Akkor is kötelező az ovi ha itthon vagyok a kistesóval?
Figyelt kérdés
Nem akarnám oviba adni, ha már úgy is itthon leszek.
Köszönöm a válaszokat!
2015. ápr. 29. 07:57
11/21 anonim válasza:
Hát én legjobban attól félek hogy a nagy hazahoz mindenféle betegséget a kicsinek. Ismerőseim körében ez igen gyakori probléma. Amig nem volt oviba járás addig jóformán alig voltak betegek, amióta meg van ovi állandóan betegek a gyerekek. Ezzel kapcsolatban mi a vélemenytek? Hát bocsi ez már off kategória!
12/21 anonim válasza:
3,9 vagyok. Ez gyerekfüggő. Mint írtam a nagy szeptember kezdett és szeptemberben szültem, nem egy beteges fajta, eddig a 8 hónap alatt két "betegséget" hozott haza, egy kötöhártya gyulladást és egy hörghurutot (ezzel voltunk itthon 2 hétig). A pici az elsőnél még anyatejes volt, így egy nap alatt túl lett rajta (mire a dokihoz értünk már nem volt baja) a hörghurotot ő is megszenvedte kicsit, mert nem tudta rendesen felköhögni a váladékot, így hosszabb volt a gyógyulás. Ezen kívül semmi bajuk nem volt. Meg is jegyezte már az ovónő, hogy ő az egyik aki ilyen jól bírja egészségileg, mert tényleg van olyan aki 1 hét csana 1 hét otthon.
13/21 A kérdező kommentje:
Igen az meg másik amitöl tartok kicsit, hát még van 1 évem eldönteni, most 1,5 éves a kislányom és most álltunk neki a babaprojektnek.
2015. ápr. 29. 08:50
14/21 anonim válasza:
Nekem is októberi a kicsi, mi beíratjuk. A törvény úgy szól, hogy köteles vagy beiratni, ha 3 éves lesz, az megint más kérdés, hogy az óvoda tudja-e fogadni, ha csak októberben tölti a 3-at, mert addigra feltöltik a csoportot. Beiratkozás most van, ha nem szeretnéd vinni, akkor a jegyzőnek kell írni egy kérvényt és meg kell indokolnod miért nem szeretnéd beadni. Ő felmentheti, aztán majd jövőre beiratod. Gondold végig, nektek hogy jobb, ha szeretnéd beiratni, akkor az most május elején lesz, ha nem, írj a jegyzőnek kérvényt. Én is nagyon gondolkoztam, de nekünk közel van az ovi és sok ismerős viszi most a kicsit, úgyhogy mi végülis megyünk.
15/21 anonim válasza:
inkább az a megoldás,hogy tedd le addig a jogsit,én is úgy fogom
16/21 Vilcsianyuja válasza:
Nem is értem, most mi van. Idén októberben még csak 2 éves lesz, miért is merült fel benned egyáltalán a beíratás? Csak 2016. őszén kellene kezdenie (már ha nem kérsz felmentést a közjegyzőnél ugye), tehát csak 2016. tavaszán kell beíratni. Vagy én nagyon nem értek valamit?
17/21 A kérdező kommentje:
Igen természetesen én is úgy gondoltam, csak felmerült bennem ez a kérdés, jogsival az a baj, hogy egy autó van és azzal Apa jár dolgozni.
2015. ápr. 29. 11:03
18/21 anonim válasza:
értem. akkor meg az a legjobb,ha magadra kötöd majd a picit,akkor kézen tudod majd fogni a nagyot nem kell babakocsit cipelni,nem lesz útban
19/21 A kérdező kommentje:
Igen én is valami islyesmire gondoltam :) Hát végülis más is meg oldja, akkor nekem is menni fog :)
2015. ápr. 29. 11:26
20/21 anonim válasza:
Aki októberben tölti a 3-at annak nem kötelező most beíratnia, hiszen csak jövőre válik óvodakötelessé, mint írtam a tv egyértelmű ha az oviév kezdetéig vagyis aug 31-ig betölti a 3-at akkor kötelező vinni oviba. Az más kérdés, hogy majd egy évig mit csinálna otthon anya fizetés, gyes nélkül, ha nincs kisebb gyerek. Egyébként a többség beíratja mivel a szülőnek dolgozni kell menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!