Normális dolog, hogy az óvónők megkérnek arra, hogy később menjek a lányomért?
1,5 éve jár közösségbe, ebből fél éve oviba. Nagyon szereti és mi is. Örülünk, hogy végre egy olyan helyet találtunk, ahol normálisan állnak hozzá a gyerekhez és a szülőkhöz is.
Van egy kisebb lányom is, vele itthon vagyok.
Múlthét pénteken megkért az óvónő a vezetőnővel együtt, hogy ne du. 3-ra menjek a lányomért, hanem 4 - fél 5 felé.
Az indok az volt, hogy a lányom nagyon szeretne tovább játszani, így hagyjam neki.
Eddig úgy volt, hogy fél 3-kor uzsonnáztak és én 3-ra mentem érte, az uzsi után. Az ő csoportjából legalább 6 gyerekért ekkor jönnek és a másik két csoportból is elég sokan 3 felé jönnek a gyerekekért.
Az év elején külön kérték a szülőket, hogy akik tehetik és tudnak jönni hamarabb, azok ne várassák a gyerekeket (főleg a most kezdőket), hanem jöjjenek értük.
Én ennek eleget is tettem az első naptól a munkám mellett.
Szerintetek ez normális dolog? Eddig hátrányt szenvedett volna valamiben a lányom?
Ennyire fontos a délutáni közösségi játék (is)?
Megjegyzem, hogy itthon is játszunk, stb ..
Nekem is fura volt ez a kérés, főleg, hogy év elején megkértek mindenkit, aki csak tud jöjjön hamar a gyerekért.
Ezért is tettem fel itt a kérdést, hogy valaki tapasztalt-e már ilyesmit?!
Persze az óvónők látják a dolgokat, de azért reggel fél 8-tól du 3-ig csak kijátssza már magát a társaival. Nem?!
1. vagyok. Nyilván alszanak is közben :)
Az én fiam 2,5 éves, csanába jár, reggel 8-tól délután 4-ig ott van és előfordul,hogy nem akar még akkor sem hazajönni.
Én a helyedben inkább örülnék, hogy olyan óvónénikkel van a gyerekem, akik nem azon dolgoznak, hogy minél előbb megszabadulhassanak a gyerektől, hanem az igényeit figyelembe véve javasolnak neked valamit. Nem ez a jellemző sajnos. Persze mint írtam, ezt te döntöd el, de negatív dolognak azért semmiképpen nem értékelném.
A legtöbb oviban annak örülnek az óvónők, ha minél több gyereket minél előbb hazavisznek, vagy lehetőleg egyáltalán be se viszik őket. Örülj, hogy nálatok nem így van.
Egyébként a legrosszabb dolog uzsonnára menni értük, mivel akkor úgy érzik, épp a játékról maradnak le. Vagy ebéd után vidd haza vagy hagyd délután is játszani még egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!