Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan fogadja a kistesót?

Hogyan fogadja a kistesót?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves lányom. Jön a kistesó. Eddig minden nap kérdezgette, hogy neki mikor lesz már tesója, mert nagyon szeretne. Először nagyon örült mikor mondtuk neki, hogy a pocakban van. Azonban mostmár aggaszt a viselkedése. Ő még elalváshoz szopizik, szeptembertől ovi és addig szeretném ha leszokna. Napközben nem igényli, kizárólag alváshoz, ahhoz azonban követeli. Eddig semmilyen módszer nem vállt be leszoktatáshoz. Ahhoz, hogy egyszerűen nem adom pedig nincs szívem. Mondogatom neki, hogy ő mar nagy és kell majd a cici a kistesónak, erre ő majd a kistesó egyen mást mert a cici az övé... Vannak hisztik azert is, hogy vegyem fel. Nem képes megerteni, hogy már nem nagyon tudom cipelni a tesó miatt. Múltkor aztmondta, hogy összenyomja a kistesót, a pocakban, mert már nem akarja, hogy legyen. Nagyon félek, hogy mi lesz, ha megszületik. Már most irigy és féltékeny, pedig tényleg nagyon akarta, ezzel kelt, ezzel feküdt. Be vagyok szarva, de tényleg. Nincs ezen mit szépíteni. :-) Hogyan csináljam?

2020. jún. 3. 23:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%

Te hulye vagy. Azonnal hagyd abba a szoptatast!

Nem is magyarazkodom... Gyenge vagy. Erositsd meg magad, 2 gyereket akarsz nevelni igy?

2020. jún. 4. 00:09
 2/17 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ne a kistesora fogd a dolgot, persze utalni fogja...

Egyik este mondd hogy kész ennyi volt cici elfáradt.

2020. jún. 4. 00:38
 3/17 anonim ***** válasza:
89%

Ha a kicsire hárítasz mindent, persze, hogy utálni fogja. Meg is értem. Képzeld magad a helyébe: anyósod azt mondja, hogy a férjednek lesz egy új felesége, akit nagyon kell szeretned, de mostantól veled nem fekszik le, mert az új nővel fog szexelni, menj el dolgozni, mert nappal vele akar lenni, soha többé ne segítsen neked semmiben, mert mostantól csak neki fog. Ugye milyen rosszul hangzik?

Egyébként én kifejezetten szoptatásnácinak számítok, tényleg tűzön-vizen át, de egy 3 évest ne már... 🤦🏼‍♀️

A szoptatásról nem a kicsi miatt kell leszokni (én tandem szoptattam, amúgy működik a dolog), hanem mert ovis nagylány. Ki kell alakítani egy új esti rutint, amiben van sok bújás és ölelés, de ruhában. Az emelést egyrészt nem kell abbahagyni, amihez szokva vagy, azt terhesen is csinálhatod, gondolom nem 50 kg a gyerek. Ha fáj, akkor neked fáj, nem a babának. Használjátok ki ezt az időszakot, mert most vagytok utoljára hármasban. Most utoljára ő az egyetlen gyermeketek. Szervezzetek sok programot, érezze, hogy ő is a világ közepe, nem csak a kicsi.

2020. jún. 4. 01:49
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ügyeltem végig a terhességem alatt, hogy egyetlen miértet se válaszoljak meg úgy, hogy arra a válasz még csak sejthető is a tesó legyen. Szerintem a cici magyarázata az egyik lehető legrosszabb volt, sosem lett volna szabad a “tesóra fogni”. Most számára a testvére ellenség aki az egyik legbecsesebbet készül elvenni tőle. Biztos nehéz lesz ezt visszafordítani, esetleg beszélj vmi tanácsadóval mit ajánl.
2020. jún. 4. 04:43
 5/17 anonim ***** válasza:
35%

3-assal egyet èrtek.

Pedig magam is gyenge vagyok.

Tandem szoptatok, 18 hónap van a gyerekek közt.

Már majdnem leállt a nagy.. napi 1 cici

Most meg

Vagy 5-6 kell

Hiszti van és bántja a tesót ha nem kap,mert azt érzi meg van károsítva a tesó által.

Amúgy imádja.

Nekem nincs bajom vele, hogy szopik még, de 2 gyerek ilyen igényét nagyon nehéz fizikailag.

2 hó alatt 600g-ot hízott a nagy

Kicsi

2500g-ot 🙈

Én meg csak eszem és iszom a 4 l vizeket...

Nah de az eredeti kérdésre:

Nem lesz gond, de ha nehéz is, kerüld a “tesó miatt” válaszokat..

Én is elkövetem ezt a hibát, nem jól reagál rá.

A te derekad fáj.. igaz a baba miatt.. de Ezt nem kell hangoztatni..

Az első idő nehéz

2020. jún. 4. 06:01
 6/17 anonim ***** válasza:
88%
Az én fiam már 8 éves, nálunk is jön szeptemberben a hugi. Ő már jóval értelmesebb nyilván, mint egy 3 éves, de még így is igyekszem elkerülni, hogy bármilyen dolgot vagy változást a kistesóval indokoljak (nálunk van olyan, amit muszáj, de azt ő már megérti). Itt rontottad el a dolgot, szerintem is.
2020. jún. 4. 08:17
 7/17 anonim ***** válasza:
84%
Ezt a "nincs szívem" dolgot sürgősen felejtsd el. Ha már most sem tudsz neki nemet mondani, mi lesz később? A többi kommentelővel egyetértek, sajnos a hozzáállását te rontottad el, hogy mindent a kicsire hárítottál. Legyél határozottabb, tanulj meg nemet mondani és egyértelműen szabd ki a határokat. Ennek így nem lesz jó vége.
2020. jún. 4. 08:54
 8/17 anonim ***** válasza:
90%
Gratulalok, elinditottad a testverharcot.
2020. jún. 4. 09:22
 9/17 anonim ***** válasza:
75%
Surgosen tegyel valamit, egyszer atkattan neki, es tenyleg osszenyomja a tesod, a hasadban mikor pihensz raugrik, vagy meguti a kisagyban....en nem is tudom mit elhetne tenni, hogyan visszaforditani..
2020. jún. 4. 09:31
 10/17 anonim ***** válasza:
60%
A te hibad ha utalni fogja a testveret. Mert o ugy eli meg, h miatta nem kap tobb cicit majd es miatta nem veszed fel es minden miatta van. Mi a francnak szoptatsz egy 3 evest??? Jol megszivattad magad. Nem a gyerek igenyli, te voltal gyenge ahhoz, h leszoktasd. Minden rossz okozojanak a kistesot fogja tartani. Gratulalok
2020. jún. 4. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!