Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti hogy szolnátok ebben az...

Ti hogy szolnátok ebben az esetben az óvónőnek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4,5 éves, középsős . Tegnap mikor mentem érte,az óvónő kijött, és elkezdte mondani, hogy nem tudja mi történt a fiammal a nyáron,de nagyon szétszórt, és hogy kajlálkodtak ebédnél az egyik kisfiúval.(eddig soha nem volt ilyen gond)Ez az óvónő egyébként egyfolytában üvöltözik a gyerekekkel, több szülő is tudja/hallja, már idős is, jövőre elvileg nyugdíjba megy. Azért nem szóltam erre semmit,mert az én fiam soha nem panaszkodott,annyit szokott csak mondani,hogy kiabálós,de szereti. Szóval meghallgattam amit mondott,de csak annyit mondtam rá,hogy hazafelé majd megbeszéljük mi történt a fiammal... A fiam mondta hogy rosszalkodtak, és hogy azt mondta nekik az óvónéni,hogy nem kapnak majd ebédet, és hogy mindkettőjüket fejbe "legyintette"!Na mármost... Addig rendben van,hogy rájuk szól,vagy adjon nekik valami büntetést,de nem kéne a gyerekek fejét ütni! Persze tőlem is kapott fejmosást hogy tudja hol a helye,de őszintén,amilyen kis dolgokon kiborul ez a óvónő, kételkedem benne,hogy olyan nagyon rosszak voltak!A másik óvónő,meg a dadus múlt héten ép dicsérték, hogy milyen ügyes,ha valami nagy gond lenne vele,csak szóltak volna! Nem védem a fiamat se,tud kajla lenni igen,meg néha rosszalkodni mint bármelyik gyerek!De miért kell fejbe vágni? Többször rákérdeztem tőle, hogy biztos így volt e, és mindig ugyanúgy adta elő ahogy először! Gondoltam megkérdezem a kisfiú anyukáját,neki mondott e valamit a fia,de ma reggel már nem volt ott,mire mi mentünk.Ma 4-kor lesz szülői,szerintetek hogyan tegyem ezt szóvá? Természetesen négyszemközt!
2016. szept. 22. 10:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
55%
Biztos nekem nincs fantáziám, de általában a pofont, ütést szokták kedvesen "legyintésnek" nevezni, ezt hívják eufemizmusnak. Nehezen tudom legalábbis én elképzelni, hogy konrétan legyezgette őket a néni. Gondolom, nem azért kapták azt a "legyintést", mert melegük volt, hanem meg ónéni fölkapta a vizet.
2016. szept. 22. 12:28
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Leírom a mi sztorinkat.

Az én kislányom kiscsoportos volt,őszi és téli időszakban itt a szülők szoktak venni a gyerekeknek gyümölcsöt az egész csoportnak.Egyik nap én vittem mandarint / amit a kislányom imád / az udvaron voltak mikor a dadus szólt h ne lépjenek le a betonozott részről, mert beviszik a sarat a ciőjükkel. Az én kislányom véletlen lelépett, de nam akarattal.A dadus azzal büntette h uzsonna után a kiosztott mandarinból nem kapott a gyerekem, ráadásúl kiültette a kislányt az öltözőbe és onnan nézte a többi gyereket ahogy eszik a gyümölcsöt.Nekem az volt a szerencsém h pont mentem a gyerekért és én szemtanúja voltam az egésznek. Nah én pont az az igazi tigris anyuka vagyok.Kihívtam a folyósóra és amit akkor tőlem kapott nem tette zsebre és azzal az irammal elmentem a vezetőhöz is.Én a te helyedben mindkét kisfiúval a dadával hogy mindenki ott legyen kérném ki a történteket.Hozzáteszem a mi dadusunk is idős volt már és én azt vettem észre h az idősebbek belefásúlnak már és nincs is annyi türelmük a gyerekekhez.Engem nem érdekelne tuti helyretenném a fejét.Ne hagyd a fiad, járj utánna a dolognak.

2016. szept. 22. 12:29
 13/15 anonim ***** válasza:
39%
Megoldás: gyerekek helyett robotok!! Annak örülnének az ilyenek. Titkon imádkoznak is érte.
2016. szept. 22. 12:45
 14/15 A kérdező kommentje:
Elnézését, közben mentem érte az oviba. Szóval igen... A "legyintés" szó nem hiába került idézőjelbe,mivel ezt én használtam azért,mert nem voltam ott, és nem tudom mekkora volt. A fiam úgy mondta, hogy megütötte a fejét, és mutatta a kezével hogy hogyan.De egyébként is teljesen mindegy,mert a fejét akkor sem"legyintjük" a gyereknek! Nincs cukorból a fiam,kapott már a kezére,popsira ha olyat csinált, és a szép szó nem használt.Mondjuk egy kezemen meg tudom számolni, hogy ez hányszor fordult elő, szerencsére elég jól "terelhető" gyerek, legalábbis eddig nem volt vele nagyobb gond! Most kérdeztem tőle,mi volt az oviban, és mondta hogy ebédnél megint rosszalkodtak, szóval innentől kezdve lehet, hogy van vele probléma,most ép büntetésbe is van,de akkor sem gondolom, hogy ez lenne a helyes megoldás,ha én itthon meg tudom oldani verés nélkül! Amúgy az óvónő most nem szólt, hogy mi volt ma,pedig kint voltak mind,mikor öltöztünk.Viszont pont ezért gondolom azt, hogy nem hazudik,mivel azt is elismeri ha nem jól viselkedik.Amit az egyik válaszoló írt,hogy nem kapott gyümölcsöt a gyerek, hát elég kemény... Mondjuk neked "jó" hogy ott voltál, és láttad mi történt, így jogosan tetted helyre! Én viszont nem láttam, így azt mond amit akar,addig nem tudom bizonyítani, amíg nem beszéltem a másik anyukával. Azért ha két gyerek ugyanazt mondja,azt már nehéz lenne kimagyarázni.
2016. szept. 22. 13:35
 15/15 anonim ***** válasza:
46%

Saját óvodánkból kiindulva megmagyarázzás nemcsak neked, de saját maguknak is, hogy a gyerekek összebeszéltek. Még el is hiszik.

Én otthon nem büntetném azért, amit az oviban csinált. Azért megkapja ott a büntetést, ha az óvónő úgy látja jónak.

Na a legyintgetéshez meg no comment. Legyintgesse a nénikéjét. Alkalmatlan!

2016. szept. 22. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!