Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Menjen iskolába, vagy maradjon...

Menjen iskolába, vagy maradjon oviban?

Figyelt kérdés
A kisfiam márciusi születésű, de úgy goldoltam, hogy hagyom még egy évig az oviban, ugyanis még nagyon játékos, nem hiszem, hogy 45 percig egyhelyben ülne, és figyelne. Az óvónéni sajnos nem értett egyet velem, szerinte s"okkal rosszabbak is mennek iskolába", miért fognám vissza. Ma voltunk a Nevelési Tanácsadóban vizsgálaton, ahol a hölgy megmutatta, hogy még nem tudja megkülönböztetni pl. a b és a d betűket. (Jó, ő nem tudta, hogy ezek betűk, de a két formát nem válogatta szét.)Kiderült, hogy nehezen érti meg, amit mondanak neki, ha valami zajong közben, vagy túl gyorsan beszélnek. És nem is tud eléggé figyelni, ráadásul a vizsgálat végére annyira elfáradt, hogy utána egész nap alig lehetett bírni vele. Még egyszer vissza kell majd mennünk, gondolom akkor kell dönteni. De most már a férjem is üti a vasat, hogy nem hülye ez a gyerek, menjen csak iskolába, mert ha marad, akkor az óvónéni fogja kikészíteni, amiért nem neki lett igaza. Szerinte a Nevelésiben mindenit visszafognak, aki odakerül. Oltári nagy balhé volt ebből délután, és már tényleg nem tudom, mit kéne csinálni. Kisfiam nagyon beindult, hogy iskolába megy, mennek a barátok is, vele se lenne könnyű megértetni, hogy marad.(Bocsi, hogy ilyen hosszú.)
2014. febr. 18. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy ezt nem te fogod eldönteni. Egy pedagógus talán jobban ért hozzá. Nem tudom mi a foglalkozásod, ha neked is szakmába vág, akkor bocs.
2014. febr. 18. 21:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Én engedném. Én sem pártolom a visszatartást, ráadásul szeptemberig még nagyon sok idő van...
2014. febr. 18. 21:41
 3/5 anonim ***** válasza:
ok nélkül nem érdemes, ez tény, de ha te meg vagy róla győződve, hogy éretlen, akkor ne engedd, akkor se ha a férjed hisztizik, vagy az óvónő, és akkor se ha neki nehéz elmagyarázni. az sokkal rosszabb lenne, ha majd az iskolában emiatt kellene évet ismételni. az alak.háttér elkülönítés nehézsége gázos, meg a b-p betű is. esetleg ha nem tudod semmiképp kibulizni hogy ne menjen, akkor adddig is gyakoroljátok ezeket a készségeket. esetleg nézz utána, hogy olyan iskolába menjen, ahol meixner-módszerrel tanítják az olvasást, ami dislexiás gyerekeknek lett kifejlesztve. az egy dolog, hogy rá van kattanva az iskolára, és jó , hogy várja, de ami még fontosabb az, hogy az iskolában ne egyből kudarccal szembesüljön, mert az hosszú távra is meghatározhatja rossz esetben a tanuláshoz való hozzáállását.
2014. febr. 18. 23:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Azok alapján, amit a Nev. Tanban mondtak, még marasztalnám egy évet óvodában. Az óvónők, akit lehet küldenek (buta kifogás, hogy a nála rosszabbak is elmennek... - sovány vigasz lesz ez az első iskolai kudarcoknál). Otthon higadtan beszéljétek meg, ha lehet ne a gyerek feje fölött. Neki pár napig biztos rossz lesz, de az ő szintjén elmagyarázva meg fogja érteni.

Nem veszíteni fog egy évet, hanem NYERNI, ha marad még egy évet az oviban.

2014. febr. 19. 12:59
 5/5 anonim válasza:
Szia 15 éves vagyok, én is márciusi születésű. Annak idején, anyukám engem is visszafogott egy évet az oviban, de maradtak a barátaim is. Akkor én is dühös voltam, pedig az 5 nagycsoportos közül csak 1 ment iskolába, én mégis menni akartam. Most már tudom, hogy jobb volt így. Érettebben gondolkodok, felelősségteljes vagyok, és mivel 8. as vagyok elég komoly döntéseket kell meghoznom. Így is nehéz, de ha ezt tavaly kellett volna... Viszont, ha az összes barátja megy, akkor biztosan rosszul, fog rá hatni, hogy csak ő nem mehetett. Véleményem szerint +1 év az oviban mindenképpen előny, én nem hátrány. Remélem sikerül eldöntenetek! :)
2014. márc. 14. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!