A beszoktatási időszakban mennyit segítettek a nagyszülők? Elvárható egyáltalán a segítségük?
Mindkét nagymama dolgozik, anyukám főállásban, anyósom fél napokat. Anyósom abszolút együttműködő, hajlandó lenne tömbösíteni a fél napjait, hogy 2-3 egész napot is itt lehessen. Ő vidéki. Anyukám viszont elég furcsán áll a kérdéshez, igaz, hogy Ő egy kisvállalkozásban dolgozik, és valóban nagyon nagy szükség van a munkájára.Ő viszont a szabadidejében van sokat a gyerekek körül. Csak azért érdekes a helyzet, mert a fiam januárban kezdi az ovit, most jár ovikóstoló peogramokra, és addig, amíg Vele vagyok, a pici lányomra kellene vigyázni. Az első ovikóstolós alkalomra elvittem magammal a picit, felkötöttem a hátamra, Vele nem is volt gond, a fiamon éreztem, hogy szüksége lett volna a teljes figyelmemre. Ez természetes is, hiszen az Ő kis életében következik be egy ekkora változás.
Nem akarok lehetetlent elvárni a nagyiktól, nem is tart örökké ez az időszak. Ti hogyan oldottátok meg a kistesóval?
"miniatűr agyacskaddal,"
A fórum szabályzata tiltja mások sértegetését és a személyeskedést. Ezért jársz ide?
Nem lepontozni járok ide, mire ideérek már rég 0 százalékosak a válaszaid. Ami azt jelenti, hogy SENKI nem ért veled egyet.
Azt pedig tartom, hogy a nagyszülő nem azért van, hogy kinyalja a szülő seggét.
Amennyiben egymás megsegítése kölcsönösen számodra seggnyalást jelent, akkor nincsen miről többet beszélnünk, mert alapvető emberi tényezők hiányoznak belőled. Bizonyára te is hasonlóan cserben fogod hagyni a mamádat, ha majd ő fog rászorulni. Szépséges dolgok ezek..
A pontozásnál két minusz már nullának számít. Ennyit a "senki" nem ért veled egyetről...további szép estét
3 gyereket sikerült beszoktatnom egyedül, nagyszülők segítsége nélkül. Úgy, hogy anyu az óvoda szomszédjában lakik:)
Megint jött a savanyú szőlős hozzászóló;)
Mire lenne irigy az, aki egyedül vagy a férjével is képes boldogulni? Nincs mire. Nem ezen múlik a családi összetartás!
Amennyiben van rá lehetőségem, szeretném ezen a ponton berekeszteni ezt a beszélgetést - én kezdeményeztem, most ém szeretném befejezni, mivel úgy érzem, egyesek túl messzire mentek. Sértegetni a másikat senkinek nincs joga, személyeskedni sem, hiszen nem ismerjük egymást.
Elfogadom mindenki véleményét, egyetérteni nem tudok azokkal, akik a világ legtermészetesebb dolgának tartják azt, ha a tágabb család jelenléte, segítsége, támogatása nélkül élik az életüket. Ezek a gyermekek vajmi keveset kaphatnak a nagyszüleikből, ami pedig nagy veszteség a számukra. A nagyszülő kincs. El sem tudnám képzelni, hogy ne vállaljanak ekkora részt a gyermekeink/unokáik életéből. Én úgy nőttem fel, hogy a nagyszüleim szinte a szüleim voltak, és még mielőtt bárki felkapná a fejét, a szüleim voltak a szüleim, csodatos szülők egy csodálatos nagyszülő párossal.
A fiam pedig januártól fog járni, most csak ovikóstoló foglalkozásokra viszem heti kétszer, de oda is be kell szoktatni, ehhez kértem a nagyszülők segítségét. Továbbra is azt vallom, hogy az egyik gyerek közösségbe szoktatásakor nincs semmi keresnivalója ott a másik gyermeknek. Ez az idő csak róla kell, hogy szóljon.
Azóta megoldódott, a nagymamák beosztották maguk között ezt a 4 alkalmat /két héten keresztül 2-2 délelőtt/, és senki sem elégedetlenkedik.
Kedves kerdező! Félremagyarázol. Arra írtuk, amit írtunk, hogy elvárható e a segítség. Senki nem állította, hogy a családtagjai nem segítik egymást. Azt írtuk többen, hogy nem elvárható.
Nyugodtan kepaszkodj te is bele a kiragadott gondolatokba, hogy igazold magad.
Ha olyan csodálatosan harmonikus a családod, akkor minek kellett ez a kérdés? Nem értem.
Vannak a környezetemben olyan családok, akik pici koruktól rendszeresen a nagyszülőkre bízták a gyerekeket, akkor is, ha tudták, hogy terhes es fárasztó nekik. Egy kis lelki ráhatás, és a nagyszlők erejükón felül teljesítettek.
A gyerek nemcsak pihenés és nyugalom, én bizony hagyom, hogy a nagyszülók inkább csak élvezzék az unokázást, és ne fáradjanak el benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!