Ha nem lenne kötelező az óvoda, akkor járatnád a gyereked?
Amíg csanás és bölcsis volt a fiam, addig azt mondtam, igen. Nagyon szerette, családias volt a légkör, sok kedvességet kaptak, de fejlesztést is.
Az önkormányzati ovi viszont nálunk birkaképző. Ha tehetném, egyáltalán nem vinném, de 5 éves elmúlt, így kötelező. Utálja, azóta egyre szomorúbb, mert a nagyok bántják, az óvónéni olyan, mint egy kiképzőtiszt, nem érzi jól magát. Nagyon sajnálom. Mindig mosolygós, kedves, vidám gyerek volt, hát most nem az. Úgy bele van nevelve, hogy otthon is mindenhez engedélyt kér: mondhatok valamit?, elmehetek pisilni?, ebből ehetek?, ezzel játszhatok?, stb. Persze tudom, hogy szükségesek a szabályok, de talán nem azt kellene a gyerekekbe nevelni, hogy abból áll az élet és neki nem lehet saját identitása.
Az SZMK-.s anyukák gyerekei verekedhetnek, rájuk nem szólnak, a többit meg akkor is megbüntetik, ha alvásidőben kinyitja a szemét. A gyerekekkel ordítanak, rángatják őket. Persze nem a szülők előtt, de többször tanúja voltam. Szeptembertől másik oviba írattam, nagyon remélem, hogy jobb tapasztalatom és véleményem lesz....
Igen mert undorító dolognak tartom hogy
KÖTELEZŐ hányok ettől a szótól amugy engem soha semmire nem tudtak kötelezni !
Szomorú hogy van ilyen
Gyerekfüggő.
3gyerekem van és iszonyú nagy a különbség köztük- ilyen téren is. A nagynak és középső gyerkőcnek elég lett volna 4-5évesen kezdeni- akkor értek meg igazán a közösségi létre, addig csak otthon szerettek lenni. Ettől függetlenül a legnagyobb most iskolás, és egyátalán nem zárkózott és visszahúzódó vagy ilyenek, szépen felbátorodott nagycsoport végére. A kiscsoport nagyon rossz volt, a középső már alakult, nagycsoportra beért. A középső gyerekemnek még szörnyűbb volt a kiscsoport. Most középsős volt- és kb április óta helyrezökkent benne a dolog. Most lett igazi ovis.
A legkisebbel úgy voltam, hogy marad ő is itthon , majd 3,5éves korába kezdi az ovit. (szeptembertől megy oviba). Nagyon jól elvagyunk itthon kettesben, de ő pl simán mehetett volna akár 2évesen is közösségbe, ő nagyon bátor, közvetlen és barátkozós fajta. Őt nem hinném, hogy nagyon meg fogja viselni ősztöl az ovi. Eleve a kisbarátjával megy- aki a szomszédunk is egyben- így már ez is előny lesz.
Igen, járatnám. A kislányom nagyon barátságos, érdeklődő, nyitott gyerek és bár nem gondoltam, hogy egy 21 fős csoportnak sokat fejlődhet, de ez történt.
A mi szemszögünkből nézve is járatnám, mert nem vagyunk milliomosok és valamiből mégis élni kell 😊. A gyereknek kell, hogy saját korosztályával legyen és a korának megfelelően fejlesszék, amit én napi 8 órában nem tudok biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!