Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti szólnátok emiatt?

Ti szólnátok emiatt?

Figyelt kérdés
Kislányom ovikezdő, van cumija és kispárnája, amik nélkül sehova sem megy... a szülőin kifejezetten kérték, hogy ne vegyük el ezeket tőlük, vigyük be... ennek örültem, mert tudom ,hogy ez megnyugtatja! Így is beszéltük meg, így készültünk, hogy ott lesz vele, s ha szomorú megölelheti a párnáját, srb... erre tagnap mikor mentem érte minden ki volt rakva a kis öltözőszekrényéhez... meglepődtem, de gondoltam olyan jól érezte magát , hogy nem kellett... kiderült, nem aludt, mert nem kapta meg a cumit... kérni nem merte persze, nagyon félős... nem értem miért veszik el tőle? szerintem a 4. napok még korai... és felesleges stressz a gyereknek...
2014. szept. 9. 10:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
72%
Igen, szólnék. Jogosan szólsz, nem ezt beszéltétek meg.
2014. szept. 9. 10:22
 2/23 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem elvették tőle,hanem megkértek minden gyereket délelőtt,hogy a játékokat,cumit stb. tegyék be a zsákba, és majd alvás előtt elővehetik. Nálunk igy megy, és alvás előtt minden gyerek megy és előveszi az alvókáját. Szóval szerintem nem direkt nem adták neki oda,hanem el kellett volna mennie érte. Legalábbis szerintem ez lehetett. De szóljál nyugodtan,hogy azért nem tudott aludni.
2014. szept. 9. 10:29
 3/23 A kérdező kommentje:
Félre ne értsétek örülök, ha szépen leszoktatják róla,csak most korainak tartom! - látom, hogy szorong, itthon le sem tette délután a párnáját... ebből is érzem, hogy hiányzik neki még...
2014. szept. 9. 10:31
 4/23 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is így lehet, ahogy 2-es válaszoló mondta. Lányomnál is, tízórai előtt, vagy mikor mennek az udvarra, ki kell tenni a hálótársat a szekrényükhöz. Aztán alvás előtt kimehetnek érte, én lányom is mindig elfelejt szólni érte, de szerencsére el tud aludni a hálótársa nélkül is. Szólj nyugodtan az óvónéninek, hogy a múltkor azért nem tudott aludni, mert nem mert szólni a cumija miatt, és lehetőleg figyeljenek erre legközelebb. Ők sem tudták még egy hét alatt megjegyezni, hogy melyik gyereknek melyik az alvókája és a cumija.
2014. szept. 9. 10:34
 5/23 anonim ***** válasza:
83%

Mintha én írtam volna ezt a kérdést!

Múlt héten végig aludt az oviban, mert megkapta a cumiját, de most a másik óvónő a délutános és elfelejtette, vagy csak direkt nem adta oda neki. Így nem is tudott elaludni tegnap. Kérdeztem hazafele, hogy miért nem aludt, erre mondta, hogy mert nem adták neki oda a cumit, ő meg nem mert szólni.

Ma nyomatékosan megkértem az óvónőt, hogy délben adják oda neki, mert csak azzal tud elaludni és a lányomnak is mondtam, hogy szóljon. Csak ugye ezt a délelőttös óvónőnek mondtam, és alvásnál ő már nem lesz ott.

Mondjuk szerintem direkt nem adta neki oda az óvónő a cumit, mert pénteken pedig azt mondta a lányom, hogy azt mondta neki az óvónő, hogy nem kell neked az a cumi a szádba és elvette tőle.

Pedig szülőin mondták, hogy kiscsoportban még lehet alvásnál cumi és így is készültünk.

Én megértem, hogy le kell szokni majd a cumizásról, de ne a beszoktatás ideje alatt, rögtön a második héten.

Ma ha megyek érte beszélni fogok a délutános óvónővel, hogy igenis adja oda neki a cumit alvásnál.

2014. szept. 9. 10:36
 6/23 A kérdező kommentje:
Olyan nehéz ez, mert nem akarok "problémás szülő" lenni , és megkérdőjelezni a munkájukat, de azt sem szeretném, ha az amúgy is nehézkes beszokást ezzel nehezítenék... meglátom ma mi lesz...
2014. szept. 9. 10:45
 7/23 anonim ***** válasza:
91%
Ah, nálunk ovikezdes előtti szuloin mondtak, hogy alvos barát nem gond, de cumi tilos, azt be se hozza senki az oviba. Alvoka reggel ment mindig a zsákba, lefekvés elott ment minden gyerek kivenni a sajátját es aztan mentek aludni.
2014. szept. 9. 11:03
 8/23 A kérdező kommentje:
Rendben is lenne ez így kedves utolsó, a lényeg épp az, hogy nálunk mást mondtak, sőt kifejezetten kérték, hogy vigyük, és így készültünk, hogy ott lehet vele... ( bár őszintén nem értek egyet azzal, hogy a cumit beszoktatáskor vegyék el, nyilván, ha azt mondták volna nem szabad bevinni, akkor nyáron megpróbáltam volna elvenni tőle...).
2014. szept. 9. 11:07
 9/23 anonim ***** válasza:
80%
Ertem en. De itt a gyerek a "hibás" , kérnie kellett volna. Az ovono, főleg uj csoportnál nem tudja, hogy kinek van alvokaja/cumija. Napközben azert nem lehet náluk, mert akkor semmi mással nem foglalkoznak. Amikor viszed az oviba, együtt Ida mentek az ovonenihez es mondjatok, hogy "Katika, ha kell a Maci/cumi/akármi, nyugodtan kérd el az Eva nénitol"
2014. szept. 9. 11:10
 10/23 A kérdező kommentje:
Igen, megbeszéltem vele, hogy nyugodtan kérje el... az óvónőkkel csak délután lehet beszélni, reggel nem jönnek ki a csoportból, bár egy kisfiú és ő cumiznak csak... azért ez nem olyan nagy szám, hogy ne lehetne figyelni, de végül is igaz, így talán önállóbb lesz, gondolom ez a cél.
2014. szept. 9. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!