Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Menjen iskolába vagy maradjon?

Menjen iskolába vagy maradjon?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz döntenem, persze a végső szót majd az iskolaérettségi vizsgálaton mondják ki, de gondolom a szülő véleménye is számít valamelyest.

Májusban tölti a 6-ot. Értelmes, okos, gazdag a szókincse, testileg is fejlett. Egyre ügyesebben rajzol, színez, sokat vág, nagyon kreatív. Ami miatt bizonytalan vagyok: nagyon lassú pl. öltözés, szinte állandó irányítást igényel, és csak arra figyel, ami őt érdekli. Ha mondunk neki valamit, mintha meg sem hallaná. Voltunk a Vadaskertben, (Asperger gyanú), ott figyelem és aktivitás zavart állapítottak meg - nem aspergeres.

Néztem már iskolát is, tanító nénit is találtunk nagyon aranyosat. Ha az oviban marad, új óvónéniket kap, akiket nem ismerek.

Szóval nagyon bizonytalan vagyok, mi lenne a legjobb döntés.

2013. nov. 20. 19:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
32%
A Hoffman Rózsika már eldöntötte szóval már nincs ilyen. Mennie kell mert ez a törvény.
2013. nov. 20. 19:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ovónénitek mit tanácsol? Nálunk nemrég volt szülői értekezlet és az ovónénik elmondták, hogy a 29 fős csoport felét érinti a tankötelezettség, de nem érettek még. Egyikőjüknek sem ajánlják nyugodt szívvel a jövő évi iskolakezdést. Bár nálunk szerencsére senki nem akarja a sulit, így maradnak együtt még egy évet, ugyanazokkal az ovónénikkel.
2013. nov. 20. 20:11
 3/12 A kérdező kommentje:
Elsőnek írom. A törvény ez, de kivételek vannak. Ha a tankerületi szakértői bizottság iskolaérettségi vizsgálatán úgy ítélik meg, akkor maradhat az óvodában.
2013. nov. 20. 21:34
 4/12 A kérdező kommentje:
Az óvónők közül az egyik szerint menjen, mert az iskolában jobban rá lenne kényszerítve a feladathelyzetekre, a másik szerint meg még jobb volna ha maradna.
2013. nov. 20. 21:35
 5/12 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Jó ezt nem tudtam de szerintem vidd suliba. Énis olyan voltam :)
2013. nov. 21. 15:17
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok

Én úgy gondolom, hogyha nehéz eldönteni, akkor inkább maradjon még. A magánvéleményem, hogyha marad egy évet még oviban, azzal nem veszít semmit, így is, úgy is új közösségbe kerül, de még 1 évet készülhet a sulira. Ha viszont elkezdi a sulit és menet közben derül ki, hogy korai volt, már nem lehet visszacsinálni, kudarc érheti, egy életre megutálhatja a sulit, főleg, ha évet kell ismételnie. Úgyhogy szerintem súlyosabb következménye lehet ha korán megy suliba, mintha marad még egy évet oviban. Van egy cikk, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni, milyen fejlettségen kell tartani egy iskolaérett gyereknek. Nekünk ezt mondták el szülőin, kiegészítve olyanokkal, hogy hogyan lehet fejleszteni ezen képességeket. Akkor vált egyértelművé, hogy a fiam még igen messze áll tőle. :)

2013. nov. 22. 09:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Itt a cikk: [link]
2013. nov. 22. 09:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Ugyan már régebbi a kérdésed, de gondolom még fennáll a dilemma. :) Mi is ebben a cipőben járunk, lányom májusban lesz 6 éves. Nála a dilemmát az okozza, hogy nagyon visszahúzódó és nehezen teremt kapcsolatot a felnőttekkel, gyerekekkel egyaránt. Amúgy azt gondolom egyéb szempontot figyelembe véve iskolaérett lenne, de mivel nem könnyű neki a beilleszkedés, ezért a nevtanban is azt javasolták, hogy tartsuk vissza még egy évet. Nekünk is szó szerint ezt mondta a hölgy, hogy abból, ha még egy évet marad az oviban, semmi hátránya nem származik, ellenben abból, ha korán kezdi a sulit, nem érett még rá, abból annál több hátránya lehet. Ezért én biztosan figyelembe fogom venni a szakemberek (óvónők, nevelési tanácsadó) véleményét és ennek megfelelően döntünk, bár mi már egyre jobban hajlunk afelé, hogy még egy évet ovis marad.
2014. jan. 6. 14:14
 9/12 A kérdező kommentje:
A kérdés eldőlt: marad oviban. Ő már ment volna nagyon suliba, de jobb lesz ez így. Sok mindenben ügyes, de sok dologban még éretlen.
2014. jan. 20. 23:01
 10/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Mi is dilemmázunk még.... Én attól (is) tartok, hogy hogyan magyarázzam el neki, hogy nem Ő a hibás azért, hogy marad. Hogy ne legyen olyan érzése, hogy Ő tehet róla.... Szerinted hogy lenne érdemes? Ti hogy csináltátok? Az én lányom is nagyon menne amúgy, de én inkább a maradás mellett vagyok.
2014. jan. 21. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!