Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan legyek jó anya, ha...

Hogyan legyek jó anya, ha elkeserít előre, hogy a kislányomnak ugyanolyan nehéz lesz a párkeresés, mint amilyen nekem volt?

Figyelt kérdés

Megkérdezte pár napja, hogy miért nincs mellem. Gondolom feltűnik neki jobban, mert itthon hanyagolom a push upot. Aztán megmutatta a Barbie babáját. Mondtam neki, hogy nem mindenkinek olyan tökéletes a melle. Megkérdezte, hogy neki majd olyan lesz-e és hogy reméli, hogy igen. Azóta nagyon rosszul érzem magam, mert az én alkatomat örökölte, és ha így van, akkor két pattanás lesz a melle még 30 éves korában is.:( Eszembe jutott, hogy emiatt milyen borzalmasan sokat voltam szomorú tinédzser koromban és hogy tulajdonképpen az egész életemet befolyásolta, mert nem mertem férfiakkal ismerkedni. Pedig mióta ő van, azóta van egy kis mellem, és mivel sokáig szoptattam, meg is barátkoztam a melleimmel, de most éjszaka közepén felkeltem megnézni, hogy létezik, hogy még kisebbre mentek össze most, hogy már nem szoptatok régóta? De nem, olyan 3-4 éve változatlan. Mégis magamba zuhantam, mert most már őt féltem.:( Feljött bennem a görbe hátam is és itt bújom a netet és teljesen kiakadtam azon is, hogy valószínű fűzőre és fogszabályozóra lesz ítélve egész tinédzser korában. Annyira gyönyörű kislány! De legalább a szemromlást nem örökölte úgy tűnik, neki nem kék a szeme. Sajnos nekem nem volt fűzőm, pedig kellett volna. De az se lesz leányálom, ha neki hordania kell. Azt se szeretném, ha arról szólna a tinédzserkora, hogy fogszabályzó, fűző, neadjisten szemüveg...:(

Most teljesen magamba zuhantam. Én nem bírnám még egyszer végigcsinálni a tinédzser koromat és tudom mi vár rá. Legszívesebben bőgnék egész nap, de nem hinném, hogy erre van szüksége egy 6 éves kislánynak.:( Hogyan legyek erősebb anya? Amikor tudom, hogy mi vár rá és nem biztos, hogy meg tudom tőle védeni? Hogy benne maradtam rosszabbnál rosszabb kapcsolatokban, mert nem hittem el, hogy valakinek kellenék nulla mellel? És sorolhatnám. Küzdök a saját életközépi válságommal is. Erre most belém hasított a felismerés, hogy a gyerekemnek hamarosan egy nagyon erős anyára lesz szüksége és még magamat se tudom megtartani:(((

2020. ápr. 24. 22:12
1 2 3 4 5 6 7
 11/62 anonim ***** válasza:
92%

Szomorú azért, hogy egy ilyen pici lánynak már a nagy melleken jár az esze.

Szedd rendbe magad, adj neki önbizalmat.

2020. ápr. 24. 22:52
 12/62 A kérdező kommentje:

10-es tenni akarok ellene. Észre szoktam venni a hibáimat a gyereknevelésben és igyekszem korrigálni.

De biztos, hogy meg fogok zuhanni, ha nem nő meg a melle vagy sárgák lesznek a fogai. És nem én neveltem belé, ő vette észre, hogy az egyik maradandó foga sárga és elsírta magát, hogy talán rossz gyerek volt és azért hozott neki sárgát a fogtündér? És akkor hogy csináljam, hogy ne jusson eszembe az egész gyerekkorom, a fiatalalságom, amikor nem mertem nevetni vagy csak a szájam elé tett kézzel??? Amikor megcsináltattam elöl a két koronát és az orvos közölte, hogy nem csinálhatja fehérre legalább azokat a nyamvadt koronákat, mert elütne a többi fogamtól? És úgy kellett kikönyörögnöm, hogy legalább a koronák egy kicsit legyenek fehérebbek:(

Nem szólhat az egész gyerekkora arról, hogy fogszabályzás, fogfehérítés, fűző, gerincműtét, mellműtét basszus. Milyen élet ez? Mondjuk az se élet, hogy púposan, sárga csálé fogakkal, nulla mellel kell majd kilógnia a sorból.

2020. ápr. 24. 22:55
 13/62 anonim ***** válasza:
95%

6 évesen honnan tudod mekkora melle lesz ?

Ha egy kismellű fogszabályzós csaj lesz belőle,akkor sem biztos,hogy ilyen szánalmas lesz ám ,mint te .. ne neveld bele a hülye komplexusaidat a gyerekedbe.

2020. ápr. 24. 23:04
 14/62 anonim ***** válasza:
96%

Kezdem azt hinni, hogy ez nem a gyerekről szól.

Ez a te problémáidról szól, a sebekről amiket nyalogatsz.

Elhiszem hogy szar volt neked. De ideje lenne túllépni rajta, és nem belenevelni a gyerekbe. Hidd el, érzi rajtad a szánakozást, rosszat teszel neki.

2020. ápr. 24. 23:08
 15/62 anonim ***** válasza:
90%

Nem a melled miatt nincs normális kapcsolatod. Nekem olyan kicsi, hogy alig van. Mégis tetszem a férfiaknak. És nem csak a belsőm miatt. Nekem pl. jó fenekem van. Ezt is sokan szeretik.

Ha meg komoly kapcsolatban gondolkodsz, akkor eleve nem ez számít.

Egy csomó hírességnek is pici melle vsn, mégis szépek és sikeresek.

2020. ápr. 24. 23:11
 16/62 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem meg provokálni akarsz, hogy az általad burkoltan lenézett, kb emberszámba se vett szemüvegesek, fogszabályzósok, kismellűek, nem hófehér fogúak stb-k szarul érezzék magukat. Ilyen hülye anya nincs.

Még a kövérséget hozzácsaphattad volna amúgy.

2020. ápr. 24. 23:12
 17/62 anonim ***** válasza:
95%

Figyelj, egyáltalán nem biztos, hogy a te mellméretedet örökli. Örökölheti valamelyik nagymamájáét is. Akár az egyik dédanyjáét is. Ez az öröklés úgyis csak körülbelüli, nem úgy kell elképzelni, hogy centire pontosan annyi lesz, mint neked vagy valamelyik nagyinak.

A háta sem biztos, hogy ferde lesz. Ha örökölte is a hajlamot, ha időben orvosi kezelést kap, valószínűleg nem lesz gond. A fűzőt nem is igen lehet észrevenni a ruha alatt. De ha mégis, nem minden tinédzsert érdekel az ilyesmi, nem mindenkinek lesz kisebbségi érzése amiatt, ha fűzőt kell hordania, hiszen csak átmeneti állapot, és utána úgyis szép/elfogadható lesz az eredmény.

A fogszabályzó meg egyáltalán nem ciki! Igényességre, ápoltságra is utal. Az sem tart örökké, és utána gyönyörűek lesznek a fogak. A legtöbb tini még büszke is rá, hogy fogszabályzója van. Azt jelenti, hogy a szülei foglalkoznak vele, érdekli őket a fogaik egészsége, esztétikája.

A szemüveg sem gáz! Miért lenne? De 14 éves kortól már kontaktlencséje is lehet. Igaz, az kényelmetlenebb és drágább, de a lényeg, hogy akár változtathat is a szemüvegességen, ha 1. anyagilag megengedhetitek majd 2. ha zavarná őt. De az sem biztos, hogy egyáltalán kelleni fog neki szemüveg, ha mégis, nem mindenki fogja ezt fel tragikusan.

2020. ápr. 24. 23:13
 18/62 anonim ***** válasza:
91%

Veled van a baj de rendesen... A saját frusztráltságodat vetíted ki a gyerekedre.

Anyukám is pattanás mellű, rá hasonlítok egyébként és nekem mégis elég telt kebleim lettek. Szóval a genetika nem ctrl+c ctrl+v, lehet, hogy az apjára hasonlít majd. Ezt nem tudhatod.

Másrészt anyukám egyik rögeszmés problémája önmagával a testsúlya, ami nekem meg tök oké. Szóval lehet hogy NEKED problémád van magaddal, sőt biztos, de a gyereked nem tudod mennyire fog ezzel foglalkozni. Én például vastagon lexrom, h sárgásak a fogaim, vagy nem tökéletes a hajam meg mittomén.

Harmadrészt pedig ha annyira hihetetlenül borzalmasnak éli meg a saját külsejét, akkor majd elmegy plasztikai sebészhez aztán kész. Probléma megoldva.

Te meg növessz agyat, az jobban rád férne mint egy nagyobb csöcs...

2020. ápr. 24. 23:15
 19/62 anonim ***** válasza:
58%

Meg az is lehet, hogy a fűző direkt megy a lázadó tinédzser stílusához.

De ha ennyire félted, akkor most előre érdeklődj a dokitól, és hordjad megfelelő gyógytornára/úszásra/nemtudommire.

2020. ápr. 24. 23:16
 20/62 anonim ***** válasza:
85%

Ez a kerdes tenyleg nem a gyerekrol szol, hanem a te lelki (nem, nem a testiekrol, azokat csak felhozod, hogy nyavajoghass) problemaidrol.

Nem az alkatod, fogad tehet rola, hogy TE hogyan valasztottal part es apat, es hogy arrol sem, hogy szultel is neki egy gyereket. Ezek a te sajat donteseid.

Ugyhogy barmilyen fizikai tunning helyett (ahogy mar sokan mondtak) egy pszcihiater kene neked, mielott szegeny gyerekbe is beleneveled ezt a hulyeseget. :/

2020. ápr. 24. 23:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!