Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ha nem lenne kötelező az...

Ha nem lenne kötelező az óvoda, akkor járatnád a gyereked?

Figyelt kérdés
Miért?
2015. jún. 5. 12:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon fontos egy gyermek életében az óvoda. Ez meghatározza az egész életét. Attól, mert otthon nevelkedik, családi, szeretett környezetben, féltve, óvva mindentől az még nem jelenti azt, hogy teljes, egészséges életet fog élni. Nem véletlenül van óvoda, egyébként. A gyermek sokat fejlődik, nevelkedik, okosodik az óvodában. Szocializálódik, amit máshol egyébként nem tudna. FONTOS az ÓVODA egy GYERMEK életében!
2015. jún. 22. 10:05
 22/27 anonim ***** válasza:
73%
17! Hány éves vagy? Igencsak gyerekesnek tűnik, hogy ennyire kikészülsz attól, ami kötelező. Szerinted milyen lenne, ha nem lennének kötelező dolgok, szabályok? Az iskola is kötelező, valószínű Téged az is kiborít.
2015. jún. 22. 14:10
 23/27 anonim ***** válasza:
36%
21-es, érdekes, az én fiam csak válogatott káromkodásokat, meg verekedéseket tanult...
2015. jún. 22. 14:24
 24/27 anonim ***** válasza:
72%
Szomorú, hogy azt hiszed a gyermeked csak ezt tanulta. Ha meg így volt akkor valószínű, hogy az óvodapedagógusokkal volt némi probléma.
2015. jún. 24. 18:23
 25/27 anonim ***** válasza:
Ausztriában most akarják kötelezővé tenni 4 éves kortól az óvodát. Biztos több szorongó, alkoholista, elcseszett felnőtt volt már eddig is náluk, mint itthon a három év gyessel...
2015. jún. 26. 22:17
 26/27 anonim ***** válasza:
Az enyém 2 éves korátol bölcsibe is járt. És nem bántam meg. Dolgoznom kellett, gysből a rezsire sem futotta volna. 2 év eghy remek bölcsibe... és utána ovoda. Imádja :) most talán már ez a 2 utolsó nap nehezen megy, de kibirja :)
2015. júl. 16. 10:40
 27/27 anonim ***** válasza:

Ez szomorú, hogy sokan azért kell járássák, mert dolgoznak.

Én is utáltam az ovit. Sírás volt egész nap. Aztán mikor mindenki elfogadta, hogy a szülei nem "mentik ki onnan", jött az elfogadás, meg ki kellett dolgozni a módszereket a túléléshez.

Aztán a kötelező alvás, mikor wc-re sem mehettünk ki, és ha tudtunk aludni, ha nem, végig kellett pihenni. Én is egy csomó olyan verset/mondókát tanultam a többi gyerektől, ami vagy pajzán vagy csúnyább szavas volt. És hazafelé elő is adtam a szüleimnek.

Aztán nálunk is meg kellett küzdeni a verekedéssel (kislányként), hogy hogy védjem meg magam...

És nálunk a óvónők gyerekei voltak a kivételezettek.

Szóval inkább a farkastorvényeket tanultam meg.

Utáltam az ovit. A szüleimnek nem is meséltem el mindent egy idő után, mert kb. minden napra volt valami szar. Vagy engem támadott valaki(k), vagy azt láttam, hogy más gyereket csúfolják a többiek, vagy valakit sarokba állít rendszeresen az óvónő, vagy lecsesz vagy mindenkit befenyít.

Persze a szülőknek az ment, hogy minden rendben. Ezt tanuljuk, vagy azt, készülünk erre/arra a műsorra.

Bárcsak otthon maradhattam volna...

jún. 16. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!