Mit tegyek? Az 5 éves kisfiam nem akar kistesót!
Én azt hiszem, hogy ez pont az a kategória, amikor a gyereknek nincs beleszólása a dologba.
Majd a terhességed alatt szépen hozzászokik a gondolathoz. Testvérféltékenység meg szinte mindig van, ha akarta a gyerek a tesót, ha nem.
Most még nem akarja, majd idővel meg fog ez a dolog változni. Szerintem nagyon sok kisgyerek nem akar testvért, de hála az égnek, olyanról még nem hallottam, hogy a szülők emiatt ne vállaltak volna még egy gyermeket.
Ne kérdezzétek Tőle, hogy akarja-e vagy sem, mert szegény azt hiszi, hogy ez tőle függ. Kész tények elé kell majd állítani, és majd meglátjátok, milyen hamar belejön a nagytesó szerepbe.
A páromnak van egy fia az előző kapcsolatából. Mikor kérdeztük Tőle (sajnos mi is beleestünk ebbe a hibába), hogy mit gondol róla, akarná-e, akkor rögvest a téma ellen fordult. Szegény páromat meg is viselte, emiatt nem mert belevágni a babaprojektbe, félt a fia reakciójától. Aztán telt, múlt az idő, pár hónapja tudta meg, hogy születni fog egy kistestvére, és majdnem hogy Ő örült a legjobban, hogy fiú lesz.
A gyerekek már csak ilyenek. :)
Nekem két kisfiam van 5 és 3 évesek ők is azt mondják hogy nem szeretnének kistesót de ez nem rajtuk múlik.
Nővérem sem akart, de nem ő döntött...
6-os vagyok. Én nem értettem félre a kérdésedet, de ha már megkérdezed a véleményét, nyilván úgy értelmezi, hogy ebbe neki van beleszólása. És ameddig ő azt mondja, hogy nem akar, addig Nektek is nehezebb lesz felszabadultan várni a kistesót. Hidd el, hogy szeretni fogja nagyon. Szóval a kérdésedre a válasz? Semmit ne tegyetek, illetve álljatok neki nyugodtan a babaprojektnek.
Kedves 8-as! Ez elég durva, ha ezt az én párom fia mondta volna, biztos sírva fakadtam volna. Illetve az apjától biztos kapott volna egy maflást. Nem lehet, hogy ezeket az anyjától hallja? 6 évesen kicsit erősnek érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!