Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Menjen iskolába vagy maradjon?

Menjen iskolába vagy maradjon?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz döntenem, persze a végső szót majd az iskolaérettségi vizsgálaton mondják ki, de gondolom a szülő véleménye is számít valamelyest.

Májusban tölti a 6-ot. Értelmes, okos, gazdag a szókincse, testileg is fejlett. Egyre ügyesebben rajzol, színez, sokat vág, nagyon kreatív. Ami miatt bizonytalan vagyok: nagyon lassú pl. öltözés, szinte állandó irányítást igényel, és csak arra figyel, ami őt érdekli. Ha mondunk neki valamit, mintha meg sem hallaná. Voltunk a Vadaskertben, (Asperger gyanú), ott figyelem és aktivitás zavart állapítottak meg - nem aspergeres.

Néztem már iskolát is, tanító nénit is találtunk nagyon aranyosat. Ha az oviban marad, új óvónéniket kap, akiket nem ismerek.

Szóval nagyon bizonytalan vagyok, mi lenne a legjobb döntés.

2013. nov. 20. 19:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Nálunk is eldőlt, hogy marad az oviban. Az óvónők is így látják jónak, mi is és a nevelési tanácsadó is. Az enyém jól fogadta, de mondjuk nálunk elég sok gyerek marad végül.....
2014. jan. 27. 09:54
 12/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam "lazán" kezelni a kérdést. Tudta, hogy megyünk Nev.Tanba iskolaérettségi vizsgálatra, mondtam, hogy az lesz, amit ott javasolnak. Ott egyértelműen a maradás mellett voltak, így hazafelé sétálva szépen elmondtam neki, hogy milyen jó, hogy egy évig még játszhat az oviban. Ott is sok mindent fog tanulni és még ügyesebb lesz majd az iskolára. Az ő csoportjából is maradnak többen is.
2014. jan. 27. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!