Miért vezetik le sok helyen az óvónők a gyereken a fusztrációjukat?
Rokonomnál szemben egy óvoda van. Heti 2x,3x szoktunk menni látogatóba és mikor kimegyek az erkélyre mindig hallom hogy sokszor alpári módon beszélnek a gyerekekkel.
Engem is az óvonő rángatott merz nem akartam aludni. Túl sokszor hallom mostanában panaszkodnak a dajkákra.
Az én óvónénim volt a lányomé is. Azt mondta, könnyebb volt akkor 35-36 gyerekkel, kezdőként, tapasztalatlanul, mint most hússzal... és érdekes, az alsós tanító nénim szintén ezt mondja. Ma már sérül a pici lelke a gyereknek, ha azt mondják neki, most ezt nem, most ezt kell... aztán az oviban is akkora istenkirály akar lenni, mint otthon.
A durvaságot ezt sem indokolhatja persze, de agyrém, milyen a szülők és gyerekek többsége most :(
és off, nem tudom már, ki írta az ápolónőket. Igen, tudjuk, hogy kevés pénzért fogjuk csinálni, nem gond.
De engem feljelentett egy hozzátartozó, hogy a mama húsz percig feküdt pisis ágyban. Igen, nem is tagadtam. Sajnos amikor 30 beteggel vagyok tök egyedül, műtétes osztályon, hoznak egy friss, műtendő beteget, labor másik épületben, véradó egy harmadikban, futottam az ITO-ra egy spéci gyógyszerért, miközben azon imádkoztam, ne történjen semmi, amíg nem vagyok ott, hát Rózsi nini pisis maradt. Én tehetek róla? Nem hiszem :(
Nem a pénzhiány teszi tönkre a nővéreket, hanem az, hogy meghallgatás nélkül ők a hibásak mindenért... :(
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva!
Mindenki megvan győződve róla, neki egy kicsit több jutott.
😂😂😂😂😁😁😁😁😁
1. Az elsö válaszoló vagyok és nem SOKSZOR válaszolam, hanem eddig összesen kétszer (A 7. válasz a másik). Tehát a többi nekem tulajdonított nem tölem származik, csak másnak is hasono a véleménye.
2. Az óvónök többsége természetesen nem így képzelte el a munkáját, eleinte lelkes is, aztán idövel belefásul. Akkor viszont már kényszerhelyzetben van, mert 35-40 évesen nem tud mást csinálni, ez az egy végzettsége van, sem ideje, sem pénze nincs másra átképezni magát, emellett ilyen idösen kezdöként sehol nem veszik fel.
na, akkor: a 19-ből kiderült, te, kérdező, tökéletes vagy. Akkor remélhetően azt a feladatot is tökéletesen fogod megoldani, hogy olyan helyet találj a gyerekeknek, ahol kedvesen, szeretettel bánnak velük, mert NEM MINDEN ÓVÓNŐ ÉS DADA kiabál, rángat, frusztrált, vannak kedves, jó nevelők is. Ilyen is van, olyan is van. A választás, a döntés, a szülő felelőssége, ők döntik el,kire bízzák a kicsit, és majd az 1.osztálynál is dönteni kell.
A te rohadt frusztráltságodat is- amivel egy rokonnál szembeni óvodát szemlélve kiírtad ezt, és amivel elmartad a gyermekeidet nemző apát, vagy amivel rosszul választottál - azt is dolgozd fel még addig, szerencsére van idő. Mert különben megint rosszul választasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!