Anyukák, akik gyakran jártok játszóterezni, szólnátok másik anyukának, ha a gyereke zavar titeket, vagy mag az anyuka viselkedése zavar?
Ha kaját veszel elő a játszótéren a gyerekednek, akkor illő a többi gyereket is megkínálni. Ők nem felnőttek, akik nem sértődnek meg, ha nem kapnak. A gyerek még csak gyerek. Nem várhatod el tőle, hogy ott üljön és a nyála csorogjon.
Neked is kellemetlen és a másik anyukának is.
Ettől függetlenül egyetértek veled. A gyerekekre mindenhol figyelni kell, nem csak a játszótéren. Azért, hogy megtanítsuk őket a helyes viselkedési formákra.
Kikapcsolódni gyerek nélkül kell.
Szerintem meg nem kell végig kínálni az összes gyereket a játszón. Ez megint azon szülők kitalációja, akik nem visznek se játékot, se nasit a gyereknek, pedig órákig kint vannak, és arra mennek rá, hogy majd másoktól lejmolnak. Más játékát elveszik, más tízóraiját vagy uzsiját megeszik, és majd más anyuka vigyáz az ő gyerekükre. Ha meg a másiknak ez nem tetszik, rásütik, hogy irigy.
Az én gyerekeim sosem kunyeráltak másoktól. Mondjuk nekem sem szakadt le a táskám egy zacskó ropitól, vagy egy kis keksztől. Meg kéne tanítani a gyerekeknek, hogy nem minden az övéké, amit meglátnak. Meglehet, csak nyilván foglalkozni kell a dologgal. Ha meg anyukának elvei vannak, és azért nem visz semmit, akkor az elvei a mások által vitt cuccokra is vonatkozzon.
A felnőttek se mennek oda vadidegenekhez megenni az ételüket, és ők sem osztogatják az épp arra járóknak a dolgaikat. Gyerektől miért várják ezt el?
"Volt nálunk egy csomag ropi, leültün egy padra széep eszegetni kezdett. Erre odajött a kisebbik lánya elkezdett követelőzni. Persze adtam neki egyet, odakiáltottam az anyjának, hogy szabad e. De aztán a kiscsajra többet nem figyelt, az meg bemászott az ölembe és szinte tépte ki a kezemből a zacskót meg a ropit. a ksifiam persze meg sírni kezdett. Elraktam a ropit úgy csináltam mintha elfogyott colna és onnantól sutyiban adtam kisfiamnak."
Nem tudom ,hogy ebből kinek jön le az, hogy a kérdést fel tevő anyuka nem kínálta meg a kislányt.
Szerintem meg igen is bunkóság, hogy odajön egy gyerek, azt tépi ki a kezedből a zacskót. Az más ha szépen kér egyet vagy kettőt. És akkor ugye "jajj, mert még gyerek" Hát szerintem meg igenis most kéne már gyerekkorban megtanítani viselkedni a kölköket. És ha valaki nem ismerősökkel megy egy játszótérre. Persze ismerősnek adok ,hisz tudom ,hogy valószínűleg visszakínál. De az "egyszer-kétszer összefutunk" az még nem ismerős, meg baráti kör. Gondolom a fent említett kétkislányos bige nem kínálgat vissza se ropival se semmivel.
Nem akarok senkit megbántani, de sokan itt nagyon rossz párhuzamot vonnak a saját tapasztalataik és a kérdést feltevő anyuka története között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!