Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az óvónők döntéséről?

Figyelt kérdés

Az anyák napi műsorral kapcsolatban egy nappal előtte kijelentették, hogy csak a nagymamákat és az anyukákat várják. Akarnak egy apák napi ünnepséget is rendezni egy hónap múlva, oda csak az apákat és a nagypapákat várják.

A terem, ahol tartják a teljes létszám befér, tehát ez nem akadály.

Én úgy gondolkodom ezzel kapcsolatban, hogy egy szülinapos meghívja a barátait, azokat is, akiknek nem aznap van a szülinapjuk. Nincs keresnivalója egy olyan anyák napi műsoron az apának, amikor a gyereke ad elő valamit?

Persze durván, de ez diszkrimináció. Nem hinném, hogy egy óvónőnek joga lenne szelektálnia a családot egy műsorra.

Szerintetek rosszul látom?

2015. ápr. 30. 08:48
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:

bocsi kérdező, de erre(hogy más gyerek apukákat látván mit érezhet hogy az övé nincs jelen) nem találom a válaszod, hol van?

a kérdésre, anno gyerekoromban én naívan elfogadtam a szabályokat miszerint apa dolgozik, anyát meg anyáknapján felköszöntöm.

2015. ápr. 30. 10:35
 32/48 anonim ***** válasza:
41%

Ez már olyan, mint a tortás kérdés. Ha valaki nem tud vinni, attól még ne várja el, hogy más se vigyen.

Az én férjemnek fontos, hogy eljöjjön, hát eljön. Van apuka, akinek meg a kocsma, horgászat, haverok a fontos.

2015. ápr. 30. 10:42
 33/48 A kérdező kommentje:

31-es!

17-es válaszból:

„Szerintem akinek az anyukája ott van, az a gyerek nem bánkódik, mert nincs ott az apukája. Akinek meg ott van, az a gyerek örül, hogy ott van, ennyire egyszerű a helyzet szerintem.”

26-os válaszoló is válaszolt rá:

„#15. Hát, az én gyerekemet borzasztóan nem érdekelte, h másnak miért van ott az apja. Tudta, hogy az övé dolgozik, nem tud ott lenni. Szerintem semmi zavart nem okoznak az apukák egy anyák napi ünnepségen.”

2015. ápr. 30. 10:44
 34/48 A kérdező kommentje:
32-es! Ez jó, pontosan így van!
2015. ápr. 30. 10:44
 35/48 anonim ***** válasza:
Az én fiam csanába jár, nálunk is van apák napja is. Szerdán lesz az anyák napi ünnepség és nem jönnek apukák. Én sem megyek az apák napi programra, az apa (nagypapa) és gyerek közös ünnepe ez pedig anya (nagymama) és gyerek ünnepe. Nem látok ebben semmi rosszat.
2015. ápr. 30. 12:12
 36/48 anonim ***** válasza:
Hát most végigolvastam a válaszokat és a 32-es válaszolón nagyon felháborodtam. Nem csak azért nem mehet egy apa bármilyen ünnepségre is, mert kocsmázik vagy haverozik, hanem mert mondjuk keményen dolgozik. Arról nem beszélve, hogy van olyan apa is, aki el tudja fogadni, hogy egy adott ünnepség nem neki szól, hanem mondjuk a feleségének, mint anyának. Van még sok ünnep, ovis műsor, ahol ott tolonghat az egész család és apuka is láthatja a műsort, ezt talán meg kellene hagyni az anyáknak, nem véletlen az anyák napja elnevezés. Hihetetlen, hogy egy ilyen semmiségből egyesek mekkora balhét tudnak csinálni.
2015. ápr. 30. 12:22
 37/48 A kérdező kommentje:

"Van még sok ünnep, ovis műsor, ahol ott tolonghat az egész család és apuka is láthatja a műsort"

Mesélj, melyikekre gondolsz?

Mit nem értesz meg abból, hogy azért, mert a család ott van, attól még az anyukákról szól? Az anyukák ülnek az első sorban, ők kapnak ajándékot, és a versikék, mondókák, énekek mind róluk szólnak.

2015. ápr. 30. 12:48
 38/48 A kérdező kommentje:
35-ös! Nem az a kérdés, hogy menjek-e vagy sem, hanem az, hogy megtiltották, holott eddig természetes volt, és egyáltalán nem voltak sokan férfiak anyák napja alkalmából eddig sem.
2015. ápr. 30. 12:50
 39/48 anonim ***** válasza:

Tiltást ostoba dolognak tartom. Más az, ha megkérik az apukákat, lehetőség szerint ne menjenek el (bár az okát, és értelmét én sem látom a távol tartásuknak), de hogy tiltják!.

Otthon is kizavarjuk aput a szobából, amíg a gyerek megköszönti az édesanyját?

Egyébként anyák napján engem a férjem is köszönteni szokott egy szál virággal, mintegy "megköszönve a gyerekeket", az anyaként végzett "munkámat" stb.

2015. ápr. 30. 13:21
 40/48 anonim ***** válasza:

Mesélek: mikulás ünnepség, farsang például. Egyébként azt kellene megérteni, hogy a család nem azt jelenti, hogy egymás fenekében vagyunk ha kell ha nem, csak mert család vagyunk. Az anyák napja az anyák napja, nem hiszem, hogy bármely apuka belehalna, ha azon a napon pont nincs ott.

A tiltás mint olyan persze eshet rosszul, de szerintem ezt magától is kellene tudni egy apukának, hogy ott és akkor nem ő a lényeg, majd az apák napja róla fog szólni.

Mindegy is, nekem furcsa ez a nagy felháborodás, a mi időnkben sem voltak apák az anyák napi ünnepségen, pedig akkor még azt sem tudtuk, hogy létezik apák napja, nemhogy külön ünnepség lett volna az apukáknak. A férjem imádja a fiunkat, sajnos viszonylag kevés időt töltenek együtt, főleg mióta előléptették, de ettől még képes elfogadni, hogy ide ő nem jön, majd máskor lesz alkalma verselni látni a fiát. Mondjuk egyik apukát sem hallottam hőbörögni a csanánkból, mindenkinek természetes volt, hogy nem jön.

2015. ápr. 30. 13:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!