Kinövi ezt a gyerek, vagy egész életében ilyen asszociális és keserű lesz? 11 éves
A gyereked nem keserű, hanem súlyosan önbizalom hiányos. Azert mondja, hogy nem erdekli, mert valojaban nagyon is erdekli, csak inkabb homokba akarja dugni a fejet. Persze, hogy nem akar reszt venni semmiben, ha azt gondolja magarol, hogy h.lye, ugyetlen stb. Nem akarja, hogy a "benazasat" masok is lassak.(Pl. tesi oran) A kezdodo kamaszkor erre meg ratesz, mert akkor alapbol nehezebben tudjak elfogadni magukat a gyerekek.
Ha valoban valtozast akarsz, kar volt lezarni a pszichologust, mert mint a pelda mutatja, te nem tudsz valtozast elerni.
Szerintem egyszerűen ilyen az alaptermészete, amin nem fogsz tudni változtatni.A kamaszkor csak hab a tortán.
Azr íeod mindennel próbálsz kedveskedni, a tesója is próbál a lelkére beszélni. Mi lenne ha csak békén hagynátok? Ezzel, hogy meg akarjátok változtatni csak még jobban beleültetitek, hogy ő más. Ezt erősítitek benne. Pont ezzel a viselkedéssel éri el, hogy foglalkoztok vele.
Egy időben a lányom mondta, hogy ő hülye, ezt se tudja azt se tudja, kövér, csúnya stb. Én persze , nem is, elmondtam az előnyeit, bíztattam. De ezt 100x. Aztán meguntam. Legközelebb mikor ilyet mondott annyit válaszoltam, tudod mi erről a véleményem. Pont. Érdekes módon egyre ritkábbak az ilyen megnyilvánulásai, sőt magam hallom vissza. Pl. levágatta a haját. Kicsit megbánta, tartott az osztály reagálásától. Nézte magát a tükörben. Azt mondta: holnap mindenki be fog szólni, hogy nézek ki...csúfolni fognak...na de az a lényeg, hogy nekem zetszik és minden csoda 3 napig tart ugye anya?. Az én szavaim. Tehát nem nyaltam körbe ezredjére is, elmondtam egyszer a véleményem, és teljesen normálisan reagálta le a helyzetet. De ha egész délután ez lett volna a téma és csak duruzsolok, hogy milyen szép vagy, jól áll bla bla, akkor sokkal tovább stresszel rajta mint kéne.
Tehát szerintem hagyd békén a gyereket, persze mondd el a véleményed, de ne told túl.
A nővér a kedvenc, érzi rajtad, ezért nem ér eleget neki a szép szó, mert tudja, hogy hazudsz. Az én anyám is ezt csinálta az öcsém a kedvenc, de mikor őt dicsérte én is ott voltam, és csak aztán kapcsolt, hogy nekem is kéne mondani..
A gyereked túl okos és érzi, mikor hazudsz, mikor vagy elégedetlen vele. Csak nem az idősebb lány a csinibb? Anyámnak ez is fontos volt, hogy a szebb gyerek jobb gyerek, persze sosem mondta, csak éreztette.
Miért hazudnék neki, ha olyanért dicsérem, ami igaz?
Egyébként pedig ő a szebb és az okosabb is, és egyiküket sem szeretem jobban a másiknál.
Köszönöm a további válaszokat is.
Az én két fiam is teljesen különböző személyiség. A nagyobbik 9 éves, nagyon hasonló a tiédhez. Enyhe ADHD-s, van, amikor nehezen kezelhető, dühöng apróságokon, máskor pedig jókedvű és csinálja a dolgát (ez a ritkább). A büntetés csak olaj a tűzre, persze nem hagyunk rá mindent, de nagyon meg kell gondolni, hogyan kezeljem a helyzeteket. Rettentő okos, minden érdekli, kivéve - állítása szerint - az osztályzatai (amúgy nagyon jó tanuló).
Nem biztos, hogy a te gyereked is ADHD-s, de szerintem érdemes lenne elolvasnod ezt:
[link] (itt van szó arról is, miért nem hat a gyerekre sem a jutalmazás, sem a büntetés)
az iskolában nem bántalmazzák
véletlenül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!