Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ti szólnátok emiatt?

Ti szólnátok emiatt?

Figyelt kérdés
Kislányom ovikezdő, van cumija és kispárnája, amik nélkül sehova sem megy... a szülőin kifejezetten kérték, hogy ne vegyük el ezeket tőlük, vigyük be... ennek örültem, mert tudom ,hogy ez megnyugtatja! Így is beszéltük meg, így készültünk, hogy ott lesz vele, s ha szomorú megölelheti a párnáját, srb... erre tagnap mikor mentem érte minden ki volt rakva a kis öltözőszekrényéhez... meglepődtem, de gondoltam olyan jól érezte magát , hogy nem kellett... kiderült, nem aludt, mert nem kapta meg a cumit... kérni nem merte persze, nagyon félős... nem értem miért veszik el tőle? szerintem a 4. napok még korai... és felesleges stressz a gyereknek...
2014. szept. 9. 10:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak 2 gyerek cumizik, de attól meg a többinek lehet alvokaja, igy értettem, higy nem tudjak számon tartani.
2014. szept. 9. 11:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

nálunk az van, hogy reggel a szekrény tetejére tesszük az alvókákat. ebéd után mennek kezet mosni, pisilni, és úgy mennek be a csoportszobába, hogy a kezükbe van az alvókájuk, mindenki magának veszi le, viszi be. az óvónő nem szól, nem viszi utánuk ha elfelejtik. de nyilván ha valaki elfelejti és szól, hogy azért megy ki akkor kiengedik. alvás időben ugyanis nincs mászkálás, ki lehet menni persze pisilni, de szólni kell.

szerintem nálatok is így lehetett, ő nem vitte be, az óvónő nem kutatja át a cuccokat, hogy ki mit vitt be, aztán szólni meg nem mert.

szerintem nem egy akkora dolog, ebből is tanulni fog, bátorságot mert és szól majd legközelebb :)

persze említsd meg, de normális, ne letámadd, hogy miért nem vitte utána, mert tényleg van 25-30 gyerek, abból 2 cumizik, de a többi 28 gyereknek is van alvócimbije meg kispárnája meg akármije.

enyém 5 éves és még mindig kispárnát cipel. volt már, hogy nem vitte be, mondtam, hogy legközelebb figyeljen jobban :)

2014. szept. 9. 12:55
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk nem lehet cumit bevinni, szigorúan tilos, tehát a cumizós gyerekeket az ovikezdésre le kellett a szülőknek szoktatni a cumiról.

Kedvenc alvóka, plüss, párna viszont lehet velük, nem szokták elvenni tőlük, ezért mindenképp szólnék.

Az én lányom is mindig ragaszkodott a cumihoz, de még tavasszal elkezdtük szép fokozatosan leszoktatni, sikerült is szeptemberre, már nem kéri a cumit alváshoz.

2014. szept. 9. 13:32
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább kérdezd meg, mi volt. Lehet, hogy csak elfelejtették odaadni neki, ha szólsz, jobban figyelnek rá. Szóval nem biztos, hogy elvették...
2014. szept. 9. 14:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is szólnék, de úgy, hogy ne támadásnak érezzék, csak szóvá tenném, hogy nem így lett megbeszélve...
2014. szept. 9. 18:08
 16/23 anonim ***** válasza:
67%
De mi nem igy volt megbeszelve, konyorgom? Napkozben sehol nem engedik az alvokat, a cumit meg plane nem. Kint van az oltozoben. Alvasnal lehet erte menni. Ha nem megy valaki, az nem az ovono hibaja. A gyereknek kell elmondani, hogy az ovono nem mumus, oda lehet menni hozza es el lehet kerni, ha o maga elfelejtette behozni
2014. szept. 9. 18:20
 17/23 anonim ***** válasza:
66%
Legfőképp a gyerekednek kell elmagyarázni,hogy máskor menjen el a cumijáért,amikor a többiek is mennek az alvókáért,mert óvó néni nem fogja mind az huszonakár gyereknek egyesével odavinni alvás előtt a motyóikat. Biztos,hogy ha ezért szólsz az óvónőknek,ugyanezt fogják mondani,hogy miért nem ment érte ki a gyerek,vagy miért nem szólt,hogy nincs meg a cumija.
2014. szept. 9. 22:22
 18/23 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk engedik a cumizást bmikor...
2014. szept. 9. 23:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
nálunk sincs cumizás oviban ,de alvokák vanak egy dobozba vanak délutáni alvásig ,lefekvési időben mindenki kiveszi a dobozbol az alvokáját és visszi magával.
2014. szept. 10. 06:18
 20/23 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk az alvókákért valóban a gyerek megy, de a cumit az óvónő adja oda egy magasan levő polcról. Tegnap megemlítettem, hogy a lányom nem kapta meg a cumiját és ezért nem tudott elaludni. Azt mondta az óvónő sajnos elfelejtették. Tegnap mikor mentem érte a szájában volt a cumi és aludt is :) Azért ma is megemlítem majd, hogy ne felejtsék el oda adni neki a cumit.
2014. szept. 10. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!