Miért olyan nehéz elfogadni az óvónőknek, hogy vannak csak papíron GYES-en lévő, ám otthonról dolgozó anyukák? Illetve egy két hetes baba mellett miért kell kötelezni anyukát, hogy vigye haza a Nagyot?
Van egy 4 éves kiscsoportos fiam, ill. egy 6 hónapos. Ezzel még nincs is gond, de van egy családi cég, amiben én dolgozom most is a Kicsi mellett. Ez van,hogy "csak" papírmunka, van,hogy menni kell. Nagymamai segítség egy van, így ha ő nem ér rá, viszem a Kicsit az üzleti útra. Sajnos muszáj, nincs más, aki meg tudná csinálni. A fiam két óvónője közül ezt mindkettő tudja, de csak az egyik fogadja el. A másik mindig célozgat rá, hogy többet kellene otthon altatni a fiam (heti kétszer tudom hazahozni ebéd után), vagy most pl. a nyári szünet miatt. Június közepéig ők az ügyeletesek, tehát a terem, óvónénik maradnak, utána természetesen nem vinném. Ma megint nekem állt az egyik óvónő,hogy ők utasításba kapták,hogy jún. 1.-vel a GYES-es anyukáknak nem lehet vinni a gyereket. Mondtam,hogy ügyeletbe nem is fogom, viszont az a két hét, amíg ők az ügyeletesek, tehát a gyerek nem "idegen" helyre kerül, addig vinném,mert,hogy így is nehéz megoldani a munkámat, a Kicsit, háztartást stb.
De most mondta egy terhes ismerősöm,hogy ő kb. két héttel a szünet előtt fog szülni, és az ő Nagyobbikára is mondták,hogy márpedig 1-vel vigye tartsa otthon, hiszen akkor már úgyis otthon lesz a Kicsivel. Persze értem,hogy sok a munka a gyerekekkel, és,ha kizárólag csak a gyerekeimmel kellene foglalkoznom, ha hoznám, Isten bizony, de vannak helyzetek, hogy ez nem így van. És egy két hetes baba mellett is lenne bennem annyi együttérzés, hogy akkor azt mondom anyukának, hogy na jó, maradjon a Nagy addig, amíg 4-6 hetes nem lesz a Kicsi. Hogy anyuka szinte ne a szülőágyról pattanjon a Nagyért.
Vagy én várok el túl sokat?
29!
Vagy mint pl az általam említett esetben protekcio van.... Ismerős bolcsodevezeto simán bevette a gyereket, mert a férjek együtt jártak horgászni....
Fél 5-ig van ovi? Nekem eleve háromnegyed 5-ig tart a munkaidőm. De akinek 4-ig, az is csak épp hogy beesik fél 5-re.
Anyósom óvónő, minden nyáron otthon van 4-6 hetet, az egyéb szüneteket beosztják egymás között, ledolgozós szombatokon SOSEM dolgoznak. Plusz el tud menni szabadságra is ezeken felül.
Az óvónőknek jár 25 nap pótszabadság. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy az óvónők foglalkozzanak a saját dolgukkal és ne a szülőkével.
Honnan tudják az óvónők, hogy mit csinál otthon a gyeses anyuka, vagy miért van oviban a gyereke? Semmi közük hozzá!
Nekünk már most nyomatják, hogy az iskolai szünettel egyidőben csoportösszevonások lesznek, és szabikat adják ki, és aki tudja oldja meg a gyereke óvodán kívüli elhelyezését. Papíron kell igényelni azt, hogy mehessen a gyerek oviba, holott az iskolai szünet nem vonatkozik az ovikra.
10 hetet rohadt nehéz ám megoldani, és akkor még érezd magad szar szülőnek, mert viszed az összevont csoportba.
A munkáltató fele kellene hőzöngeni, nem a szülők fele.
Itt most nem a dolgozó szülőkről van szó, hanem azokról, akik otthon vannak, csak épp nincs kedvük a gyerekükkel foglalkozni. Nekem is van olyan ismerősöm, aki otthon van gyesen, de vitte a kislányát az összevont csoportba, és még azon is háborgott, hogy amikor egy hónapra teljesen bezár az óvoda, és a város másik ovija veszi át az ügyeletet, nem viheti, mert nem dolgozik. Másik, szintén gyeses anyuka ugyan otthon tartotta a nyári szünet idejére a fiát, közben viszont minden nap panaszkodott, hogy nem bírja, hogy otthon a gyerek, mert játszótérre kell vele járni, meg egyéb szörnyűségek.
Azt mindenki elismeri, hogy aki dolgozik, az gyakran 4-re sem tud odaérni a gyerekért (én is rendszeresen fél 6-ra jártam), és én még olyat se hallottam, hogy dolgozó szülőnek szóltak volna be, hogy ügyeletbe viszi a gyereket. De sajnos tényleg sokan vannak, akik nem dolgoznak, mégis mindenféle mondvacsinált indokkal bent tartják egész álló nap az óvodában a gyereket, és persze mindig ők azok is, akik nincsenek megelégedve az egyébként ingyenes szolgáltatás színvonalával.
Én dolgozom, nem otthon ülök, nem lepasszolom a gyerekem.
Ráadásul elég normális munkahelyem van 8-16-ig.
Engem arra akartak kötelezni a kedves óvónénik, hogy 4 előtt mindenképpen vigyem el a gyereket.
Basszus 4-ig dolgozom!
Érdekes régen nem volt ilyen. 6-kor már lehetett vinni a gyerekeket és este 6-ig ott lehettek. Na nem azért, mert a szülők lepasszolták őket, hanem mert dolgozniuk kellett. Mégis nagyon aranyos, kedves óvónénik voltak. Régen.
Mondjuk azért nem viszi ha délben, mert pl. egy császáros kismamának nagyon nagy segítség, hogy a nagyobb gyerkőc az oviban lehet és csak a babát kell ellátnia.
De tényleg nem értem miért ilyenek mostanában az óvónők. Nálunk mindenkinek szólnak! A dolgozóknak is. Én legszívesebben nem is járatnám oviba a gyerekem. De sajnos már kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!