Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért olyan nehéz elfogadni...

Miért olyan nehéz elfogadni az óvónőknek, hogy vannak csak papíron GYES-en lévő, ám otthonról dolgozó anyukák? Illetve egy két hetes baba mellett miért kell kötelezni anyukát, hogy vigye haza a Nagyot?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves kiscsoportos fiam, ill. egy 6 hónapos. Ezzel még nincs is gond, de van egy családi cég, amiben én dolgozom most is a Kicsi mellett. Ez van,hogy "csak" papírmunka, van,hogy menni kell. Nagymamai segítség egy van, így ha ő nem ér rá, viszem a Kicsit az üzleti útra. Sajnos muszáj, nincs más, aki meg tudná csinálni. A fiam két óvónője közül ezt mindkettő tudja, de csak az egyik fogadja el. A másik mindig célozgat rá, hogy többet kellene otthon altatni a fiam (heti kétszer tudom hazahozni ebéd után), vagy most pl. a nyári szünet miatt. Június közepéig ők az ügyeletesek, tehát a terem, óvónénik maradnak, utána természetesen nem vinném. Ma megint nekem állt az egyik óvónő,hogy ők utasításba kapták,hogy jún. 1.-vel a GYES-es anyukáknak nem lehet vinni a gyereket. Mondtam,hogy ügyeletbe nem is fogom, viszont az a két hét, amíg ők az ügyeletesek, tehát a gyerek nem "idegen" helyre kerül, addig vinném,mert,hogy így is nehéz megoldani a munkámat, a Kicsit, háztartást stb.

De most mondta egy terhes ismerősöm,hogy ő kb. két héttel a szünet előtt fog szülni, és az ő Nagyobbikára is mondták,hogy márpedig 1-vel vigye tartsa otthon, hiszen akkor már úgyis otthon lesz a Kicsivel. Persze értem,hogy sok a munka a gyerekekkel, és,ha kizárólag csak a gyerekeimmel kellene foglalkoznom, ha hoznám, Isten bizony, de vannak helyzetek, hogy ez nem így van. És egy két hetes baba mellett is lenne bennem annyi együttérzés, hogy akkor azt mondom anyukának, hogy na jó, maradjon a Nagy addig, amíg 4-6 hetes nem lesz a Kicsi. Hogy anyuka szinte ne a szülőágyról pattanjon a Nagyért.

Vagy én várok el túl sokat?

2016. ápr. 15. 15:40
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:

Ja, és mi sem így akartunk második babát vállalni, 36 hetes voltam, amikor a helyemre felvett embert ki kellett rakni, mert azon kívül,hogy nagyon sok hibát vétett, még el is csalt egy kis pénzt.

Szóval ha akarom,ha nem, muszáj vagyok dolgozni, amikor tudok. Most pl. itthon a Nagy, beteg. Fekszik, nézi a mesét, a Kicsi alszik, én meg nyomom a papírmunkát. Most egy kávéra álltam meg! Igaz, nem kell bemenni a céghez, de attól még van munkám.

Az sem opció,hogy kiveszem a Nagyot, mert akkor két gyerek mellett kizárt,hogy tudnám csinálni.

2016. ápr. 18. 11:03
 52/60 anonim ***** válasza:
12%
Az oviban mégis mióta van őszi, tavaszi meg téli szünet? Csak nyári van és az unnepnapok, nem úgy, mint az iskolában.
2016. ápr. 18. 11:25
 53/60 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az iskolában őszi, tavaszi szünet van, akkor az ovikban csak ügyeletet tartanak, legalábbis nálunk. Nem üzemel az ovi sem teljes létszámmal. Nálunk pl. 1 csoport szokott lenni, attól függ, hány szülő kéri az ügyeletet. Mindig előre megkérdezik, hogy ki szeretné hozni az ügyeleti napokra a gyereket. Nálunk sem szeretik, ha otthon lévő anyuka hozza, de nem is jellemző nálunk. De könyörgöm, jún. 1-jén még rendes ovi van, nem kezdődött el a nyári szünet, mi az, hogy azt kéri az óvónő, hogy ne vigye a gyereket oviba?! Az otthoni munka meg ugyanolyan munka, mint aki bejár a munkahelyére.
2016. ápr. 18. 11:33
 54/60 anonim ***** válasza:
nálunk is van őszi meg tavaszi szünet is,ügyelet van egy csoport,annak aki kéri.Ilyenkor aki dolgozik is próbálja megoldani,hogy nelegyen bent a gyerek,különben megy a szájhuzogatás meg a hiszti az óvónők részéről.
2016. ápr. 18. 12:09
 55/60 anonim ***** válasza:
11%
De érdekes, nálunk sose volt. Húsvét hétfő, pünkösd, karácsony, nemzeti ünnepek es a par tanitas nelkuli munkanap-ezen kívül sosem volt semmi szünet, csak a nyári.
2016. ápr. 18. 12:13
 56/60 A kérdező kommentje:
Minden iskolai szünetet az ovi is "megkap", ügyelet van csak.
2016. ápr. 18. 12:22
 57/60 anonim ***** válasza:

44-es

Alapszabi 21 nap +25 nap pótszabadság jár pedagógus munkakörbe, 46 az alap, itt nem a kor számít, + ha van saját gyereke, akkor arra szintén jár.

2016. ápr. 20. 12:42
 58/60 anonim ***** válasza:
65%

Én is itthon vagyok a kicsivel, nagy ovis. Az elején kb 3-4 hétig ebéd után vittem haza a nagyot, mert nem akart bent maradni. Aztán magától mondta, hogy bent marad. Az ebéd utáni elhozás nehéz volt,mert a kicsi akkor még aludt kb 11-13 között, szóval, pont mikor mennem kellett. Itthon a nagy általában nem is alszik ebéd után, az oviban igen. Mostanában már 4-re járok a nagyért, mert óriási hiszti volt, hogy a többiek memnek ki az udvarra én meg viszem haza. :-) Amikor összevont csoport van, pl iskolai szünetek, vagy szólnak, hogy, aki tudja vigye haza ebéd után a gyereket, mert óvó néni továbbképzésre megy, haza viszem illetve nem megy. Nyáron felújítják az ovi udvart, így szóltak, hogy, aki meg tudja oldani június 1-től ne vigye, úgyhogy nem viszem. Még jövőre itthon vagyok nyáron, akkor sem fog menni.

Ettől függetlenül soha, senki nem mondta, hogy minek viszem oviba, miért nem viszem el ebéd után. Mindig nagyon kedvesek. Sőt elkapták a bárányhímlőt, a nagy már meggyógyult, de a kicsi beteg és nem mehet ki. Szüleink nem élnek. A férjem szakács, ha dolgozik nem tudja haza hozni, a dadus felajánlotta, hogy mivel ő úgyis 4-ig van és itt lakunk az ovi mellett haza hozza a lányomat, hogy tudjon jönni oviba (azt is felajánlotta, hogy reggel beviszi, de erre nincs szükség, mert akkor a férjem mindig itthon van), így a héten szerda-péntek a dadus hozza a gyereket haza! Ja, és ez Budapesten, nem egy kis faluban történik így!

Azt gondolom, hogy ez lenne a normális hozzá állás (na, nem a haza hozatal, az extra), viszont az otthon lévő szülő részéről is az lenne a normális, ha az ügyeletet nem venné igénybe!

Kedves kérdező, természetesen ez nem rád vonatkozik, hiszen dolgozol.

2016. máj. 5. 19:03
 59/60 anonim ***** válasza:
10%

Nalunk az ovi borszaszto.

Mindig mindenkinel beprobalkoznak, hogy ne vigyek a gyerekekekt. Mar junius elejen, Karacsony elott is, mar dec 15-tol. Nem is emlitem az iskolas oszi es tavaszi sznueteket..azt mondjak, hogy senki nem fogja vinni a gyereket, a mieink lennenek az egyetlenek. S ezt hallom a tobbiektol is. Gusztustalannak tartom.

Ezen kivul a munkanapathelyezesekkor is bezarnak, merthat ugye akkor az irszagban mindenkinek szunet van es az nem munkanap...

2016. júl. 11. 15:06
 60/60 anonim ***** válasza:
Amit elfelejtettem: a terheseknel vagy a pici babasoknal elvarjak, hogy ne vigyek a gyerekeket, sot, meg tanacsokat is osztogatnak, ki hogyan oldja meg es vegye ki a szabijat!
2016. júl. 11. 15:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!