Te mit tennél, ha egy másik gyerek megenné a tiéd uzsonnáját? Illetve mit tennél, ha a tiéd enné meg a másét? Az óvónőnek mit kellene tennie?
Kislányom ma miután megkapta az uzsonnát, még elment wc-re. Az uzsonnát addig az öltöző padján hagytuk. Közben egy másik kisfiú is öltözött és fogalmam sincs az anyja hogy nem vette észre, állítása szerint az óvónővel trécselt, de a kisfia addigra felzabálta a saját és a lányom kenyerét is.
Kislányom nagyon szomorú volt, szerette volna megenni az uzsonnát, ráadásul éhes is volt, és így estig éhen maradt. Az anyuka szabadkozott, de mikor kértem, hogy fizesse ki az 500 Ft-ot, akkor letagadta hogy lenne nála készpénz.
Szerintem az lett volna a minimum, hogy kártalanít minket, főleg hogy elég tehetősek és meg sem kottyan ez nekik.
Meg én a helyébe annyira szégyelltem volna magam, hogy kérés nélkül kifizettem volna az ételt.
Az óvónő nem volt hajlandó belefolyni a beszélgetésbe, mondván, hogy ő nem hagyhatja magára a többi gyereket (akkor nem volt gond amikor az anyukával kellett pofázni).
Másik uzsonnát nem adott a kislányomnak, mondván, hogy kiszámolt darab van. Ami persze nem igaz, mert mindig van egy két beteg gyerek akinek nem mondták le időben az étkezést.
Szerintem mindent leìrtak előttem.
De van pàr kérdésem:
Miért nem mész tàppénzre,hiszen akkor kapnàl a gyerek utàn is ellàtàst meg tp-t is(gondolom nincs munkàd,nem is volt ìgy gyesre potyogtatsz... No comment)???
Mi a francért nem hagyod szegény gyereket nyugodtan enni az oviban,ha màr egy üres kiflire sem telik???
Te akàrhova lerakod a gyerek kajàjàt??? Vagy csak engem zavar,hogy kb egy szalvéta lehetett a kenyér alatt a padon,ahova rendszeresen felàllnak a gyerekek, sàros cipővel is???
Főleg,ha ilyen nagy kincs egy fél szelet vajaskenyér,akkor őrzöm és nem hagyom ott random helyeken.
Ha meg ekkora (a szavad jàràsàval élve) pofàd van,akkor elslattyogsz a konyhàra és kérsz enni a gyereknek. Nem egy màsik szülőt terrorizàlsz,a frusztràciód miatt,hogy sz@rul élsz és konkrétan nincs mit ennetek. Ilyen helyzetben meg ott az egyszeri szocsegély évente kétszer kérhető az ilyen helyzetek.elkerülésére.
Utolsó!
A különbség az, hogy a bölcsi azért nem eszik, mert tüntet, ez a gyerek még azért nem, mert nincs mit.
Egyáltalán nem mindegy. Az a gyerek nem éhezik. Minden nap megkapja a bölcsiben az ételt, csak nem eszi meg. Majd megszokott idővel, pláne ha anyuka otthon leszoktatja a mese melletti etkezesrol.
Ez a gyerek viszont azért nem eszik, mert nincs mit. Itt az a probléma, hogy anyuka a semmire bevallalja még a harmadikat is, holott már két gyerek eteteset se tudja megoldani.
A bölcsi nem fog ehenhalni, ha valóban éhes lesz, meg fogja enni az ételt. Az ovisnak viszont nincs mit enni.
Miért hagytad éhen a gyereket estig?
500 ft-ot akartál kérni egy ovis uzsonnáért? én még ki is röhögtelek volna :o
Az óvónő joggal nem folyt bele, miután a szülő megérkezett, és átadta a gyereket, szülőé minden felelősség.
Mit tennék?
1: vigyáznék a gyerek cuccára, amíg pisil (te hol voltál, amíg a kislány elment még mosdóba?)
2. ha enyém enné meg másét, szimplán leszidnám, hogy legközelebb nem szabad ilyet csinálni, és bocsánatot kérnék.
Nemrég történt velünk az eset:
Egy cipőboltban kerestem a 3 éves fiamnak szandált. A vadi új Verdás baseball sapkáját letette. Szóltam neki, vigyázzon rá. Majd ezután nem figyeltem. A pénztárnál vettem észre, hogy nincs nála. Mondom menjünk vissza érte. Mire az üzlet másik felébe értünk, már nem volt meg. És tudod kire voltam nagyon-nagyon dühös? Magamra! Hogy milyen hülye vagyok, amiért nem tettem el, amikor láttam, hogy nem figyel rá...
Szóval amire szükségetek van, arra figyelni kell, nem széthagyni. És ha egy ugyanolyan gyerek veszi el, mint a tiéd? AKi éhezik??? Annak mit mondasz?
A másik. Fiam elég nagyétkű. Bölcsiből elég sűrűn megyünk a pékség felé haza, mert uzsonna után is éhes. Ha épp nem megyünk pékségbe, akkor is hazaérve az az első, hogy enni kap. Mert éhes, pedig megeszi az uzsonnát, csak az kevés neki.
Borzalom, hogy hogy tudod nézni, hogy éhezik a gyereked, és te nem tudsz adni neki enni.
Erre a férjem azt szokta mondani, a "veséjét is eladná", ha azon múlna, hogy ne éhezzen a gyerek.
Mi elég jól élünk. És tudod mit? Én sem adtam volna neked 500 Ft-ot, hanem vettem volna a pékségben valamit.
A kezesség a ti hibátok. Tudod, miért élünk mi jól??? Mert csak és kizárólag lakáshitelünk van (forint, ami nem változik), 2 autónk, amit kp-ra vettünk (18 és 20 évesek), és 1 gyerekünk. Nem is lesz több, mert többek között 1 gyerek az, akinek felnőtté válásáig mindig minden körülmények között tudunk biztosítani MINDENT: Nem ételt, hanem mindent, amire szüksége van...
Nem is értem, mire vállaltatok 3.-at??? A sok támogatásra?
Remélem nem a tied lesz a következő "gyöngyösi eset"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!