyos...

Autizmus miatt?- Bizonyos helyzetekben mindig elmondja ugyanazt

Figyelt kérdés

4 éves jól funkcionáló autista gyerekem van. Utóbbi időben megfigyeltem hogy bizonyos helyzetekben mindig elmondja ugyanazt a mondatot. Pl TSMT torna közben az egyik feladatnál ahogy elkezdjük mindig elmondja h "anya szeretlek" vagy több mese is van, amit mikor olvasok neki, akkor egyszer tett hozzá egy megjegyzést és azt azóta mindig pontosan ugyanannál a résznél ugyanúgy elmondja stb... Szóval egyszer elmond egy adott helyzetben valamit, ami egyébként teljesen odaillő, de aztán utána mindig elmondja..

Próbáltam utána keresgélni és ez kényszeresnek tűnik, ez az autizmusból ered vagy érdemes külön foglalkoznom vele?

2020. jún. 4. 14:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó, diagnosztizált autista, senki nem mondta hogy azért autista, mert ismétel..kíváncsi voltam, hogy ez az autizmusa miatt van-e, de ezek szerint ahogy látom a válszokból ez ettől független életkori dolog.

2020. jún. 5. 11:06
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez normális .A gyerekek szeretik ezeket a kis szabályszerűen ismétlődő dolgokat,szükségük is van ilyenekre . Én is tapasztalok ilyet a kisfiamnál ,ő nem autista,én az vagyok,nekem ennél sokkal "durvább" ,kényszeres szertartásaim voltak gyerekkoromban,és sajnos időnként most is .

Amúgy ez hülye hasonlat lesz,de a kutyámon is pontosan ilyen dolgokat veszek észre :D szerintem a gyerekeknek is biztonságot ad az ilyesmi,semmi kóros.

2020. jún. 16. 13:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Mâr règi tèma de hozzâszolok.

Nálunk is vannak ilyenek.

Kezdem ûgy èrezni beleörülök.

Megnyugudtam lehet èletkori sajatossag is.

Lassan 4 èves fiu

2023. júl. 30. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!