Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A nagy nem akar kistesót....

A nagy nem akar kistesót. Kinél hogy alakult ilyen esetben?

Figyelt kérdés
4 éves, úton a kistesó, de a Nagy mindig mondogatja, hogy neki nem kell kistesó, nem akarja, küldjük vissza. Kicsit aggódom, hogy nem lesz sima menet. Pedig mindig mondjuk neki, hogy lesz végre jàtszópajtàsa.
2015. aug. 15. 11:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Megkerdezted mar ole miert nem akar?
2015. aug. 15. 12:12
 2/14 anonim ***** válasza:
86%

Én sem akartam, mégis lett 2 is. Ma már örülök neki, hogy vannak.

Vond be őt a baba körüli dolgokba majd, de ne minden csak az új kicsiről szóljon.

És tényleg, mit mond, miért nem akar?

2015. aug. 15. 12:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

rengeteg módszer van a neten testvérnek bevezetni, és megszerettetni vele a gondolatot..

készíteni arra, pl adjanak egymásnak ajándékot, rajzoltatni vele, vagy egyéb élményprogramok, míg készül és amikor a kicsi hazajön a kórházból, a nagy is kapjon ajándékot, hogy a kicsi hozta neki, STB

felészíteni arra is, hogy nem mindig lesz leányálom, sírni fog pl.

2015. aug. 15. 12:52
 4/14 A kérdező kommentje:
Nemnagyon mondja, hogy miért nem. Koràbban emlìtette, hogy mert majd elveszi a jàtékait, ezen túlléptünk, elmagyaràztuk hogy mivel ő kicsi lesz, nem is akar majd a nagyos jàtékokkal jàtszani. Szerintem egész egyszerűen arról szól az egész, hogy a Nagy félti az "egyeduralmàt".
2015. aug. 15. 13:03
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
nem nagy beszélgetések kellenek egy gyerekkel egy gyerekről...miért nem keresel neten rá..?
2015. aug. 15. 17:03
 6/14 A kérdező kommentje:
Talasztalatok érdekeltek volna, de úgy néz ki, ez csak nàlunk gond.rà tudok keresni googleben
2015. aug. 15. 18:26
 7/14 anonim ***** válasza:

nagyon sok helyen gond, csak lehet nem foglalkoznak vele mások....

én ismerősömék nagyon lelkiismeretesek, tőlük is van a rajzos ötlet, hogy rajzoljunk valamit a születendő kistesónak, addig is szokja a gondolatát és a rajzolást szeretik, tehát pozitív dologgal párosul a kicsi érezése . sok ilyen pozitív párosítást kell alkalmazni.

ahogy egy nőnek, férfinak is volt 9 hónapja anyává érni, a gyerektől is fokozatosságot várhatunk csak.

nem ódákat zengeni, meg rábeszélni...

2015. aug. 15. 22:08
 8/14 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk október elején jön a kistesó, akkor lesz a nagy 4. Ő mondjuk néha várja, néha már látni,hogy féltékeny. Ez szerintem normális. Ahol nincs testvérféltékenység, na szerintem olyan nem nagyon van.

Nemrég egy többgyerekes baráti pártól kaptunk egy jó tippet. Totál természetesnek kell venni,hogy tesója lesz. Sok szülő ugye jobban megpróbál kompenzálni a nagy felé, még több figyelmet fordít rá, mint alapból, gondolván, így a jó, így hátha kevésbé lesz féltékeny. Ez sem jó. Neki úgy kell elfogadnia a tesót,hogy az a normális,hogy megszületik, másnak is van, mondjuk apának is, anyának is stb.

2015. aug. 16. 08:31
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

Komolyan gondolod, hogy játszópajtása lesz??? És hogyan fognak együtt játszani? Az első néhány évben sehogy. Persze a nagy tud játszani a kicsivel ha akar, és ha rákap a testvérke szórakoztatására, azt ő is élvezni fogja, de ez nem egy szimmetrikus kapcsolat, és nem is szabad annak beállítani.

Inkább azt hangsúlyozzátok a nagy gyereknek, hogy őt továbbra is nagyon szeretitek. Hogy a kicsi sok időt elvesz majd, de ha ő is segít, akkor fog maradni külön időtök, amikor együtt lehettek, játszhattok, mesélhettek... Ha pedig ő is visszababásodik egy kicsit, azt viseljétek türelemmel. El fog múlni, főleg, ha a nagytestvér tapasztalhatja, hogy nagynak lenni előnyökkel is jár. Ő már ehet csokit, a kicsi nem. Őt elviszi a keresztmama a játszótérre/moziba/akárhová, a kicsit nem. Ő ki tudja fújni az orrát, kiválaszthatja a ruháját, felmászhat a magasabbik mászókára, és így tovább, mert nagyobb, okosabb, ügyesebb...

Ez nem kivételezés, hanem a gyerekek életkorából adódó különbségtétel. Szegény kicsik persze méltatlankodnak miatta, de meg kell várniuk, amíg megnőnek.

2015. aug. 16. 09:38
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
Egyik Jön a baba Hadas Krisztával című műsorban volt hasonló eset. Sajnos nem tudom hányadik rész. De ott már volt 2 nagyobb gyerek, meg egy kicsi (1-2 éves) és erre vállaltak még egyet, hogy szegénynek legyen kortárs testvére és játszópajtása. Hát a kicsi nem így gondolta, és később sem változott a dolog, mikor még bejelentkeztek. Elfutott, nem akart segíteni a baba körül, hiába akarták bevonni, csapkodta a babát, elfordult, ha mondták, hogy nézze meg vagy akármi. Gondolom az idő ezt az ellentétet mindenképpen feloldja, főleg miután haszna is lesz belőle. Mondjuk tényleg van kivel játszani, beszélgetni stb. De ez a legelején nem javít. Fogalmam sincs, hogy erre mi a helyes és működőképes módszer. Nagyon érdekelne egyébként, mert még én is kerülhetek hasonló helyzetbe, és nyilván senki sem akarja kitenni a gyerekét ilyen sokknak és szenvedésnek.
2015. aug. 17. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!