Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Meddig maradjon az oviban?

Meddig maradjon az oviban?

Figyelt kérdés

Lányom szeptemberben kezdi az ovit. Én decemberre várom a tesót.

Az ovi nem állami. 9-4ig, vagy 9- fél 1-ig járatnátok a gyereket? Megindokolnátok? Köszönöm szépen.

2015. márc. 30. 16:39
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Én olvasom Vekerdyt és tanultam is. És te? 4 éves kortól javasolja az óvodát, napi 3-4 órában. Otthon étkezzen a gyermek stb. Te betartod ezt? És aki nem, az szaranya? Mert hogy sokan nem tehetik meg, itthon főleg nem.
2015. márc. 30. 18:18
 12/19 anonim ***** válasza:
33%
Igen, betartom. Mert keresem a megoldást, hogy neki a legjobbat adjam meg. Azért annyira nem törekszel, ha otthon vagy a másikkal, és mégsem tudod megoldani, nem? Igen, aki megteheti és nem teszi, az szaranya. És akkor? Le fogod passzolni, mert szerinted nem nagy ügy. Ez tény. De miért kérded ki mások véleményét, ha ezt már eldöntötted? Hogy támogassunk egy helytelen döntést, hogy megnyugtasd a lelkiismereted?
2015. márc. 30. 18:22
 13/19 A kérdező kommentje:

Tudtam, ezzel jössz majd. Rád reagáltam, nem döntöttem el. Ezért ment a kérdés is. Te döntötted el, hogy ismersz és tudod mi kell a gyerekemnek, mikor még magam sem tudom pontosan. Baromi sokat segítettél, köszi.

Nézd én nem pontozok, az nem segít. Nem érdekel a pontozás. Neked viszont el kellene gondolkodnod, milyen lelkülettel fordulsz mások felé, ez nagyon nem helyes és hosszú távon nem is kifizetődő. Hidd el, csak egy jó tanács.

2015. márc. 30. 18:22
 14/19 A kérdező kommentje:

Kicsit örülök, hogy rajtam vezeted le a feszkót, nem a családodon. Nem haragszom, mert ma jó napom van, bírom ezt a terhet.

Nem döntöttem még el a dolgot, várok még tapasztalatokat. Megnyugtatlak, imádom a gyerekemet és a legjobbat akarom neki. Ezért nincs lelkifurkám. Kicsit sem. Ha nem érdekelne, bedugnám 5ig és passz. Ha végül még sem úgy döntök, ahogyan te képzelted, kérlek lépj túl rajta, ne aggódj ezen.

2015. márc. 30. 18:26
 15/19 anonim ***** válasza:
17%
Vidd, ha betölti a 3-at! Addig mi értelme? Főleg, hogy otthon vagy terhesen...eszembe nem jutna...
2015. márc. 30. 18:55
 16/19 A kérdező kommentje:

Semmi értelme. Nem viszem addig. Bocs, ha félreérthető voltam. Most 2.5 éves. Júliusban tölti a 3-t és szeptembertől megy csak oviba.

Csak arra írtam a 2.5 évet, hogy már most nagyon szomjazza a társaságot. A héten voltunk nyílt napon egy másik oviban és úgy otthagyott mint a sicc. Ment játszani, nem akart haza jönni. Nagyon élvezte, bár tudta, hogy jelen vagyok.

2015. márc. 30. 19:15
 17/19 anonim ***** válasza:
Ja, az más. Akkor én szeptembertől egész naposra vinném.
2015. márc. 30. 21:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Szerintem döntse el a lányod hogy szeretne. A beszoktataskor a legtöbb ovinal úgyis az van, hogy az első heten vagy pár napig ebéd utan hazamegy minden gyerek, es csak a második heten alszanak ott ( nálunk igy volt). Aztán ha szeretne ott aludni, akkor aludjon ott es meglátjatok mennyire bírja nélkületek. Vagy azt is csinálhatod, hogy egy heten 1-2 napot fel napos es a többin ott alszik. Vagy nem tudom hogy van abban az oviban, hogy elore el kell dönteni hogy ott fog aludni?

Szetintem ha ennyire igényli a társaságot, akkor nem gond ha ott alszik. En amúgy megértelek, ha tenyleg ilyen, akkor nehéz lenne otthon tartani, plusz még egy kicsivel mellette. Persze konnyen beszel az, aki leülteti a tv vagy az építőkocka ele a gyereket es az ott is marad csendben 1 órán keresztül, amig a kicsit elrendezi az anyuka. Nálunk az oviban mennyi kisbabas anyuka panaszkodott, hogy milyen nehéz megoldani a logisztikat, mert amikor a kicsi epp elaludna, akkor kell a nagyért menni ebéd utan, es mire hazaernek a nagy szeméből kimegy az alom es mar nehezen bírja otthon elaltatni. (Mivel a mienk állami ovi, itt igyekeznek a gyesen levők, terhesek gyerekeit hazaküldeni ebed utan.)

2015. márc. 30. 22:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem, hogy, ha egy 3 éves kicsi még az oviban lenni egész nap, akkor az, aki dolgozik tönkreteszi a gyerekét? Mit lehet tenni, dolgozni kell, nem?

Kislányom most lesz 3 éves májusban, szeptembertől lesz ovis, kistesó most 9 hónapos. Én elvileg jobb szeretném du-án elhozni, de majd meglátom, hogy sikerül, mennyire fogja jól érezni magát. Alapból úgy gondolom, hogy ha elviszem az oviba, utána esetleg a kicsivel még vásárolok ilyesmi, akkor mire hazaérünk szinte mehetnénk is vissza. Nincs sok értelme. Természetesen ettől függetlenül, ha nem jól viseli az ovit (ami szerintem nem így lesz), akkor nem fogom du-ra bent hagyni "szenvedni". Te is várd meg, hogy maradni szeretne-e vagy inkább menne haza.

2015. ápr. 1. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!