Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A Vadaskertben adnak még...

A Vadaskertben adnak még Asperger diagnózist?

Figyelt kérdés
Esetleg van itt olyan szülő,akinek az elmúlt időszakban diagnosztizálták ott a gyerekét? F8400-t kaptunk.Nem tudom, hogy amiatt,mert már nem adnak aspergerest,vagy súlyosabban érintett,mint gondoltam.
2019. szept. 8. 17:18
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
81%

A kérdező gyermeke F84.0-t kapott.

Ezt le is írta a kérdésben, és arra volt kíváncsi hogy azért kapta-e, mert már nem diagnosztizálnak aspergerest, vagy "súlyosabban" érintett a gyereke.

De ebből nem derül ki hogy okvetlenül súlyosabban érintett lenne, bár nem tudom hogy mit jelent a "gyermekkori autizmus"

[link]

2019. okt. 1. 16:41
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
A 14. válaszolónak szólt a kérdésem.
2019. okt. 1. 17:53
 23/46 anonim ***** válasza:
81%
De most már látom is a válaszát. Erre kaptatok felemelt családi pótlékot?
2019. okt. 1. 17:55
 24/46 A kérdező kommentje:
Ha a Vadaskertben már kaptunk diagnózist,elmehetünk másik diagnosztizáló helyre is? Ezt nem tudtam. A gyerek állapotán természetesen nem változtat a kapott kód,szerencsére mindenben nagyon szépen halad. Jelenleg nem érzem a "fogyatékosságát",szépen kompenzálja a nehézségeit is.Köszönöm a válaszokat!
2019. okt. 1. 20:40
 25/46 anonim ***** válasza:
29%
Már leírtam F84.5
2019. okt. 1. 22:02
 26/46 anonim ***** válasza:
77%

Bár az Asperger vagy az autizmus önmagában nem jelent fogyatékosságot, ha kezeletlenül marad, vezethet olyan jellegű megnyilvánulásokhoz.

Szóval érdemes időben diagnosztizáltatni.

2019. okt. 1. 22:37
 27/46 A kérdező kommentje:
Pedig ez fogyatékosságnak számít,bizony.
2019. okt. 2. 07:25
 28/46 anonim ***** válasza:
77%

Hivatalosan az, én is az vagyok. Ingyen utazok a BKV-n, meg minden.

Csak nem tartom jó hozzáállásnak ha egy szülő fogyatékosként kezeli a gyerekét, ezért írtam amit írtam. Meg néhány hozzászóló miatt. :)

Kivéve ha tényleg olyan szintű az autizmusa, mert valóban van sok ilyen is.

Aspergereseknél nincs - ezért is keverik össze laikusok az enyhe autizmussal.

De mivel már az Asperger az autizmus alá tartozik, az autizmusra pedig kapásból megkapjuk az államtól a fogyatékos minősítést, én is fogyatékos vagyok.

2019. okt. 2. 11:02
 29/46 A kérdező kommentje:
Azért írtam,amit,mert kezelést említettél.Erre nincs kezelés,gyógyír.Ami betegség,azt lehet kezelni,és meg lehet belőle gyógyulni.Ebből,mindegy,hogy a spektrum tetején van-e valaki, meggyógyulni nem lehet.Kompenzálni,fejlődni persze hogy lehet,de ez egy olyan állapot,amivel együtt kell élni.Ezt nehéz elfogadni annak a szülőnek,akinek amúgy nem annyira "más" a gyereke,és mellé okos.
2019. okt. 2. 13:30
 30/46 anonim ***** válasza:
81%
Ezt nem tudom miért írtad,én elfogadtam .Valószínűleg én is érintett vagyok.Nálunk az apuka nem tudja megemészteni.
2019. okt. 2. 19:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!