Ti segítettetek már itt olyan anyukának, aki tápszert vagy pelenkát kért?
Egyszer segítettem egy kismamának. 12 hetesen vették észre nála a babát, védekezés mellett fogant, anyóséknál laktak, a párja rengeteget dolgozott, ő is, csak nem bejelentett munkákon. Nem is kérni jött ide, csak kicsit kesergett itt, én ajánlottam fel a cuccokat. Inkább adtam neki, mint a védőnőnek, aki olyannak adja, akinek nincs is rá szüksége, de a jó barátnője.
Vittem neki maradék pelenkát, cumisüveget, amit nem használtunk soha, maradék szülés utáni betétet, apróságokat. Leveleztünk, megadta a címet, személyesen vittem el hozzá a cuccokat, valóban szüksége volt rá.
Egyébként nem szoktam küldeni senkinek semmit.
Ja, igen, még egy kislánynak segítettem, de ő nem itt kért. Az öcsém iskolatársa volt, a pasija félidőnél bekattant, megverte és lelépett, hogy neki mégsem kell a nyakába gyerek. Az alkoholista apján kívül nem volt senkije. Neki küldtem ruhákat, babaholmikat, az öcsém és a baráti társaságuk is sok mindennel kipótolták, még a barátnőm is adott egy rakás megmaradt holmit, annyira megsajnálta szegényt.
Nem és sosem segítenék, mert a legtöbbje csak kamu, mint pl. ez is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__etelek..
Sokan rá se szorulnak, csak eljátsszák, hogy kapjanak "ingyér" másoktól.
Egy abortuszos kérdésnél írt egyszer egy fiatal lány, aki védekezés mellett lett terhes, nem vették észre, és már nem tudta elvetetni.
Nem kérni jött, de sokan írtunk neki, hogy segítenénk. Elküldte a mailcímét, pár levelet váltottunk, tök normálisnak tűnt, elküldte a postacímét. Küldtem neki egy doboz babaruhát meg textilpelust.
Ez talán két éve volt, utána még ráírtam, hogy megkapta-e a csomagot, nem is válaszolt.
Én azóta nem küldök így senkinek, egy köszi azért jól esett volna.
Interneten keresztül, arctalan vadidegennek sosem adakozok.
Amúgy viszont igen. Babákkal kapcsolatos dolgokat a helyi koraszülött osztálynak adunk, meg a védőnőre is gondoltam már. Legtöbbször rokonoknak, barátoknak, vagy távolabbi ismerősöknek, pl. volt szomszédnak adunk holmikat.
Én egyszer, még évekkel ezelőtt küldtem pelust egy anyukának. Nem bántam meg. Szerintem egy unatkozó kamasznak pont nem egy csomag pelenkára van szüksége. :)
Erről senkinek nem szóltam, a férjemnek sem, kicsit féltem, hogy le leszek tolva, hogy hogy lehetek olyan naiv, hogy idegeneknek küldök mindenfélét. Mégis, miután elküldtem, 2 héten belül kaptunk 3 csomag pelust a szüleimtől, anyósomtól és még egy rokontól, pedig egyiküknek sem szokása ilyesmit vásárolni. Akkor úgy éreztem, hogy a sors is megmutatta, hogy jól döntöttem. :)
igen, nem is olyan régen.
nem kérni jött, csak tanácsért. írtam neki privit, leírta hogy kerültek ilyen helyzetbe.
az email címe alapján kutakodtam a neten és rengeteg hirdetést találtam tőlük, konkrétan mindenüket eladták. közösségi oldalon is megtaláltam őket, valóban van gyerek, a képeken látszott, hogy tényleg jól éltek, szép bútoraik, cuccaik voltak, tehát nem kunyerálásból éltek hanem egyszerűen megszorultak pár hónapra.
ezután írtam, hogy költeni nem költök, de ami van felesleg itthon azt szívesen adom, ha eljön érte.
eljött :) összeszedtem megmaradt dolgokat, tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, stb. nekem jól esett segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!