Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan legyek jó anya, ha...

Hogyan legyek jó anya, ha elkeserít előre, hogy a kislányomnak ugyanolyan nehéz lesz a párkeresés, mint amilyen nekem volt?

Figyelt kérdés

Megkérdezte pár napja, hogy miért nincs mellem. Gondolom feltűnik neki jobban, mert itthon hanyagolom a push upot. Aztán megmutatta a Barbie babáját. Mondtam neki, hogy nem mindenkinek olyan tökéletes a melle. Megkérdezte, hogy neki majd olyan lesz-e és hogy reméli, hogy igen. Azóta nagyon rosszul érzem magam, mert az én alkatomat örökölte, és ha így van, akkor két pattanás lesz a melle még 30 éves korában is.:( Eszembe jutott, hogy emiatt milyen borzalmasan sokat voltam szomorú tinédzser koromban és hogy tulajdonképpen az egész életemet befolyásolta, mert nem mertem férfiakkal ismerkedni. Pedig mióta ő van, azóta van egy kis mellem, és mivel sokáig szoptattam, meg is barátkoztam a melleimmel, de most éjszaka közepén felkeltem megnézni, hogy létezik, hogy még kisebbre mentek össze most, hogy már nem szoptatok régóta? De nem, olyan 3-4 éve változatlan. Mégis magamba zuhantam, mert most már őt féltem.:( Feljött bennem a görbe hátam is és itt bújom a netet és teljesen kiakadtam azon is, hogy valószínű fűzőre és fogszabályozóra lesz ítélve egész tinédzser korában. Annyira gyönyörű kislány! De legalább a szemromlást nem örökölte úgy tűnik, neki nem kék a szeme. Sajnos nekem nem volt fűzőm, pedig kellett volna. De az se lesz leányálom, ha neki hordania kell. Azt se szeretném, ha arról szólna a tinédzserkora, hogy fogszabályzó, fűző, neadjisten szemüveg...:(

Most teljesen magamba zuhantam. Én nem bírnám még egyszer végigcsinálni a tinédzser koromat és tudom mi vár rá. Legszívesebben bőgnék egész nap, de nem hinném, hogy erre van szüksége egy 6 éves kislánynak.:( Hogyan legyek erősebb anya? Amikor tudom, hogy mi vár rá és nem biztos, hogy meg tudom tőle védeni? Hogy benne maradtam rosszabbnál rosszabb kapcsolatokban, mert nem hittem el, hogy valakinek kellenék nulla mellel? És sorolhatnám. Küzdök a saját életközépi válságommal is. Erre most belém hasított a felismerés, hogy a gyerekemnek hamarosan egy nagyon erős anyára lesz szüksége és még magamat se tudom megtartani:(((

2020. ápr. 24. 22:12
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
91%
Te itt inkább ne személyeskedj és kezdj el másra komplexust kiáltozni. Mert az belőled ordít. Már ha igaz a kérdésed, mert továbbra is fenntartom, hogy kamu.
2020. ápr. 24. 23:42
 32/62 anonim ***** válasza:
82%

“ Nem neveltem bele. A mellemre ő kérdezett rá és már most azon gondolkozik, hogy vajon neki lesz-e. Minden lányban felmerül előbb-utóbb, Barbie baba nélkül is.”

De igen, belenevelted. Egy 6 eves nem nezegeti a mellet, sot, fel sem fogja hogy az majd noni fog. Egy egeszseges lelkivilagu kislanynak a jatekrol, baratokrol, allatokrol, mesekrol szol az elete, nem arrol hogy mekkorak a mellei.

Ez az egesz tortenet (ha igaz) ugy beteg, ahogy van.

2020. ápr. 24. 23:45
 33/62 A kérdező kommentje:

Most még nyilván nem a melléről szól az élete, nyugodj meg. Nem a saját mellét nézegette, hanem az enyémet, felfogtad? Hogy miért nincs nekem - nem neki. Rákérdezett. Ennyi. És nem hülye egy 6 éves gyerek, jobb megfigyelők bárkinél és nyilván ha nem Barbie babán, akkor látja a többi anyukán és megkérdezte, hogy neki is olyan lesz-e mint a Barbie babának.

Majd amikor tinédzser korában nem fog megnőni, akkor erről fog szólni nagyon sok minden, tudom, mert átéltem. És ez nem vidít fel. Ez van.

Mindegy, remélem ebben nem az én géneimet örökölte, igazából ennyire lapos nő nincs a családban, nem tudom, honnan jött.

2020. ápr. 25. 00:03
 34/62 anonim ***** válasza:
88%

"Mondtam neki, hogy nem mindenkinek olyan tökéletes a melle"

Na ilyeneket pont nem kene mondani. Nincs olyan, hogy tökéletes, hiszen mindneki más. Inkább agt kellett volna mondani, hogy nem mindenkinek ilyen, van akinek kisebb/nagyob, lógósabb, stb. Bár nem tudom hany éves, nem olvastam végig a kommenteket.

2020. ápr. 25. 00:26
 35/62 anonim ***** válasza:
24%

Jajj te :) Felesleges ezeken agyalnod... Mondom én, amikor még pocaklakóm van, és már féltem a későbbi csalódásoktól...

Szerintem az a fontos hogy megtanítsuk nekik hogy a külsőség csak egy dolog, fő a belső érték. Illetve el kell érni hogy legyen egy egészséges önbizalmuk, és hogy tudják nem számít mindenki véleménye. Vegyék körbe magukat jó emberekkel, azoknak nem fog számítani a mellméret. És főként tudják hogy ránk az édesanyjukra mindig számíthatnak. Biztosan fognak csalódni, de így könnyebb lesz, és megfogják találni a boldogságot. ♥️

2020. ápr. 25. 00:38
 36/62 A kérdező kommentje:

Most kicsit megnyugodtam, mert utánanéztem, és simán lehet, hogy a 10-11 éves kori kóros soványságom miatt nem nőtt meg a mellem. Mert a test zsírszintje befolyásolja az ösztrogénszintet és én pont abban az időszakban iszonyú vékony voltam. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy én akkoriban kaptam normálisan enni. A menzeszem is 14 éves koromban jött meg, a ballagás előtt nem sokkal. A többi lánynak megjött 11-12 éves kora körül.

Emlékszem sokszor teljesen üres hűtőre. De arra is emlékszem, hogy amikor anyám jobb passzban volt, akkor mindig főzött, így nem csak a suliban volt főtt kaja, hanem otthon is, estére is.

De az is lehet, hogy bármit teszek is, a gyerek is ilyen sovány lesz. Most nagyon jó étvágya van, hízott is, de soványabb a társainál.

Na mindegy, megpróbálok vele minél többet együtt főzőcskézni, ez anyámmal kimaradt, megpróbálom jobban csinálni, mint anya, de iszonyú nehéz, sokszor észre se veszem, hogy hat rám az ő mintája.

Remélem, ha a kislányom nem fogy le annyira, mint én 11-12 éves korom körül, hogy akkor neki meg fog nőni a melle és soha nem fogja átélni azt, amit én éltem meg közel 25 éven át.

2020. ápr. 25. 01:01
 37/62 anonim ***** válasza:
95%

Húúú, melletted a saját anyám egész normálisnak tűnik.

Amúgy remélem, hogy ez kamu.

2020. ápr. 25. 01:26
 38/62 anonim ***** válasza:
95%

Istenem ezt a nettó baromságot.

Szégyellheted magadat,hogy egy 6 éves lányt már arra készítesz fejben,hogy hogy dobd majd oda a férfiak elé pontozásra,amikor majd nővé érik...

Remélem tényleg max a testedet örökölte,mert másképp igen szarul fog járni.

24/N

2020. ápr. 25. 01:26
 39/62 anonim ***** válasza:
93%

A kérdező szerintem túl panikolja a dolgot az én meglátásom szerint.

Ő még gyerek, bárkire hasonlíthat testalkatilag a kislány , pl vmelyik nagyszülőre.

Nem minden a mell! Igaz én a másik kategóriába tartozom, nekem D-E van, de ne gondold h nem volt tini problémám. Nekem az arcom állandóan pattanásos volt évekig akármit próbáltam és végül szerencsére kinőttem de heges maradt az arcom. Úgy utáltam magam emiatt, sokszor sírtam. Így ahogy idősödök most elfogadtam magam, vkinek így tetszem vagy nem és kész. Senki sem tökéletes!

2020. ápr. 25. 01:50
 40/62 anonim ***** válasza:
91%

A melleim miatt én is elcsesztem anno a tartásom (méret béli eltérés) amit ma már bánok és ha lesz lányom azon leszek, hogy a testével kapcsolatos dolgokat reálisan kezelje.

Beteges amit csinálsz, szegény kislánynak emiatt lesz minden baja, mert tudat alatt is tömöd a fejét az ideális képpel. A barbie miatt én nem mondok semmit, sok kislány álmodozik arról, hogy milyen lesz, ha lesz cicije és magassarkút meg vörös rúzst hordhat. Ebben nincs semmi különös, már ha mellette lát reális, nem idealizált nőképet is.

2020. ápr. 25. 03:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!