Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Meddig maradjon az oviban?

Meddig maradjon az oviban?

Figyelt kérdés

Lányom szeptemberben kezdi az ovit. Én decemberre várom a tesót.

Az ovi nem állami. 9-4ig, vagy 9- fél 1-ig járatnátok a gyereket? Megindokolnátok? Köszönöm szépen.

2015. márc. 30. 16:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
25%
9-4. Azért mert én buta szokásnak tartom elhozni délben a gyereket. 3 órára minek?
2015. márc. 30. 16:45
 2/19 anonim ***** válasza:
47%
4-ig, 3 és fél órára feleslegesnek tartanám beadni, így ott megebédel, alszik és uzsonna után hazahozod, neked is könnyebb lesz, ha megszületik a kicsi, és ő is megszolkja a hosszabb távollétet, a maga korabeli gyerekekkel van.
2015. márc. 30. 16:54
 3/19 anonim ***** válasza:
17%
Miért fontos információ, hogy nem állami az ovi?
2015. márc. 30. 17:01
 4/19 anonim ***** válasza:
42%
Attól függ, miért megy óvodába. Én azt mondanám, fél 1-ig. Indok: Ne válaszd el magadtól, ha úgyis otthon leszel, nem akkora gond törődni pluszban vele is és 3 óra amúgy sem könnyítene sokat az életeden, ő sem azt érezné, hogy a kicsi majd ott lesz veled éjjel-nappal, ő meg "el van küldve otthonról". Egyébként a kérdéstől függetlenül: szerintem beiratni is felesleges.
2015. márc. 30. 17:22
 5/19 anonim ***** válasza:
63%
A fiam ebéd után el fog jönni az oviból. Én úgy hiszem, egy ilyen picinek bőven elég fél nap a családon kívül. Fel is kell dolgoznia valamikor azt a sok mindent, ami ott történik vele.
2015. márc. 30. 17:33
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Azért lehet info, hogy nem állami ovi, mert nem is célozgatnak, hogy vigyem haza ebéd után, hiszen otthon vagyok a tesóval. Addig maradhat, amíg be nem zár az ovi, 5ig.

3-4ig különórák vannak, semmi komoly, csak torna, foci, nagyoknak logopédia. Mi amúgy is járunk úszni.

Hiába lehet megkerülni a törvényt a jegyzőnél, én nem szeretném. Beíratom, mert nagyon igényli a t5ársaságot, én már kevés vagyok neki, már így 2.5 éves korában is.

Ismeri az ovit, sokat járunk a keresztlányomért oda, alig bírom elrángatni a sajátomat. Ezért jár úszni is, a társaság miatt, de az már nem elég.

Nem akarom lepasszolni, de kicsit aggódok, hogy fog a kicsi aludni, pont elalszik majd a kocsiban, mikor megyünk a nagyért, felkel, stb. Illetve a nagy sem lenne mindig oviban, sokat utazunk a férjem munkájából adódóan, sokat lenne így is velünk. Csak hát agyalok még, na. :)

Azt sem akarom, hogy tengjen-lengjen délután az oviban, mert azt itthon is lehet.

2015. márc. 30. 18:09
 7/19 anonim ***** válasza:
55%
Azt nagyon erősen kétlem, hogy egy 2.5 éves gyereknek reggel 8-tól du. 4ig jót tesz a távollét a családjától, ráadásul tele különórákkal, meg minden. Egy ilyen apróság nem vágyik ennyire társaságra, és biztosan különleges a tiéd, de nem annyira, hogy ekkora kivétel legyen. Ő még KICSI!!! Ez tökéletes példája a túlterhelésnek. :(
2015. márc. 30. 18:12
 8/19 anonim ***** válasza:
45%
Ami neked "semmi komoly", az nagyon komolyan terhelő egy ilyen kisgyereknek! Már az is az, hogy nincs otthon, hogy mások veszik körül, hogy egész nap megy a zsivaly, ez még egy felnőttnek is sok, kérdezz meg egy óvónőt! Miből gondolod, hogy ha ő elfárad, akkor egy ilyen pici nem? A tesók napirendjét is össze lehet fésülni megfelelően, nem hiszem, hogy azért, mert a kisebbik alvóidejére esik épp a hazaérkezés, a másikat ott kell hagyni. :( Alaposan gondold ezt még át, ez nagyon durva szerintem. Mondd, olvastál Vekerdy-t? Ajánlom, ha még nem!
2015. márc. 30. 18:15
 9/19 A kérdező kommentje:

Légyszi, hagyd el ezt a stílust. Tanácsot kértem és véleményt, de sejtheted, hogy nem ilyen formában.

Nem írtam, hogy különleges a gyerekem, ne menjünk ebbe bele. Többet látsz a dolgokba, ha itt éled ki magad, inkább ne tedd. Felesleges, hidd el.

3 éves kora után megy oviba nem most. Tele különórákkal sem stimmel, lenyűgözöl, komolyan. Nem minden nap van különóra és írtam, semmi komoly, mitől lenne megterhelőbb, mint az udvaron ugrálni.

2015. márc. 30. 18:16
 10/19 anonim ***** válasza:
43%
Nem értem..ha te már eldöntötted akkor minek tetted fel a kérdést? Hogy le tudd pontozni azt aki szerint 4ig kéne maradnia?
2015. márc. 30. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!