Ovis fiúgyerekeknek miért kell kifesteni a körmét farsangra?
ha a gyerek szeretné, én hagynám.
kislányok is szokták festeni a körmüket, otthon is, anyuval együtt is, mégsincs semmi bajuk. Az én fiam is kérte már, hogy fessük ki, mint az unokatesóknak, csak az tartott vissza, hogy nem volt otthon lakk, mert én nem használok.
a "nemcsere" pedig jó móka... bár ugye itt nem erről van szó azért teljesen.
főként, hogy ekkkopra gyerekek még nem érzékelik úgy a nemek közötti különbségeket. 5évesem a Sárit is ugyanúgy feleségül akarja mejd venni, ha nagy lesz, mint a Gábort :o
és egyébként amikor unokatesók beöltöztek hercegnőruhákba egy szülinapi bulin, az én fiam volt az egyik legboldogab, hogy ő is kapott egy tütüt, amiben ugrálhat :D
jó buli a farsang, na!
nem ez volt a kérése... hanem a csajok felhúzták a mindenféle csipkerózsika meg hófehérke ruhákat és pörögtek benne... az én gyerekem meg csak pörgött közöttük, de hát csak úgy simán nadrágban... és akkor a többiek (3-5 éves lányok) mondták, hogy hoznak neki is szoknyát... ő meg tiszta boldog volt tőle :D felhúzta a szoknyát, kapott csápokat, kezébe varázspálcát, és együtt táncolt, pörgött zenére tovább a lányokkal.
irtó cukik voltak :)
pedig ő egy igazi fiús fiú.
de ez meg csak egy játék volt. jó játék.
és mit tennél, ha később is akarná?
miért nem lehet ez játék?
a fiamat (5 éves most) számtalanszor kisminkelték már az unokatesók... és imádják az oviban a fiúk az óvónéni hosszú haját fésülgetni...
na de ha arról van szó, akkor az 5éves unokahugi is négykézlábra ereszkedik a fiam mellé, és farkasként (vagy pörögve ninjaként) ültözik a tesót.
most akkor a kiscsajnak is azt kellene mondani, hogy soha többé ne játsszon ilyet?
ovisok, kicsik még. játék közben nekik még nincs elkülönülve annyira a fiú és a lány szerep.
Nem fújod fel ezt egy kicsit? Nem akarlak megbántani, ne úgy vedd.
Nekem is van fiam, 3 éves, állandóan felakarja húzni a lányom szoknyáját, tetszik neki, sőt, szereti a rózsaszín színt is, a körmét (csak 1 körmét) már kétszer kilakkoztam mert szinte könyörgött hogy neki is had lehessen rózsaszín a körme mint nekem. Én viccesnek találtam, neki tetszett, másnapra lekopott. Szereti fésülni a hajamat is és ő is rak csatot a hajába, játékból. Egyébként egy nagyon fiús fiú, traktor és vonat a mindene, de gyerek még és igazából minden érdekli, mindent szeret. Ők még nem olyanok mint mi felnőttek, hogy "ez lányos" "ez fiús", nekik játék és bolondozás és miért is lenne ez baj?! Én egyébként mindig elmondom neki, hogy a fiúk nem festik a körmüket, a fiúknak nincs fülbevalójuk, a fiúk nem hordanak csatot, de azért tiltani nem fogom ezeket hiszen érdekli őt és miért is ne érdekelhetné.
Körömlakktól meg még senki nem halt meg, nem kapott mérgezést, ennyi erővel ne adj a gyereknek fehér lisztet, cukrot mert az is lehet mérgező, de ne vedd meg a boltban a Paula pudingot sem hiszen az is tele van tartósítóval és még sorolhatnám...
Attól, hogy fiúk-lányok ruhát cserélnek még nem fognak megzavarodni, fél napot töltenek másfajta ruhában, ettől még nem lesz identitás zavaros egy gyerek és nem lesznek lelki problémái sem. A körmüket meg gondolom nem erőszakkal festették ki hanem annak aki kérte, szerette volna.
Lehet, hogy én vagyok túl laza de nekem ez mókás, a fiam is imádná és nekem tetszik az óvónő kreativitása.
Ez az én véleményem és nem akartam ezzel senkit megbántani.
Minden jót!
Szerintem is kicsit eltúlzod. Az én fiamnak is volt már, hogy ki kellett festeni a körmét, mert hogy anya is kifestette és addig kérlelt míg az övére is húztam egy réteget. 4 éves és ez tavaly 1x fordult elő, nem lett tőle semmi baja, de mondok neked mást mindkét keresztfiam mikor "kicsi" volt imádott a régi női ruhákban pompázni, még magassarkú cipőt is húztak, bohóckodtak egy párszor és most mégsem meleg egyik sem.
De pl én sem lettem leszbikus pedig a sokszor öltöztem fiúnak/fiús ruhába farsangon. Sőt volt hogy hasonlóan, mint ahogy írod a lányok voltak a fiúk és fordítva (még parokáink is voltak). Ez egy buli, nem kell ennek ekkora feneket keríteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!