Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Csecsemő pszichológus tapaszta...

Csecsemő pszichológus tapasztalata van itt valakinek?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy járt-e már valaki közületek csecsemő pszichológusnál a gyermekével, illetve hasznosnak találta-e? 11 hónapos lányomon figyeltem meg stresszkezeléssel kapcsolatos furcsaságokat, és utána olvasva csecsemő pszichológust javasolnak. Nektek van ilyesmi tapasztalatok? Köszönöm

2019. nov. 18. 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,de mivel még nincs kiforrott személyisége és folyamatosan változik minden mivel még kicsi,így sok értelmét nem látom. Szerintem csak egy pénzkidobás. Ott húzzák le az embert,ahol lehet. Manapság már a legapróbb problémára is pszichológust javasolnak, pedig nagyrészt megoldódna magától,ha a gyermek megérik rá.Lehet, hogy,ami ma gond az holnapra már elmúlik. Egyébként mi a konkrét probléma a stresszkezelésével? Üdv egy gyógypedagógus..
2019. nov. 18. 13:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
11 hónapos stressz kezelés? Miről beszélsz? 3 évesek is épp csak tanulják kezelni
2019. nov. 18. 13:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A pszichológus adott esetekben nagyon hasznos lehet, de sajnos van egy lehúzós oldala is, ilyen pl ez a “csecsemő pszichológus” dolog is. Ne dőlj be neki.
2019. nov. 18. 14:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mit figyeltèl meg?
2019. nov. 18. 14:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Most ilyen komolyan létezik? Szegény gyerek most fedezi fel a világot, érzések millióival kell szembesülnie, és te emiatt máris pszichológushoz vinnéd ahelyett, hogy te próbálnád ravezetni a helyes megoldásra.

Ez gáz.

2019. nov. 18. 14:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én csak itt lesek, hogy ilyen van, hogy 11 hónapos gyereknek stresszkezelési problémája? Ne haragudj, de ha a még nem egészen egyévesedbe ilyeneket látsz bele, akkor mi lesz később? Mi az amit megfigyeltél, sír, ha nem kap meg valamit azonnal? Szerinted a többi gyerek mit csinál 11 hónaposan, vár türelmesen? A "csecsemőpszichológus" valószínűleg a baba-mama pszichológiai rendelést takarja, de ott jobbára te kapsz tanácsokat, hogy hogyan értelmezd a gyerek jelzéseit, és hogyan adj rájuk megfelelő választ, nem őt "kezelik".

Elnézést, ha bántó volt, kicsit éles véleményt hozott ki belőlem a kérdés. Ne legyél olyan szülő, aki, ha a gyereke nem pont úgy viselkedik, ahogy elvárja tőle, egyből betegséget vizionál és orvoshoz hurcolja, mert az nem létezhet, hogy ő nem ért vagy ront el valamit. Van ilyen rokonom, hét évesen újra bepisil és regresszáló viselkedést mutat, mert nem pont olyan, mint ahogy az anyja elképzelte, és az anyja folyton orvosokhoz hordja, azzal, hogy a gyerek nem normális. Pedig az. Volt.

2019. nov. 18. 15:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus leszek fél év múlva, de erről lebeszélnélek. A gyerekeket amúgyis tünethordozónak tekintjük, tehát rendszerint a szülőnél van a probléma gyökere... Ez nem "rossz anyaság", csak ez egy ilyen műfaj, hiba nélkül nem lehet. Ha nagyon furcsa, inkább gyógypedagógus nézzen rá, ha pedig neked nehéz ez az időszak, te menj pszichológushoz, az ugyanis megelőzés szinten se árt. Önismerettel még nem veszített senki, és az élet végéig lesznek benne újdonságok.
2019. nov. 18. 16:36
 8/9 anonim ***** válasza:
85%

Én úgy tudom, hogy hivatalosan nem is nagyon vizsgálnak 3 évesnél fiatalabb gyereket. Az alatt inkább neurológus szokta megnézni a gyereket, hogy megfelelően fejlődik-e, és ha nem gyógytornász foglalkozik vele. Pszichológust baromságnak tartom. Szerinted mégis mit csinál vele? Énekel neki altatódalt? Azt te is megteheted.

Én 3 évesen vittem el először a fiamat kivizsgáltatni, mert el volt maradva nagyon a beszédfejlődéssel. Megnézte pszichológus, bár állítólag nagyon kevés van, aki iskolás gyereknél kisebbekkel foglalkozik egyáltalán. Na, ne gondold, hogy beszélgetett vele, meg kérdezgette, hogy mi a helyzet otthon. Bevitték egy terembe, ami tele volt játékkal, és megfigyelte a nő, hogy hogy játszik, meg néha adott neki egy-két instrukciót. Aztán elmondta, hogy szerinte mi a gond. Nem beszélgetett a gyerekkel!!! Úgysem érti, úgysem tudja elmondani, hogy mi bántja.

Azt tudom, hogy a gyerek az tünethordozó a pszichológusok szerint, de én ezt egy jó nagy marhaságnak tartom. Elég sok problémás gyerek édesanyjával beszélgetek, és a pszichológusok nagyjából ezzel teszik tönkre az autista és adhd-s gyerekek amúgy is idegösszeomlás szélén álló szüleit.

Nem, nem minden nevelési hiba, és a gyerek nem feltétlenül azért magatartászavaros, mert az anyukája idegbeteg. Ellenben egy idegrendszeri elmaradásokkal küzdő, hisztis gyerek tud idegbeteg anyukát csinálni akármelyik kiegyensúlyozott, boldog nőből.

2019. nov. 21. 21:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem amúgy kell pszichológushoz vinnem az egy éves fiamat, mert koraszülött. És őket szokták küldeni... De úgy tudom hogy kb azt nézik amit mondjuk a védőnő az egy éves státusz alkalmával. Hogy hogy reagál ha nem lát engem, mint anyját. Formabedobóba betalál-e az egyszerűbb formákkal ilyesmi.

Mi mást is lehetne ilyen picivel?

De valaki írta hogy pszichológus lesz, valószínűleg ő jobban tudja ezt hogy pl a korababákat miért is kell elvinni pontosan.

2019. nov. 21. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!