Akkor is kötelező az ovi ha itthon vagyok a kistesóval?
Nem akarnám oviba adni, ha már úgy is itthon leszek.
Köszönöm a válaszokat!
Nem, be kell íratni és legkésőbb októberben beadni.
Lányom decemberi, neki decembertől volna kötelező járni, de szerencsére beveszik szeptembertől is, ha addigra szobatiszta lesz.
Nem kell beiratnia, ugyanis a törvény egyértelműen kimondja, hogy aki aug 31-ig betölti a 3 évet annak kell óvodába járnia. Vagyis jelen pillanatban aki 2012-ben vagy előtte született és 2015 aug. 31-ig betölti a 3. életévét annak kell kötelezően oviba mennie. A kérdezőé csak októberben tölti a 3-at neki elég jövőre is beíratnia.
Azt nem tudom nekem milyen a gyerkőcöd, nekem most januárban volt 3 éves és szeptemberben kezdte az ovi által üzemeltetett családi napközit. Neki már nagyon kellett. Imádja. Szeptemberben kezdte és szeptember közepén mikor megszületett a kistesója akkor sem maradt itthon, imádja, hogy ott minden nap új élmény, feladat várja, csak az itthonlét nem köti le (mondjuk csak ebédig van). De ezt neked kell tudni, hogy ő milyen, illetve, hogy milyen csoportba fog kerülni, mert ha egy összeszokott közösségbe megy újként lehet rosszul fogja érinteni. Nekem ez volt a másik ok amiért elkezdte a csanát. Hozzájuk már csak csapódni fognak pluszban, neki meg már meglesznek a biztos pontok.
Esetleg arról érdeklődhetsz, hogy mikor hogyan vannak beszoktatások, mert lehet, hogy a jövő év eleji beszoktatás nektek jó lenne, ha most még nem is viszed ősszel.
Köszönöm a válaszokat!
Hát társaságban lenni nagyon szeret, ezek alapján amiket elmondtál, úgy gondolom jobb lenne neki ha mégis beíratnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!