Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért olyan nehéz elfogadni...

Miért olyan nehéz elfogadni az óvónőknek, hogy vannak csak papíron GYES-en lévő, ám otthonról dolgozó anyukák? Illetve egy két hetes baba mellett miért kell kötelezni anyukát, hogy vigye haza a Nagyot?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves kiscsoportos fiam, ill. egy 6 hónapos. Ezzel még nincs is gond, de van egy családi cég, amiben én dolgozom most is a Kicsi mellett. Ez van,hogy "csak" papírmunka, van,hogy menni kell. Nagymamai segítség egy van, így ha ő nem ér rá, viszem a Kicsit az üzleti útra. Sajnos muszáj, nincs más, aki meg tudná csinálni. A fiam két óvónője közül ezt mindkettő tudja, de csak az egyik fogadja el. A másik mindig célozgat rá, hogy többet kellene otthon altatni a fiam (heti kétszer tudom hazahozni ebéd után), vagy most pl. a nyári szünet miatt. Június közepéig ők az ügyeletesek, tehát a terem, óvónénik maradnak, utána természetesen nem vinném. Ma megint nekem állt az egyik óvónő,hogy ők utasításba kapták,hogy jún. 1.-vel a GYES-es anyukáknak nem lehet vinni a gyereket. Mondtam,hogy ügyeletbe nem is fogom, viszont az a két hét, amíg ők az ügyeletesek, tehát a gyerek nem "idegen" helyre kerül, addig vinném,mert,hogy így is nehéz megoldani a munkámat, a Kicsit, háztartást stb.

De most mondta egy terhes ismerősöm,hogy ő kb. két héttel a szünet előtt fog szülni, és az ő Nagyobbikára is mondták,hogy márpedig 1-vel vigye tartsa otthon, hiszen akkor már úgyis otthon lesz a Kicsivel. Persze értem,hogy sok a munka a gyerekekkel, és,ha kizárólag csak a gyerekeimmel kellene foglalkoznom, ha hoznám, Isten bizony, de vannak helyzetek, hogy ez nem így van. És egy két hetes baba mellett is lenne bennem annyi együttérzés, hogy akkor azt mondom anyukának, hogy na jó, maradjon a Nagy addig, amíg 4-6 hetes nem lesz a Kicsi. Hogy anyuka szinte ne a szülőágyról pattanjon a Nagyért.

Vagy én várok el túl sokat?

2016. ápr. 15. 15:40
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

29!

Vagy mint pl az általam említett esetben protekcio van.... Ismerős bolcsodevezeto simán bevette a gyereket, mert a férjek együtt jártak horgászni....

2016. ápr. 16. 13:51
 32/60 anonim ***** válasza:
52%
21-es. Igen, ötkor esik be a gyerekért. Csakhogy nálunk fél ötig van óvoda. És 90%-ban a gyesesekkel van ilyen probléma, mert derogál nekik időben a gyerekért menni. Egyszer-egyszer elnézhető, de aki heti öt napból ötször ezt csinálja, az a szememben nem jó szülő. nem érdekli, hogy a gyereke rosszul érzi magát az adott helyen. Egyébként meg, az óvónőknek sincs 50 nap szabadságuk, nem tudom ezt honnan szedtétek. Igaz hogy a saját ovija be van zárva, de az ügyeletes oviban ugyan úgy dolgozik. Pont annyi szabadsága van mint minden más embernek, azzal a különbséggel, hogy ő nem veheti ki akármikor, mikor épp eszébe jut. 32 fős a csoportlétszámunk, ebből 30 gyerek ott alszik, egy viszonylag kicsi csoportszobában, az ágyak egymásra tolva, mert nem lehet elférni. Ha az egyik gyerek fordul egyet, felébreszti a mellette fekvő kettőt is. 30 ott alvó gyerekből csak 11-nem dolgoznak a szülei. Ti azt mondjátok, ne menjen óvónőnek aki nem bírja a munkát, mert ezért kapja a fizetést. Nos, ti is, a gyest.. gyereknevelésért. És az nem nevelés hogy reggel beadjátok óvodába és négykor- ötkor érte mentek. és igen, bármilyen hihetetlen, van olyan gyerek, akit képtelenség megnyugtatni, főleg hogy ennek a kisgyereknek az anyja, beszoktatni se ért rá. Behozta az első nap, majd elment, hogy neki dolga van, délután jön. És ez komoly, tényleg így történt.
2016. ápr. 16. 15:06
 33/60 anonim ***** válasza:
82%

Fél 5-ig van ovi? Nekem eleve háromnegyed 5-ig tart a munkaidőm. De akinek 4-ig, az is csak épp hogy beesik fél 5-re.

Anyósom óvónő, minden nyáron otthon van 4-6 hetet, az egyéb szüneteket beosztják egymás között, ledolgozós szombatokon SOSEM dolgoznak. Plusz el tud menni szabadságra is ezeken felül.

2016. ápr. 16. 15:57
 34/60 anonim ***** válasza:
74%

Az óvónőknek jár 25 nap pótszabadság. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy az óvónők foglalkozzanak a saját dolgukkal és ne a szülőkével.

Honnan tudják az óvónők, hogy mit csinál otthon a gyeses anyuka, vagy miért van oviban a gyereke? Semmi közük hozzá!

Nekünk már most nyomatják, hogy az iskolai szünettel egyidőben csoportösszevonások lesznek, és szabikat adják ki, és aki tudja oldja meg a gyereke óvodán kívüli elhelyezését. Papíron kell igényelni azt, hogy mehessen a gyerek oviba, holott az iskolai szünet nem vonatkozik az ovikra.

10 hetet rohadt nehéz ám megoldani, és akkor még érezd magad szar szülőnek, mert viszed az összevont csoportba.

A munkáltató fele kellene hőzöngeni, nem a szülők fele.

2016. ápr. 16. 16:59
 35/60 anonim ***** válasza:
41%

Itt most nem a dolgozó szülőkről van szó, hanem azokról, akik otthon vannak, csak épp nincs kedvük a gyerekükkel foglalkozni. Nekem is van olyan ismerősöm, aki otthon van gyesen, de vitte a kislányát az összevont csoportba, és még azon is háborgott, hogy amikor egy hónapra teljesen bezár az óvoda, és a város másik ovija veszi át az ügyeletet, nem viheti, mert nem dolgozik. Másik, szintén gyeses anyuka ugyan otthon tartotta a nyári szünet idejére a fiát, közben viszont minden nap panaszkodott, hogy nem bírja, hogy otthon a gyerek, mert játszótérre kell vele járni, meg egyéb szörnyűségek.

Azt mindenki elismeri, hogy aki dolgozik, az gyakran 4-re sem tud odaérni a gyerekért (én is rendszeresen fél 6-ra jártam), és én még olyat se hallottam, hogy dolgozó szülőnek szóltak volna be, hogy ügyeletbe viszi a gyereket. De sajnos tényleg sokan vannak, akik nem dolgoznak, mégis mindenféle mondvacsinált indokkal bent tartják egész álló nap az óvodában a gyereket, és persze mindig ők azok is, akik nincsenek megelégedve az egyébként ingyenes szolgáltatás színvonalával.

2016. ápr. 16. 17:10
 36/60 anonim ***** válasza:
48%
Dolgozó szülőknek nem is szólunk, sőt, akkor sem, ha előre szólnak hogy nem érnek oda fél ötre, csak ötre, arra is volt már példa, hogy én vittem haza az egyik szülő gyerekét, mert túlóráznia kellett és egyedül nevelte. De aki otthon van, nem dolgozik, az legyen szíves nem az óvodával neveltetni a gyerekét, hisz ő is pénzt kap azért hogy a SAJÁT gyerekével foglalkozzon.Ez egy picike falu, így mindenki tudja hogy ezeknek a szülőknek büdös a munka, van aki a hatodik gyerekével van otthon, életében nem dolgozott és nem is fog, de még a férje se. Az összes gyerek óvodábsan.bölcsődében-iskolában van, ők meg otthon tespednek. Olyan nincs egy se közöttük aki otthon dolgozik. Az meg egyéni szoc probléma, hogy otthon van kistestvérrel. Minek szül több gyereket, mint amit elbír?
2016. ápr. 16. 17:26
 37/60 anonim ***** válasza:
77%
Nos, ilyen szülők esetében sokkal jobb a gyereknek az oviban, nem? És az óvónők csak a gyereknek akarnak jót, tehát pont azt kéne támogatniuk, hogy az ilyen szülők mindig beadják a gyerekeket oviba.
2016. ápr. 16. 18:09
 38/60 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgozom, nem otthon ülök, nem lepasszolom a gyerekem.

Ráadásul elég normális munkahelyem van 8-16-ig.

Engem arra akartak kötelezni a kedves óvónénik, hogy 4 előtt mindenképpen vigyem el a gyereket.

Basszus 4-ig dolgozom!

Érdekes régen nem volt ilyen. 6-kor már lehetett vinni a gyerekeket és este 6-ig ott lehettek. Na nem azért, mert a szülők lepasszolták őket, hanem mert dolgozniuk kellett. Mégis nagyon aranyos, kedves óvónénik voltak. Régen.

2016. ápr. 16. 19:06
 39/60 anonim ***** válasza:
21%
A dolgozó szülőkkel most is rendesek és normálisak a legtöbb helyen.A gyesekről meg meg van mindenkinek a véleménye, legfeljebb nem mondják a szemükbe. Jó, legyen bent délig a gyerek, míg van fejlesztés, közös játék, de ott altatni teljesen felesleges, az csak a szülő kényelmét és nem a gyerek érdekét szolgálja.
2016. ápr. 16. 19:30
 40/60 anonim ***** válasza:
82%

Mondjuk azért nem viszi ha délben, mert pl. egy császáros kismamának nagyon nagy segítség, hogy a nagyobb gyerkőc az oviban lehet és csak a babát kell ellátnia.

De tényleg nem értem miért ilyenek mostanában az óvónők. Nálunk mindenkinek szólnak! A dolgozóknak is. Én legszívesebben nem is járatnám oviba a gyerekem. De sajnos már kötelező.

2016. ápr. 16. 19:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!