Mit tegyek? Az 5 éves kisfiam nem akar kistesót!
Nekem kisebb a gyerekem jóval és még nem is próbálkozunk kistesóval, de tök érdekes a kérdésed.
Én úgy csinálnám (mondom tapasztalat nélkül :) ) hogy nem azt mondanám, hogy ha lenne tesód milyen jól eljátszanátok stb.
Inkább gyakorlatban, hogy mikor szakad az eső és szeretne játszani akár kint vagy neked nincs időd éppen játszani, mert pl főzől, akkor mondanám, hogy XY-nál nincs ilyen gond, mert ők most tudnak játszani a tesójával. Sőt lehet elvinném olyanokhoz akiknél van tesó és persze jól megvannak, lássa, hogy nem fog a világ összedőlni, ha lesz neki is.
Lehet hülyén fogalmaztam és a példák sem túl jók, de így közelíteném meg.
De abban egyetértek, hogy ne a gyerek döntse el. Pl ha 10 évesen meg szeretne akkor már belevágnátok? Vagy mi van, ha közben meggondolja magát :) Szóval ha ti úgy látjátok eljött az idő, akkor hajrá.
Mi szerettünk volna testvért a fiunk mellé, de
sokáig nem sikerült. Ismerősök kérdezték mindig tőle, hogy szeretne-e kistestvért. Ő mindig azt mondta, hogy nem, és soha nem is lesz testvére. Tévedett. 6 éves múlt, mire sikerült teherbe esnem. A 12. heti vizsgálat után mondtuk meg neki. Úgy kezdtük, hogy anya most volt orvosnál...de nem tudtuk befejezni, mert elkezdte mondogatni, hogy "nem lesz, nem lesz." Eltelt pár hét, és már azon dilemmázott, hogy mi legyen a neve, ő ajánlgatott neveket, sokáig gondolkodott,hogy jobban örülne kislánynak stb. Most kétéves a kislányom és a tesók közt szerelem van. Imádják egymást.
Szerintem ez még változni fog, a gyerekek nagyon határozott véleményt tudnak mondani egy-egy dologról, aztán két hét múlva már az ellenkezőjét mondják ugyanolyan határozottan :)
Az én fiam 6 éves, és ő például évekig mondogatta, hogy de jó lenne egy kistestvér. Most már mi is szeretnénk, és érdekes módon a fiam először úgy állt hozzá, hogy ő nem akar kistesót, az első reakciója az volt a témára, hogy "itt fog majd nekem nyivákolni". De elég sokat beszélgettünk vele erről (na nem úgy, hogy "most ülj le és arról fogunk neked prédikálni, hogy mennyire kell szeretni a kistestvért", hanem csak úgy sokszor szóba hoztuk a témát), és egyre inkább érdekli a dolog :) Múltkor már azzal mászott be mellém reggel az ágyba, hogy "Anya, beszélgessünk a kisbabáról" :) Meg nézegettünk együtt képeket arról, hogy hogyan fejlődik a kisbaba az anyuka pocijában, meg hogy hogyan kell fürdetni, öltöztetni, pelenkázni a babát, és egyre inkább érdekli, meg már kérdezgeti is sokszor, hogy mikor lesz kistestvér, mi lesz a neve, meg ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!