Ti szólnátok az óvónőnek?
Ebbe bele kell ràzódnotok. Bizony elmùlt az ùjdonsàg varàzsa. Furcsa hogy mâr nincs veletek.
Egyèbkènt èn viszont èrdeklödnèk az ovónèninèl hogy nem törtènt -e az oviban valami ami miatt nem megy szívesen. Bàrmi, hangosabban szóltak -e rà, vagy egy kisgyerekkel nem jönnek -e ki.
Nàlunk pl. 2 ok is volt amikor sírva mentünk oviba. Egyik amikor ràszàlltak az idösebb lànyok, anyukàsat akartak vele jàtszani a lànyom lett volna a kisbabàjuk. Gyakorlatilag minden lèpèsèt beszabàlyoztàk, nem engedtèk csùszdàzni, hintàzni csak ha ök löktèk, pisilni küldtèk stb. A lànyom meg nem türte.
Azonnal szóltam az ovónönek intèzkedjen mert èn fogok. Utàna nem volt gond.
Egyszer meg az egyik dada kiabàlt rà mert nem hùzta le rendesen a wc-t. 3 èves mùlt. Lehùzta maga utàn, de wc kefèt màr nem hasznàlt... Pfff. Na jól eligazítottam a dadàt aztàn bèke lett.
hú-hát én is óvónő vagyok,de 1-ilyet más szülőtől nem kérdeznék,2.tudnia kellene,hogy a sirás legtöbbször a 2.hét után kezdődik(ahogy irtad-elmúlt az újdonság varázsa,ill,rájött,hogy ez akkor már minden nap igy lesz)
3 azér csak meg kellene tudni vigasztalni,bár lehet,hogy ez nála hosszabb folyamat
4.elég nagy változás az ovi,meg,hogy most már apa viszi-ebbe bele kell rázódni
Nehogy már ezt neked kelljen a pedagógusnak elmagyarázni(én legtöbbször megvédem a "kollegákat"-de ez igy most elég furcsa
2 hét..... még nem szokott be, ami egy kiscsoportosnál nem csoda.
Ahhoz sokkal több idő kell. Azért sír, mert most kezdett el rájönni, hogy oké, klassz dolog az óvoda, de nincsenek itt a szüleim, és hiányoznak....
Amúgy igen, sok is neki, nálunk úgy szokott lenni, hogy az első pár hétben még nem alszanak ott az ovi kezdők, addig legalábbis nem, amíg nem szoktak be és sírnak.
Ha dolgoztok és muszáj volt, akkor persze nincs más megoldás.
Minden esetre igen amatőr az az óvónő, aki a beszoktatós sírós gyereknél arra gyanakszik, hogy otthon történt valami.....
Egy óvónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!