Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet finoman elmagyarázn...

Hogy lehet finoman elmagyarázni ennek az anyukának h ez így nem jó?

Figyelt kérdés
Egy idős fiaink vannak, 1 évesek.Két problémám lenne az anyukával.Az első az hogy már jó párszor mondtuk neki h az én fiam 1 órától 3- fél 4-ig alszik de nem igazán érti meg.Volt már nem egyszer h alvás időben beállítottak és felébresztették a fiamat.Azóta csukom kulccsal az ajtót és szinte minden nap jönnek így is általában 2 fél 3 fele csak persze nem tudnak bejönni.A másik gondom az h az ő kisfia elég gyakran beteg és mindig el jön vele még akkor is.Nem számít h vírusos torokgyulladása van vagy éppen kiütéses... múltkor is elkapta a gyerekem tőle.Hogy lehetne finoman elmagyarázni ezeket hogy ne legyen belőle sértődés?Jah és persze nem csak hozzánk jön a beteg gyerekkel mindig hanem más anyukákhoz is akiknél pl a baba csak pár hónapos.Már más is panaszkodott emiatt.
2013. okt. 30. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Én ezt nem is értem. Be kell zárkóznod otthon és tartanod tőle, hogy rosszkor és betegen jön hozzátok minden áldott nap??? Mit akar ez a nő amúgy? Unatkozik és beszélgetni szeretne? Miért nem mondod meg nyíltan és őszintén, hogy neked ez sok, és nem kérsz belőle a jövőben? Én már második alkalommal közöltem volna, elsőre még lehet véletlen, másodszor már lekoptatom a tapadós embereket, akik ennyire tapintatlanok. Légy határozottabb!
2013. okt. 30. 15:04
 2/8 anonim ***** válasza:
H már jó párszor mondtad, akkor sértődés nélkül nem fog menni...
2013. okt. 30. 15:04
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod teljesen lerázni, az lehet a megoldás, hogy szabott időben találkoztok.

Pl. megmondod neki, hogy neked más elfoglaltságaid is vannak, ezért szeretnéd ha mondjuk minden kedden délelőtt együtt játszótereznétek, vagy együtt járnátok pl. kéthetente baba-mama játszóba.

A betegségeknél sajnos egyértelműen és határozottan meg kell neki mondani, hogy csak egészségesen fogadod őket, ha látod, hogy beteg, nem fogod őket beengedni.

Egyébként pedig ő ennyire nem bír kettesben lenni a fiával, hogy minden nap alvásidőben szinte zaklatnak más anyukákat?

2013. okt. 30. 15:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Már nagyon régóta jóban vagyunk.Én örülök is neki ha találkozunk PÁRSZOR!!!Csak ő állandóan jön!Meg persze mindig a legrosszabbkor!Múltkor is látta h áll előttünk egy autó (Németországból látogatott meg egy jó haverunk) de azért be jött hozzánk és nem is ment el.Úgyh én nem is tudtam beszélgetni.
2013. okt. 30. 15:10
 5/8 anonim ***** válasza:

"Már nagyon régóta jóban vagyunk."

A leírtak alapján gondolom, hogy mennyire...

Minden ember álma -a mellékelt ábra szt a tiéd is- egy ilyen tökéletlen "barinő".

Amúgy meg vszeg unja magát otthon, v hiperaktív, és ezért nem is veszi észre magát.

2013. okt. 30. 15:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Figyu, ilyen nincs.

Szépen a küszöbön állva közlöd vele, hogy amint látja, most nem alkalmas, majd csörögsz neki, ha jó nektek is a randi.

Ennyi, nehogy már te magyarázkodj neki szemlesütve!

2013. okt. 30. 15:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Ne haragudj hogy ezt mondom, de az ilyen típusú embereket mint az anyuka barátnőd, nem lehet finoman célozgatni vagy kedvesen megmondani mi bánt, mert úgysem fogja fel.

Egyszerűen nyersnek, keménynek kell lenned. Inkább sértődjön meg, minthogy te érezd magad mindig kellemetlenül.

Egész egyszerűen szájbarágósan meg kell neki mondani, hogy a fiad fél 4 ig alszik. Ha tetszik neki ha nem addig nem engeded be a lakásodba. Ha átmegy úgy hogy a gyereke beteg, akkor már a bejárati ajtóban meg kell neki mondani, hogy menjen haza, és ápolja a gyerekét Amíg meg nem gyógyul nem engeded a gyereked közelébe, majd szépen becsukod az ajtót előtte.

Ha meg vendégeid vannak, egyszerűen küld haza (ha éppen nálad van) hogy menjen haza, mert a vendégeddel szeretnél foglalkozni. Ha meg éppen átjönne, akkor küld haza, hogy vendégeid vannak, most nem alkalmas a látogatása.

Ha szép szóból nem ért, lehet keményebben is mondani.

Nekem is volt ilyen szomszédasszonyom. Én meguntam a viselkedését amik szinte ugyanaz volt amit te írtál. Nálunk még volt a mindennapos kéregetés is. (van tojásod? van liszted? van tejed?)

Eleinte finomkodtam, jópofiztam, hogy ne sértődjön meg.. Akár a kutyának is mondhattam volna.. Végül meguntam, és bekeményítettem. (amiket leírtam, azt csináltam én is)

A végeredmény az lett, hogy megsértődött, de én onnantól kezdve nyugodtabban éltem, elvoltam. Rájöttem hamar, hogy sokkal többet nyertem a sértődéséből mint vártam...(csak megjegyzem, pár anyuka követte a példámat, és ők sem bánták meg)

2013. okt. 30. 15:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Sajnos én is azt tapasztaltam, hogy vannak, akinél a finom célzás hatástalan. Ha azt mondod, hogy SZERETNÉD, ha inkább délután menjen, ne alvás időben, akkor ezt nem úgy értelmezi, hogy nem mehet alvásidőben.

Közöld vele egyenesen, hogy mikor van rá időd.

Az meg egyenesen pofátlanság, hogy beállít akkor, amikor vendégetek van. Egyenesen meg kellett volna mondanod, hogy bocs, most alkalmatlan, holnap találkozunk 4-kor és kitessékeled. Be sem lett volna szabad engedned, már az ajtóban közlöd udvariasan, de határozottan, hogy most nem tudsz vele foglalkozni.

2013. okt. 30. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!