Otthonról dolgozó anyukák! Pici baba mellett, hogy osztottátok be az időtöket?
Mióta végeztem a fősulival,azóta itthon dolgozom. Míg nem volt gyerkőc,elvoltam,délelőtt és délután is dolgoztam.3-3 órát. Viszont mióta megvan a kicsink,egyszerűen nem tudok. Még csak 1 éves,bölcsibe nem szeretném vinni. Nem haladok a papírmunkákkal,1 heti adagom van felhalmozva a dolgozó szobámban.
Az is jó lenne,ha több energiám lenne,mert akkor 8 után neki tudnék fogni,de 10-re (miután összepakoltam a játékokat stb..) kidőlök:(
Egyszerűen semmi energiám már.
Férjem vállalkozik,néha itthon marad és figyel a kicsinkre,de ez így hosszabb távon nem épp a legjobb.
Gondolkodtam a bébiszitteren. Van,aki így csinálja?
Igazság az,hogy a férjem már többszőr szólt,hogy hagyjam a munkát,elvagyunk ígyis. Na de én konkrétan szeretem a munkámat,meg az agyamnak is kell,hogy formában legyen,de így nehéz! Az a baj,hogy 10-től délig főzök,13-kor ha nekiállok,az még csak 2 óra (annyit alszik). Próbáltam,hogy hajnali 3-4kor keltem,de lábujjhegyen mászkálva is felkel arra,hogy ébren vagyok. A mozgolódásra. Próbáltam a dolgozószobámban egy sarkot is kialakítani neki,de az én papírjaim kellenek neki:)
Talán ha nagyobb lesz könnyebb lesz! Marad a bébiszitter. Mama néha elviszi,de sosem kérem rá. Ha vele akar lenni akkor mennek,ha nem akkor nem. Mindenkinek van élete! 5-6 óra a munkám 1 nap, van hogy 4,szerintem délután 3 órás bébiszitter nem viselné meg.
A cég is számít a munkámra,folyamatosan küldik az elszámolásokat,beszerzési papírokat..könyvelést és nem akarom őket cserbenhagyni.
Mondjuk folyamatosan is dolgozok. Kezdek kifáradni is. 6 hetet pihentem szülés után,utána fél évig 2 napi munka jött 1 hétre,de most fél éve bevállaltam a teljeset. Ahh :( keresek egy bébiszittert!
Az en munkam teljes értékű embert kivan, a nagyobbam bolcsibe van a kicsivel pedig haz vezetőno...
Sose volt idom főzni, takarítani munka mellett, kerestem egy nénit aki besegít nekem ezekbe meg ha telefonálok es epp valami kell a Picinek azt elintézi...
"Igazság az,hogy a férjem már többszőr szólt,hogy hagyjam a munkát,elvagyunk ígyis. Na de én konkrétan szeretem a munkámat,meg az agyamnak is kell,hogy formában legyen,de így nehéz!"
Teljesen érthető és jogos, és nem is kell feladnod a munkádat, ha nem vágysz erre. De valamin változtatni kell, és az a leírásod szerint a napi rutin!
"Az a baj,hogy 10-től délig főzök"
Hiba!
Mi indokolja azt, hogy minden nap 2 órát főzzél 2 felnőttre és egy kisgyerekre? Semmi. Egyrészt nyugodtan főzhetsz egyszerűbb, pl. zöldséges ételeket is, amik megvannak egy fél óra alatt - pl. zöldségkrémleves + rakott brokkoli max. 40 perc összesen, és nagyon finom, de rengeteg ilyen étel van
Ráadásul beoszthatnád úgy is, hogy 2 napi adagot főzöl, így minden másnap felszabadulna 2 órád legalább.
"Az is jó lenne,ha több energiám lenne,mert akkor 8 után neki tudnék fogni,de 10-re (miután összepakoltam a játékokat stb..) kidőlök:( "
A játékokat sem 2 órán át kellene egyszerre este elpakolni, hanem napközben arra törekedni, hogy egyszerre egy vagy két dologgal játsszon,és a többit automatikusan rakjátok el. Nem egyszerű ezt kialakítni, de tanulható és nagyon sokat segít az esti rutinnál.
Szerintem az egy járható út lenne, ha délelőtt a gyermekkel foglalkoznál + főznél, amíg alszik dolgoznál, majd megint a gyermekkel foglalkoznál,és mikor a férjed hazaért átveszi - etetés, fürdetés, játék (cserébe ezt csinálhatod te hétvégén pl.) - ezalatt is dolgoznál. Így lenne időd naponta 4-5 órát NYUGALOMBAN dolgozni, és a gyermekedet sem hanyagolnád el közben.
Ha pedig végeztél még játszhattok közösen ill. ágyba tehetitek együtt, és egymásra is jut egy kis idő.
A bébiszitter viszont részlegesen mondjuk heti 2x nem rossz megoldás!
A főzést próbáltam úgy,de majdnem mindegy,mert délig ígyis úgyis ébren van. Közben játszik a konyhába. Az esti pakolászásban meg benne van a takarítás is,de nem tagadom,heti 1x jön egy kedves hölgy és nagytakarít mert ha megszakadok sem érek a végére. Egyrészt 3 szintes a lakás(a pince is használva van),másrészt mindíg figyelni kell a picinkre hogy el ne essen togyogásában:)
Megpróbálok jobb rendszert felépíteni. Párom...hát ő annyira változóan dolgozik. Van hogy csak délre megy be,van hogy reggeltől estig bent van,van h be sem megy... Rá nemigen tudok alapozni.
Volt,hogy szanaszét hagytam este mindent,helyette dolgoztam,de rendesen idegesít a kupi.
A rendszerhiány nagy hiba. Kereswm fél éve a megoldást. Könnyen indult még akkor mert napi 2x 2 órát aludt. De az már felborult.
Pedig tényleg csak a rendszer visszaálíltása lenne a megoldás. Nem baj, ha csak napi 2 órát alszik, de azt használd ki akítvan.
A férjed mindegy, hogy hány órára megy, vagy reggel, vagy este ezekszerint 2-3 órára tudna foglalkozni a gyermekével. Miért nem teszi? Teljesen jogos elvárás lenne. Nem a házimunkára gondolok, csak a picivel való játékra.
A takarítást időzítsd máshogy (pl. főzés közben én mindig el is takarítok a konyhában) vagy gépesítsd. Van mosogatógép,szárítógép? Ezek rengeteg időt megspórolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!