HA egy gyermek óvodába jár, a gondozónő közölheti a szülővel, hogy a gyermekkel probléma van? Pszichés alapon. Ez kötelessége lenne, vagy meg kell várni az iskolai felvételi szűrést, ahol azonnal kitűnik a dolog?
Miért ne szólhatna? Igenis szólnia kell, mondjuk azt nem tudom, hogy munkaköri kötelessége-e, de én mindenképp elvárom, hogy ha gond van (és nem piszlicsáré hülyeségek miatt) vagy felmerül a gond gyanúja, akkor indítsák el a fejemben a vezérhangyát. Megnézetem a gyereket, aztán kiderül, van-e tényleg teendő vagy nincs.
Ami nem mindegy, hogy mi az, amiért szól, és hogy hogyan teszi ezt.
Nálunk inkább épphogy minden carért szóltak, pl. kiscsoportos gyerek föláll a szőnyegről foglalkozás közben, föláll az asztaltól ebéd közben (3 év alatti), túl sokat nyom a folyékony szappanból, satöbbi. Eget rengető bűnök, nem? :) Ja és akkor jöttek a "2bezzeg a másik gyerek" szöveggel, hogy "nem lehet őket egy napon említeni", ami totál kiveri nálam a biztosítékot, és a teljes alkalmatlanság jelének tartom, mert miért kéne az én gyerekemnek olyannak lenni, mint a másik gyerek? Aki mellesleg egyszer sállal fojtogatta az enyémet az udvaron, míg az óvónők ki tudja mivel foglalkoztak, nem is lett semmi következménye a dolognak, se bünti se bezzegelés se az anyuka szőnyeg szélére állíása, mert a bezzeggyerek anyukája történetesen szintén óvónő, lám-lám, a suszternak nincs egy rendes cipője ugye... Na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!