Kötelező óvoda, mikortól?
Ha 2015 dec-ben lesz 3 éves a gyerek, akkor mikortól kell járnia óvodába, mikor kell kezdenie?
2015 tavasszal már be kell íratnunk valahová?
az ovi 5 éves kortól kötelező!(az iskola megkezdése előtt kötelező legalább 1évet óvodába járnia a gyereknek.)
ősszel vannak a beiratkozások mindenhol :) úgyhogy ha hamarabb nem akarod beiratni akkor mivel decemberi a gyerek így 4éves és 9hónapos lessz mikor az ovit kezdi.
Mennyi sületlenség.
A kormány tervezete szerint az ovi 2015. szept. 1-től kötelező lesz 3 éves kortól. Ez azt jelenti, hogy ha a gyereked 2015. dec.10-én tölti be a 3. évét, akkor dec.11-től mehet oviba és igen, be kell íratnod 2015 tavaszán, el ne felejtsd!!!!
Ha nem vezetik be, akkor gondolom marad 5 éves kortól kötelező az ovi, de akkor is írasd be jövő tavasszal, mert ha lesz hely, akkor decemberbe kezdhet ugyanúgy. Szeptemberben még nem mehet elvileg, de van olyan óvoda, ahol megengedik, hogy a gyerek 2,5 évesen menjen, ha szobatiszta, ez attól is függ, mennyi a férőhely!!
és mi van akkor ha én szeretnék várni még egy fél-egy évet?
2,5 éves az kizárt, de én még a 3 évest is korainak tartom, rengeteg gyerek van.
utolsó:
nagyon bízom benne, hogy úgy lesz/van ahogy mondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!