Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti segítettetek már itt olyan...

Ti segítettetek már itt olyan anyukának, aki tápszert vagy pelenkát kért?

Figyelt kérdés
hogy lehet kiszűrni a kamu kérdéseket? az elmúlt napokban 3 ilyen kérdéssel is találkoztam, mindig megnyomtam a "válasz küldése" gombot, h. írjak neki, én szívesen küldök, ha megszorult. no de mi van ha csak egy unarkozó kamasz írogat? vagy egy alkesz füstölgő? igaz ez esetben is küldenék,mert a gyerek ugye nem tehet semmiről, de i van ha anyuka eladja amit küldök? ti segítettetek már? nem bántátok meg? biztos jó helyre került?
2013. jún. 29. 10:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem segítettem, de szerintem vannak oldalak, ahol biztosabb, hogy jó helyre kerül. Pl. védőnőnek oda adom, és akkor ő majd tudja, kinek kell tényleg, és ellenőrizni is jobban tudja, eszik-e pl. a gyerek vagy a szülei itták el. Ugyanígy az orvosnak is oda lehet adni. Ezeken kívül baba-mama klubokban vagy egyéb szervezeteknél felajánlani.
2013. jún. 29. 10:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer segítettem egy kismamának. 12 hetesen vették észre nála a babát, védekezés mellett fogant, anyóséknál laktak, a párja rengeteget dolgozott, ő is, csak nem bejelentett munkákon. Nem is kérni jött ide, csak kicsit kesergett itt, én ajánlottam fel a cuccokat. Inkább adtam neki, mint a védőnőnek, aki olyannak adja, akinek nincs is rá szüksége, de a jó barátnője.

Vittem neki maradék pelenkát, cumisüveget, amit nem használtunk soha, maradék szülés utáni betétet, apróságokat. Leveleztünk, megadta a címet, személyesen vittem el hozzá a cuccokat, valóban szüksége volt rá.

Egyébként nem szoktam küldeni senkinek semmit.

Ja, igen, még egy kislánynak segítettem, de ő nem itt kért. Az öcsém iskolatársa volt, a pasija félidőnél bekattant, megverte és lelépett, hogy neki mégsem kell a nyakába gyerek. Az alkoholista apján kívül nem volt senkije. Neki küldtem ruhákat, babaholmikat, az öcsém és a baráti társaságuk is sok mindennel kipótolták, még a barátnőm is adott egy rakás megmaradt holmit, annyira megsajnálta szegényt.

2013. jún. 29. 10:42
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem és sosem segítenék, mert a legtöbbje csak kamu, mint pl. ez is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__etelek..

Sokan rá se szorulnak, csak eljátsszák, hogy kapjanak "ingyér" másoktól.

2013. jún. 29. 10:52
 4/14 anonim ***** válasza:

Egy abortuszos kérdésnél írt egyszer egy fiatal lány, aki védekezés mellett lett terhes, nem vették észre, és már nem tudta elvetetni.

Nem kérni jött, de sokan írtunk neki, hogy segítenénk. Elküldte a mailcímét, pár levelet váltottunk, tök normálisnak tűnt, elküldte a postacímét. Küldtem neki egy doboz babaruhát meg textilpelust.

Ez talán két éve volt, utána még ráírtam, hogy megkapta-e a csomagot, nem is válaszolt.

Én azóta nem küldök így senkinek, egy köszi azért jól esett volna.

2013. jún. 29. 10:53
 5/14 anonim ***** válasza:

Interneten keresztül, arctalan vadidegennek sosem adakozok.

Amúgy viszont igen. Babákkal kapcsolatos dolgokat a helyi koraszülött osztálynak adunk, meg a védőnőre is gondoltam már. Legtöbbször rokonoknak, barátoknak, vagy távolabbi ismerősöknek, pl. volt szomszédnak adunk holmikat.

2013. jún. 29. 11:55
 6/14 kíváncsicska ***** válasza:
Tegnap este vagy ma olvastam itt egy kérdést, hogy anyukának elfogyott a teje,nincs pénze tápszerre.Válaszoltam is de már nincs fent.Szóval szerintem kamu volt.Ilyen oldalon nem olvasottra nem küldenék.
2013. jún. 29. 11:59
 7/14 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én 2 éve voltam úgy, hogy keseregtem itt, hogy fiút vártunk, beváráoltunk neki, és lány lett. Egy anyuka írt, hogy ők lányt vártak, fiú lett. Mindkét baba ugyanaznap született. Ő írt nekem privátban, hogy elcserélném e vele, és cseréltünk. Neki is, nekem is nagy segítség volt. Most babát várok, és most tényleg kisfiú lesz, így valószínű valamelyik helybéli anyukával cserélek majd. Szóval nem mindenki kamu. Mi a mai napig szoktunk emailt válatni, fotókkal.
2013. jún. 29. 13:01
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer, még évekkel ezelőtt küldtem pelust egy anyukának. Nem bántam meg. Szerintem egy unatkozó kamasznak pont nem egy csomag pelenkára van szüksége. :)

Erről senkinek nem szóltam, a férjemnek sem, kicsit féltem, hogy le leszek tolva, hogy hogy lehetek olyan naiv, hogy idegeneknek küldök mindenfélét. Mégis, miután elküldtem, 2 héten belül kaptunk 3 csomag pelust a szüleimtől, anyósomtól és még egy rokontól, pedig egyiküknek sem szokása ilyesmit vásárolni. Akkor úgy éreztem, hogy a sors is megmutatta, hogy jól döntöttem. :)

2013. jún. 29. 13:49
 9/14 anonim ***** válasza:
A napokban adtam megmaradt pelenkát egy szimpatikus anyukának. Örömmel tettem és nem bántam meg. Eljött érte a munkahelyemre. Jó érzés volt, nem került semmibe.
2013. jún. 29. 14:17
 10/14 anonim ***** válasza:

igen, nem is olyan régen.

nem kérni jött, csak tanácsért. írtam neki privit, leírta hogy kerültek ilyen helyzetbe.

az email címe alapján kutakodtam a neten és rengeteg hirdetést találtam tőlük, konkrétan mindenüket eladták. közösségi oldalon is megtaláltam őket, valóban van gyerek, a képeken látszott, hogy tényleg jól éltek, szép bútoraik, cuccaik voltak, tehát nem kunyerálásból éltek hanem egyszerűen megszorultak pár hónapra.

ezután írtam, hogy költeni nem költök, de ami van felesleg itthon azt szívesen adom, ha eljön érte.

eljött :) összeszedtem megmaradt dolgokat, tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, stb. nekem jól esett segíteni :)

2013. jún. 29. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!