Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Te mit tennél, ha egy másik...

Te mit tennél, ha egy másik gyerek megenné a tiéd uzsonnáját? Illetve mit tennél, ha a tiéd enné meg a másét? Az óvónőnek mit kellene tennie?

Figyelt kérdés

Kislányom ma miután megkapta az uzsonnát, még elment wc-re. Az uzsonnát addig az öltöző padján hagytuk. Közben egy másik kisfiú is öltözött és fogalmam sincs az anyja hogy nem vette észre, állítása szerint az óvónővel trécselt, de a kisfia addigra felzabálta a saját és a lányom kenyerét is.

Kislányom nagyon szomorú volt, szerette volna megenni az uzsonnát, ráadásul éhes is volt, és így estig éhen maradt. Az anyuka szabadkozott, de mikor kértem, hogy fizesse ki az 500 Ft-ot, akkor letagadta hogy lenne nála készpénz.

Szerintem az lett volna a minimum, hogy kártalanít minket, főleg hogy elég tehetősek és meg sem kottyan ez nekik.

Meg én a helyébe annyira szégyelltem volna magam, hogy kérés nélkül kifizettem volna az ételt.

Az óvónő nem volt hajlandó belefolyni a beszélgetésbe, mondván, hogy ő nem hagyhatja magára a többi gyereket (akkor nem volt gond amikor az anyukával kellett pofázni).

Másik uzsonnát nem adott a kislányomnak, mondván, hogy kiszámolt darab van. Ami persze nem igaz, mert mindig van egy két beteg gyerek akinek nem mondták le időben az étkezést.

2016. máj. 25. 19:03
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
93%

ráadásul éhes is volt, és így estig éhen maradt

Mert a liba anyja nem adott neki enni estig, pedig tudta, hogy éhes? Hagyd békében enni az oviban, három percet tudsz rá várni.

2016. máj. 25. 20:22
 22/54 anonim ***** válasza:
94%

Kérés nélkül kifizetni az ételt... Még jobban felháborodtál volna ha a kezedbe nyom 50-60 forintot, mert egy szelet kenyérke vajjal megkenve és benne valami olcsó felvágottal még ennyibe sem kerül.

Csak magadat égetted le a viselkedéseddel, arról pedig nem a tehetős anyuka tehet, hogy nem tudsz normális ételt venni a gyereknek.

Ha pedig annyira szarban vagytok, hogy délután egy szelet zsíroskenyeret sem tudsz adni a gyereknek akkor nyisd ki a szádat, kérj kölcsön, keress másodállást, de ne egy szinte pelenkás gyereket utálj amiért délutánonként éhezik a gyereked.

2016. máj. 25. 20:29
 23/54 anonim ***** válasza:
90%

Az nem szép dolog, hogy elvették a lányod uzsonnáját (amit valóban nem kellett volna kinn hagyni egy padon), és nem kapott helyette másik étkezést, de azért nem a többi szülő a hibás, hogy ti nem tudjátok eltartani a gyerekeiteket.

Eléggé kiforgattad a történetet, gondolom valójában annyi volt, hogy egy kisgyerek megtalálta, amit ti ott hagytatok, megette, te pedig nekiugrottál az anyjának, hogy most azonnal fizesse ki az 500 ftot, mert ők úgyis gazdagok, tehát kötelesek adni nektek, szegényeknek.

Azt meg te nem tudhatod, hogy aznap hány beteg gyerek van, és hány uzsonna.

Ha olyan okos lennél, amilyennek gondolod magad, akkor nem lenne hiteletek meg banki tartozásotok (amúgy mire, ha lakásotok sincs?), és nem vállaltatok volna 2 gyereket úgy, hogy ételre sincs pénzetek.

2016. máj. 25. 20:32
 24/54 anonim ***** válasza:
88%
Eszembe nem jutna kifizetni az uzsonnat, pláne nem 500 forintot adni egy szelet felvágottas kenyerert. Nem vagy te egy kicsit nagyon pofatlan? Mellesleg te mit csináltál, amíg a másik gyerek evett? Oviban önállóan mennek mosdóba a gyerekek, nem kell őket kisergetni. Mellesleg a padra se teszi épeszű ember az ételt, max a szekrenyre.
2016. máj. 25. 20:39
 25/54 anonim ***** válasza:
92%
Tudod, azt nem értem, ha tudod, hogy otthon nincs mit ennie a gyereknek, akkor miért nem hagyod, hogy az oviban nyugodtan meguzsonnázzon...
2016. máj. 25. 20:40
 26/54 anonim ***** válasza:
94%
muszáj megkérdeznem, ha megfázik a gyereked és nem mehet oviba akkor azokon a napokon csak vacsorát eszik és egész nap éhezik? :S
2016. máj. 25. 21:09
 27/54 anonim ***** válasza:
73%
A másik szülő is hibás, mert hagyta, hogy a fia megegye más kajáját. Az a gyerek rosszul lett nevelve. Tudja, hogy a másé, mégis "fölzalbálja" a te szóhasználatodat idézve. De azért azt megtehetted volna, hogy amíg a kislány kakil, elteszed a táskádba az uzsonnát. Főleg, hogy ilyen nagy kincs nálatok az étel.
2016. máj. 25. 21:10
 28/54 anonim ***** válasza:
77%

"felzabálta" "pofázni"

Jézusom, te hogy beszélsz? Elég szánalmas a stílusod.

Amúgy meg. Fizessen 500 Ft-ot? Mire? :O Egy nyavalyás szendvicsre? És miért tagadta volna le, h van nála pénz? Én is van, hogy nem viszek pénzt magammal, amikor elugrok az oviba a gyerekért.

Igaza van annak, aki írta, nem hagyunk szerte-szét semmit. Akkor nincs ilyen baj.

Ha a fiam ette volna meg, akkor bocsánatot kérek.

Ha a fiamét ették volna meg, veszek neki kaját valahol, és nem kerekítek ekkora hatalmas dolgot belőle.

Óvodába gyerekek járnak. 3-6 évesek. Mit vársz tőlük???

És képzeld, sok szülő nem "pofázik" az óvónővel, hanem esetleg vmi fontos dolgot beszélnek meg.

De ja... gyűjts aláírást, hogy tiltsák ki az egész családot a városból.

Pf............................ szánalmas...

2016. máj. 25. 21:32
 29/54 A kérdező kommentje:

Hogy mire van hitelünk, az senkire nem tartozik, de férjemnek diákhitele van, autóhitel, amit nem is mi vettünk, csak férjem felvette más nevére, aki meg nekünk nem fizette. Én meg kezes voltam, de azzal is befürödtünk. Halom tartozás van a nyakunkon a mi hibánkon kívül.

Igaz, az az én hibám volt, hogy kint felejtettem, de eszembe sem jutott, hogy valakinek nem elég a saját adagja és máséra is utazik.

Sajnos a kicsit nem vették fel bölcsibe, mert én nem dolgozom. És kellett volna a munkáltatói igazolás. De én kismama vagyok, ősszel szülök, így nem fogok tudni dolgozni menni.

2016. máj. 25. 21:39
 30/54 anonim ***** válasza:
79%
Remélem, nem arról van szó, hogy azért nem kapott délután már enni a gyerek, hogy elmondhasd, estig éhezett a gyerek a másik miatt...
2016. máj. 25. 21:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!