Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért vezetik le sok helyen...

Miért vezetik le sok helyen az óvónők a gyereken a fusztrációjukat?

Figyelt kérdés

Rokonomnál szemben egy óvoda van. Heti 2x,3x szoktunk menni látogatóba és mikor kimegyek az erkélyre mindig hallom hogy sokszor alpári módon beszélnek a gyerekekkel.

Engem is az óvonő rángatott merz nem akartam aludni. Túl sokszor hallom mostanában panaszkodnak a dajkákra.

2016. okt. 30. 07:13
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
53%

Mert túl vannak terhelve, illetve a szülök egyáltalán nem fegyelmezik a gyerekeket, ezért nem értik a "nem szabad" jelentését.

Ha neked kellene napi X órában 25-30 neveletlen, szófogadtlan, üvöltö gyerekre vigyázni, te sem lennél a türelem mintaképe.

2016. okt. 30. 07:18
 2/28 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom, hogy miért de ez így van. Talán így is volt korábban is, csak most több olyan anya van, aki ezt nem akarja elfogadni. Hihetetlen, hogy ilyen emberek kezébe kell adnunk a gyerekeinket.
2016. okt. 30. 07:18
 3/28 anonim ***** válasza:
62%
Hát első, én nem nagyon értelek. Ő ezért pénzt kap. Mármint azért hogy nap x órában legyen türelme! Mert amikor ézt vállalta tudta, hogy GYEREKEKRE fog vigyázni. Nem egy darab valamire, amit odarak és ott marad. Érző,emberi lényekre. Nem jótékonyságból csinálják, úgyhogy bírja ki azt a napi x órát és viselkedjen úgy, ahogy az állása megköveteli! Akkor egy orvos meg örjönghet azért a betegével, mert túl van terhelve, nem kap elég pénzt, rosszak a körülmények a kórházban, türelmetlenek a betegek? Szerintem nekik sincs megengedve. Akkor egy gyereket miért tiporhassanak el? Nem értem...
2016. okt. 30. 07:22
 4/28 anonim ***** válasza:
26%

Pontosan,ahogy az első írja,a szülők nem nevelnek.Például az ilyen anyák miatt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__ovodak..

2016. okt. 30. 07:28
 5/28 A kérdező kommentje:

Igen ezért mem értem en sem. Hogy ő választotta amit nyilván 15 év után megunt/belefásult de mindenestre furcsa hogy ilyen sok türelmét vesztő óvonő van.

Az biztos hogyha mi megyünk oviba a gyerekemmel megfogok beszèlni mindent es elfogja mondani, mert nem akarok úgy jarni mint én hogy nem hittek nekem otthon atrángatott a másik oldalra, mert nem akartam aludni.

2016. okt. 30. 07:29
 6/28 A kérdező kommentje:

Jo oké nem kapott kést még a gyerek. Kellett volna.

De mindenképpen az óvonőnek rákellett ordibálni arra a gyerekre?

Miert nem akkor a szülővel ordibált?

2016. okt. 30. 07:32
 7/28 anonim ***** válasza:
61%

Az elsö vagyok és nem azt írtam, hoyg ez jó.

De ettöl függetlenül ez van - és hiába jössz azzal, hogy ezért kap pénzt, attól még emberböl van és nem tud akármeddig türelmes lenni.

A legtöbb anya sem türelmes folyamatosan a saját gyerekével, hanem idönként neki is elfogy a türelme - pedig az esetek többségében csak 1-2 gyereke van. (Ha nem hiszed, olvasd el az itteni kérdéseket, amjdnem minden nap ír valaki ilyet).

De ha egy nö a saját gyerekével is türelmetlen idönként, akkor miylen alapapon várja el bárki is, hogy aki nem 1-2, hanem 25-30 gyerekkel van egész nap, annak végtelen türelme legyen.

Emelett a saját gyerek általában az elsö 5 évben van maximum egész nap az anyjával - mert utána óvodába, iskolába jár és a nap angy részét ott tölti - az óvónönek meg egész életében napi 8 órában ebböl áll az élete.

Idövel minden ember belefáradna ebbe, és ezt hiána tagadja valaki, attól még így van.

Mellesleg akik ezen kiakadnak, hogy "ha pénzt kap érte, miért türelmetel". azoknak javasolnám, hogy csak egyetlen egy hónapig próbálják ki, milyen ez a munka.

(Most attól nem is beszélve, hogy amit fizetésként kapnak, az nem igazán elég semmire sem, szóval sok esetben még a saját megélhetési gondjai is belejátszanak az idegességbe)

2016. okt. 30. 07:33
 8/28 anonim ***** válasza:
71%

Bár én úgy-ahogy megvagyok az óvónénikkel elégedve,de kicsit elcsépeltnek tartom ezt a "túl vannak terhelve" dumát. Régen is ekkora csoportlétszámok voltak, de mégis kevesebb panasz volt rájuk. Meg valóban, aki erre a pályára adja a fejét, tudja,hogy nem 5 sarokban ülő gyerekre kell vigyáznia. Azt is tudja, tudta,hogy ez nem az a szakma, ahol havi százezreket lehet keresni.

Én pl. baromira kiakadtam azon,hogy a középsős gyerekem többször kakis fenékkel jött haza, most olyannyira,hogy kicsípte és kennem kellett. Megkértem szépen az óvónőt, hogy ha van rá mód, akkor valaki töröljön utána. Mert értem én,hogy gyakorolni kell, itthon is szoktuk, de azért még ellenőrzöm. Két nap múlva rákérdeztem a fiamnál,hogy kakilt-e, mondta,hogy igen és hogy egyedül törölte ki. Elhiszem neki, nem hazudós gyerek. Kérdeztem,hogy miért nem szólt valakinek? Mondta,hogy kint voltak a mosdóban, ott volt óvónéni, ott volt egy daduska is. Ő szólt,hogy kakilt, erre mondták neki,hogy törölje ki. Na! Ezt magyarázza meg nekem valaki! Ott vannak vele egy helységben, elhiszem,hogy a többi gyerek, de tényleg nincs rá 10 mp odamenni és megtörölni? Vagy mondani neki,hogy várjál még egy picit és megyek?

2016. okt. 30. 07:33
 9/28 A kérdező kommentje:

Mert a hatalom az óvonő kezében van és az ember egy gusztustalan hatalom maniás élőlény? A gyengébben könnyebb uralkodni?

Mint a munkáltató a munkavállalón.

2016. okt. 30. 07:35
 10/28 A kérdező kommentje:

Hát mert te is végtelenül türelmes vagy a munkahelyeden nem?

Ha nem sajat vállalkozást vezetsz.

Vagy ott is van hogy kifakadsz és ordibálsz mondjuk a számitógéppel vagy a másikkal, mert hülyeséget csinált?

2016. okt. 30. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!