Hogy lehet egy szennyes fantáziájú óvónőnek elmagyarázni, hogy nem az van, amit ő gondol, és ne zaklassa a gyereket?
3.5 éves kisfiam sajnos elkapott egy hányós vírust, és kúpozni kellett. Amikor meggyógyult, az oviban minden plüssel eljátszotta azt, hogy a plüss fenekébe dugdosott egy zsírkrétát.
Több se kellett az óvónéninek, amúgy sem a szívem csücske, és neki sem tetszik a gyerekem, azóta nem hagyja a gyereket békén.
Hol látta ezt, miért így játszik, tapasztalt - e már ilyet (!), sok tévét néz- e, stb.
Elmondtam neki, mi történt /véleményem szerint ezt először Velem kellett volna megbeszélni, nem a gyerekhez odaguggolni/, de a szemembe mondta, hogy ezt "nem hiszi el", mert a gyerek egy sima kúpozásnál nem mondaná, hogy fáj, meg nem akarom (amit a plüssnek mondott). Hát az enyém mondta, akkor is, amikor csináltam vele.
Azóta gyerekpszichológushoz, nev.tanba el lettünk küldve, és az óvónéni drága megfenyegetett, hogy szünet után ránk hívja a gyámügyet, mert a gyereket valami közeli férfi ismerőse/rokona rendszeresen molesztálja. Ezt így, mint tényt, megkaptam.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Minden egyes szavamat félremagyarázza direkt, mindenre ilyen pszichológiai maszlaggal reagál. A vezető óvónő nem akar állást foglalni, de azt mondta, azért " a biztonság kedvéért" vigyem el a gyereket pszichológushoz. Az már nem zavarja őket, hogy a gyerek azóta nem játszik ilyet, csak akkor az egyszer, feldolgozásképp csinálta.
vidd el a gyereket ha kell, és kapjátok meg a papírt hogy minden rendben. Az óvónénivel meg ne kontaktálj ezentúl. Sok okosat nem tudok mondani, de annyi tuti, hogy az én 2,5 évesek is visítva rohan el a kúp elől. Ő szorulás miatt kapott.
Biztos vagyok benne hogy annak a gyereknek a szülőjének is van magyarázata, akit tényleg vernek-molesztálnak. Az már megint más kérdés, hogy az óvónő esetleg saját élmény miatt túlbuzgó a témában, vagy csak titeket akar piszkálni...
Tehat az a szemet ovono jol vegzi a dolgat, mert probalja kideriteni, hogy nem gyermekbantalmazas es pedofilia all e a hatterben. A mocsokja!
Raadasul meg szakertot is bevont??? Hat hogy kepzeli??? Inkabb hagyna, hogy zaklassak a gyereket. Az osszeset.
Nem lehetne, hogy egy picit gondolkodj?
Felelossegteljesen gondolkodik es vegzi a munkajat. Tudod, az is hozzatartozik, hogy ha bantalmazast gyanit, akkor jelentse. Nem a rendorsegen jelentett fel, hanem szakertoi segitseget kert. Haboroghatsz, de erre szoktak azt mondani, hogy nem zorog a haraszt... Ha en tudom, hogy a gyerekemet nem zaklattak, akkor nem gorditek akadalyt a vizsgalatok ele es nem szidom az ovonot, hanem inkabb megkoszonom neki, hogy ennyire figyel es aggodik, meg akkor is, ha en a magam igazanak tudataban verig vagyok sertodve.
Nem, nem orulnek neki, le is irtam. De megertenem. Bele tudom magam kepzelni abba a helyzetbe, hogy egy valoban bantalmazott gyermekkel kapcsolatban hozzad hasonlo anyatigristol tartva nem lep semmit. A gyerekkel mi lesz? Nem tudtad, hogy munkakori kotlessege jelenteni a bantalmazas gyanut? Mondd, megis mi bantodasod eshet neked, a ferjednek, a gyerekednek, ha elviszitek a szakertoi vizsgalatra? 5 perc alatt kiderul, ha nem volt bantalamzas.
Az meg hogy utalja a gyereket... Nem inkabb te utalod ot? Hiszen mar a kerdesed elejen kijelentetted, hogy "amúgy sem a szívem csücske, és neki sem tetszik a gyerekem".
Miért lenne meghurcolva a gyerek? Beszélget egy nénivel vagy egy bácsival 2x 3x ennyi!
Én elhiszem h kellemetlen dühítő, és ha alaptalan akkor érthető a felháborodásod, de ha nincs titkolnivalótok ak. vidd el és dugd az óvónő orra alá a papîrt!
Megërtheted őt is, neki ez a dolga! Valószínű h én se cselekednék másképpen az ő helyébe!
Ja és ha nem szimpi ak. váltsatok ovit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!