Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kinövi ezt a gyerek, vagy...

Kinövi ezt a gyerek, vagy egész életében ilyen asszociális és keserű lesz? 11 éves

Figyelt kérdés
Egyformán nevelt gyerekeink teljesen különbözőek. A kisebbik mindig is pesszimista volt, akinek sosem tetszik semmi, ki nem állhat csapatban dolgozni, és a tesiórákon is félreáll. Se a szép beszéd, se a csúnya, se a büntetés nem használt semmit. Ha valami nem sikerül neki elsőre, azonnal dühöng (némán), és nem hajlandó megszólalni, duzzog. Ezt leszámítva nagyon jó tanuló, szereti az ismeretterjesztő dolgokat. Olyan, mintha két énje lenne, egy törődő aranyos, meg az "eldurrant agyú", akit semmi nem érdekel. Nem tudom, mit tehetnék még, a pszichológusoknál nem hajlandó reagálni semmire.
2019. nov. 28. 21:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A gyereked nem keserű, hanem súlyosan önbizalom hiányos. Azert mondja, hogy nem erdekli, mert valojaban nagyon is erdekli, csak inkabb homokba akarja dugni a fejet. Persze, hogy nem akar reszt venni semmiben, ha azt gondolja magarol, hogy h.lye, ugyetlen stb. Nem akarja, hogy a "benazasat" masok is lassak.(Pl. tesi oran) A kezdodo kamaszkor erre meg ratesz, mert akkor alapbol nehezebben tudjak elfogadni magukat a gyerekek.

Ha valoban valtozast akarsz, kar volt lezarni a pszichologust, mert mint a pelda mutatja, te nem tudsz valtozast elerni.

2019. nov. 28. 23:28
 12/19 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem egyszerűen ilyen az alaptermészete, amin nem fogsz tudni változtatni.A kamaszkor csak hab a tortán.

Azr íeod mindennel próbálsz kedveskedni, a tesója is próbál a lelkére beszélni. Mi lenne ha csak békén hagynátok? Ezzel, hogy meg akarjátok változtatni csak még jobban beleültetitek, hogy ő más. Ezt erősítitek benne. Pont ezzel a viselkedéssel éri el, hogy foglalkoztok vele.

Egy időben a lányom mondta, hogy ő hülye, ezt se tudja azt se tudja, kövér, csúnya stb. Én persze , nem is, elmondtam az előnyeit, bíztattam. De ezt 100x. Aztán meguntam. Legközelebb mikor ilyet mondott annyit válaszoltam, tudod mi erről a véleményem. Pont. Érdekes módon egyre ritkábbak az ilyen megnyilvánulásai, sőt magam hallom vissza. Pl. levágatta a haját. Kicsit megbánta, tartott az osztály reagálásától. Nézte magát a tükörben. Azt mondta: holnap mindenki be fog szólni, hogy nézek ki...csúfolni fognak...na de az a lényeg, hogy nekem zetszik és minden csoda 3 napig tart ugye anya?. Az én szavaim. Tehát nem nyaltam körbe ezredjére is, elmondtam egyszer a véleményem, és teljesen normálisan reagálta le a helyzetet. De ha egész délután ez lett volna a téma és csak duruzsolok, hogy milyen szép vagy, jól áll bla bla, akkor sokkal tovább stresszel rajta mint kéne.

Tehát szerintem hagyd békén a gyereket, persze mondd el a véleményed, de ne told túl.

2019. nov. 29. 04:40
 13/19 anonim ***** válasza:
52%

A nővér a kedvenc, érzi rajtad, ezért nem ér eleget neki a szép szó, mert tudja, hogy hazudsz. Az én anyám is ezt csinálta az öcsém a kedvenc, de mikor őt dicsérte én is ott voltam, és csak aztán kapcsolt, hogy nekem is kéne mondani..

A gyereked túl okos és érzi, mikor hazudsz, mikor vagy elégedetlen vele. Csak nem az idősebb lány a csinibb? Anyámnak ez is fontos volt, hogy a szebb gyerek jobb gyerek, persze sosem mondta, csak éreztette.

2019. nov. 29. 10:43
 14/19 anonim ***** válasza:
63%
Asperger? Lányok esetén nagyon másmilyen tud lenni az autizmus, mint fiúknál. Emiatt többnyire diagnosztizálatlan is marad.
2019. nov. 29. 11:46
 15/19 A kérdező kommentje:

Miért hazudnék neki, ha olyanért dicsérem, ami igaz?

Egyébként pedig ő a szebb és az okosabb is, és egyiküket sem szeretem jobban a másiknál.

Köszönöm a további válaszokat is.

2019. nov. 29. 19:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én két fiam is teljesen különböző személyiség. A nagyobbik 9 éves, nagyon hasonló a tiédhez. Enyhe ADHD-s, van, amikor nehezen kezelhető, dühöng apróságokon, máskor pedig jókedvű és csinálja a dolgát (ez a ritkább). A büntetés csak olaj a tűzre, persze nem hagyunk rá mindent, de nagyon meg kell gondolni, hogyan kezeljem a helyzeteket. Rettentő okos, minden érdekli, kivéve - állítása szerint - az osztályzatai (amúgy nagyon jó tanuló).

Nem biztos, hogy a te gyereked is ADHD-s, de szerintem érdemes lenne elolvasnod ezt:

[link]

[link] (itt van szó arról is, miért nem hat a gyerekre sem a jutalmazás, sem a büntetés)

2019. nov. 29. 20:46
 17/19 anonim válasza:
100%
Nekem van egy 11 éves öcsém, aspergeres. Kitűnő tanuló, az IQ szintje átlag feletti, kiemelkedően jó matekból. Viszont nem nagyon megy neki a társas kapcsolat..tesi órán nem hajlandó rész venni a játékokban, nagyon durva hisztirohamokat szokott kapni, és ilyenkor semmit nem lehet tenni, nem reagál szép szóra, durvábbra se, meg kell várni amíg lenyugszik. Ő is nagyon aranyos tud lenni, de valamikor úgy elborul az agya, hogy kalapáccsal akár nekiesni az öccsének (ez már régen volt, azóta valamennyire javult a viselkedése). Régen az iskolában nem fogadott szót senkinek, viszont mára sokat fejlődött :)
2019. dec. 29. 14:36
 18/19 anonim válasza:

az iskolában nem bántalmazzák

véletlenül?

2020. jan. 6. 20:20
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
#14-es válaszolót nagyon lehúzták, de én is azt mondanám abból a pár mondatból, amit a kérdező elmondott, hogy a gyerek Aspergeres. Az enyém is Aspergeres, csak fiú. Tudom miről beszélek.
2020. jan. 6. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!