Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az óvónők döntéséről?

Figyelt kérdés

Az anyák napi műsorral kapcsolatban egy nappal előtte kijelentették, hogy csak a nagymamákat és az anyukákat várják. Akarnak egy apák napi ünnepséget is rendezni egy hónap múlva, oda csak az apákat és a nagypapákat várják.

A terem, ahol tartják a teljes létszám befér, tehát ez nem akadály.

Én úgy gondolkodom ezzel kapcsolatban, hogy egy szülinapos meghívja a barátait, azokat is, akiknek nem aznap van a szülinapjuk. Nincs keresnivalója egy olyan anyák napi műsoron az apának, amikor a gyereke ad elő valamit?

Persze durván, de ez diszkrimináció. Nem hinném, hogy egy óvónőnek joga lenne szelektálnia a családot egy műsorra.

Szerintetek rosszul látom?

2015. ápr. 30. 08:48
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
61%
Akkor én is biztos hülye vagyok, de tuti elmennék az apák napjára anyaként:) Még szép, hogy kíváncsi lennék arra, ahogy a 6 éves kisfiam felköszönti imádott apukáját!
2015. ápr. 30. 09:20
 22/48 anonim ***** válasza:
52%
De csődül, anyák napjára anyuka, apuka, kis tesó...stb..Minek?
2015. ápr. 30. 09:21
 23/48 anonim ***** válasza:
41%
Minek? Talán mert megtehetik, hogy elmennek. Mert kíváncsiak arra, hogy a közös gyerekük felköszönti az anyukáját! Mi ebben a nagy csoda?
2015. ápr. 30. 09:23
 24/48 A kérdező kommentje:
Tapasztalatom az, hogy elenyésző az apukák, nagypapák, kistesók száma anyák napján. Amúgy nem csődület, mert elférnek, és szépen, mosolyogva megnézi mindenki a műsort. Ez nem csőcselék társasága, hanem azoké, akik szeretik a gyereket, és kíváncsiak rá. A műsor attól még az anyukákról szól, hogy más is látja.
2015. ápr. 30. 09:26
 25/48 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdező, maximálisan igazad van. Mint szülő és mint iskolában tanító pedagógus számos anyák napi műsoron vettem már részt. Mi mindig meghívót küldünk az édesanyák és nagymamák részére, mert ők az ünnepelt meghívottak. De más családtagok is eljöhetnek, általában a keresztanya és a testvérek is el-el szoktak jönni. Az apukák 95%-át tényleg nem érdekli, vagy dolgoznak, de egy-két apuka mindig jelen van, általában ezt előre jelzik a szülők, hogy apuka is jön videózni, fotót készíteni.

Amit nálatok most kitaláltak, hogy az apukák ne menjenek, mert szerveznek külön apák napi ünnepséget, hát én ezt személy szerint butaságnak tartom, mint pedagógus fel is lázadnék, hogy szegény gyerekekkel készüljünk egyik műsorról a másikra, dupla stressz, teher, főleg a pici ovisoknak. Ésszerűbbnek tartom a hagyományos anyák napját, ahol megjelenhet az apuka is, ha akar, de a díszvendég mégiscsak az édesanya.

Nem az óvónőre kell haragudni ezért, mert valószínű, hogy az óvodavezetés döntött így, és az óvónők csak végzik a kötelességüket. Mint szülőnek, jogod van szóvá tenni, hogy ezt a megoldást ti nem szeretnétek, esetleg a többi szülővel együtt az óvodavezető felé jelezve.

2015. ápr. 30. 09:28
 26/48 anonim ***** válasza:
62%
#15. Hát, az én gyerekemet borzasztóan nem érdekelte, h másnak miért van ott az apja. Tudta, hogy az övé dolgozik, nem tud ott lenni. Szerintem semmi zavart nem okoznak az apukák egy anyák napi ünnepségen.
2015. ápr. 30. 09:29
 27/48 A kérdező kommentje:

25-ös! Köszönöm a hozzáértő írásodat!

És minden válaszolónak köszönöm az eddigi hozzászólását. Számomra az jött le, hogy akik egyetértenek a "kirekesztő" hozzáállással, ők csúsztatott, és sokszor valótlan érveket hoztak fel. Nem szoktak csőstül jönni az apukák, és a ballagási ünnepség sem volt rendben. Pont egy aktuális példaként az óvodai ballagásra tavaly eljött egy ismerősünk, holott neki nem ballagott a gyereke. Senkit nem zavart. Miért ne jöhetett volna el? Elenyésző azok száma mindig, akik nem érdekeltek. És így van ez az anyák napi műsorral is. Egy óvónőnek vagy akár az intézménynek nem szabadna szerintem belefolyni a család életébe ilyen mértékben, hogy meghatározza, hogy a család mely tagja jöhet el egy műsorra. Nem az övé a gyerek. Ha műsort csinál, és tudja biztosítani a helyet is, akkor nem lehet gond, hogy a szülők közül ki vagy kik nézik ezt meg.

Magánvéleményem, hogy maga az apák napja megtartása már eleve eszement, főleg, ha belegondoltok, hogy mindezt a ballagási időszakra tette.

2015. ápr. 30. 09:50
 28/48 anonim ***** válasza:
"Tehát azért rekesszem ki magam a gyerekem műsorából, mert másnak rossz? Te már belegondoltál, hogy mit gondol rólad az a hajléktalan, aki melléd megy az autódban ülve az újságját eladni? Te sem adod el az autódat azért, mert ki milyen helyzetben van. " Ezek például tök valós érvek! Bírom, hogy ami nem tetszik neked az valótlan, bezzeg a te érveid...
2015. ápr. 30. 09:59
 29/48 A kérdező kommentje:
Nem, ez egy valótlan érv párhuzamba hozva azzal a valótlan érvvel, hogy mit szólnak azok a gyerekek, akiknek nincs ott az apukájuk az anyák napján, míg másoknak ott van. De erre már válaszoltam, ahogy más is.
2015. ápr. 30. 10:05
 30/48 anonim ***** válasza:
58%

Nálunk 5-én anyák napja, csak anyáknak, 12-én apák napja csak apáknak. A nagyszülős nap már meg volt tartva.

Nekem a gondom abból volt, hogy tudom konkrétan 12-én nem fog oviba menni a lányom, mert megyünk wellnesselni, így nem tudja az apák napi műsort előadni az édesapjának. Ezért megkérdeztem most szülőin, hogy nem jöhetne-e apuka az anyák napi műsorra, hogy ne maradjon le ő sem, valamit kapjon. Erre az volt a válasz, hogy nem, mert ha megengedik egy apukának, akkor a többi gyerek is kérdezni fogja, hogy az ő apukája miért nincs ott. A lányom pedig beszélje meg az apukájával, hogy egyik nap ő megy érte és akkor csak neki előadja. Én is furcsállottam, de elfogadom. Viszont a lányom elkezdett pityeregni, hogy akkor most az ő apukája nem is fogja hallani milyen szépen szerepel?

2015. ápr. 30. 10:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!