A jelenlegi állapot szerint GYES mellett dolgozó anyuka elmehet táppénzre, ha a gyermeke beteg?
Szia. Szerintem meg nem lehet menni táppénzre,gyes mellett.
Lehet az én ügyem más,és vissza mentem papíron dolgozni még tavaly október 28-án,azóta szabin voltam,dec.29-én derült ki hogy babát várok,január 4-óta táppénzen vagyok. A munkaügyön szóltam,hogy mi van,ott azt mondták addig nem kapok táppénzt amíg nem küldöm be a GYES megszüntetése határozatot...
Ha dolgozol, akkor jár mellette a táppénz.
A törvény ezt írja:
2) Nem jár táppénz
a) a keresőképtelenségnek arra az időtartamára, amelyre a biztosított átlagkeresetre jogosult, illetőleg, amely alatt a biztosítás szünetel, munkavégzési kötelezettség hiányában keresetveszteség nincs, továbbá a betegszabadság lejártát követő szabadnapra és heti pihenőnapra, ha az azt követő munkanapon (munkaszüneti napon) a keresőképtelenség már nem áll fenn,
b) a keresőképtelenségnek arra a tartamára, amelyre a biztosított a teljes keresetét megkapja, illetve, ha a keresetét részben kapja meg, a részben megkapott kereset után,
c) a gyermekgondozási segély folyósításának az idejére, ide nem értve a segély mellett végzett munka alapján járó táppénzt.
Vagyis ha dolgozol a gyes mellett, akkor annyi időre vagy jogosult a táppénzre, amennyit dolgoztál. Ha 10 napot, akkor 10 nap táppénzre vagy jogosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!