Ha nem lenne kötelező az óvoda, akkor járatnád a gyereked?
Ez szomorú, hogy sokan azért kell járássák, mert dolgoznak.
Én is utáltam az ovit. Sírás volt egész nap. Aztán mikor mindenki elfogadta, hogy a szülei nem "mentik ki onnan", jött az elfogadás, meg ki kellett dolgozni a módszereket a túléléshez.
Aztán a kötelező alvás, mikor wc-re sem mehettünk ki, és ha tudtunk aludni, ha nem, végig kellett pihenni. Én is egy csomó olyan verset/mondókát tanultam a többi gyerektől, ami vagy pajzán vagy csúnyább szavas volt. És hazafelé elő is adtam a szüleimnek.
Aztán nálunk is meg kellett küzdeni a verekedéssel (kislányként), hogy hogy védjem meg magam...
És nálunk a óvónők gyerekei voltak a kivételezettek.
Szóval inkább a farkastorvényeket tanultam meg.
Utáltam az ovit. A szüleimnek nem is meséltem el mindent egy idő után, mert kb. minden napra volt valami szar. Vagy engem támadott valaki(k), vagy azt láttam, hogy más gyereket csúfolják a többiek, vagy valakit sarokba állít rendszeresen az óvónő, vagy lecsesz vagy mindenkit befenyít.
Persze a szülőknek az ment, hogy minden rendben. Ezt tanuljuk, vagy azt, készülünk erre/arra a műsorra.
Bárcsak otthon maradhattam volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!