Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyet értetek azzal, hogy...

Egyet értetek azzal, hogy minden 6 éves gyereknek kötelező iskolába menni? Nem lehet kérni, hogy maradjon még egy évet az ovodába.

Figyelt kérdés
Számomra elkeserítő az, hogy mint anya nem szólhatok bele a gyerekem sorsába, hogy vadidegen emberek döntenek szinte már mindenben. Akkor milyen jogai vannak egy szülőnek? Egy anyának? Ezek szerint én csak kihordtam és megszültem a gyerekemet.
2013. ápr. 9. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez valami új törvény? Nem hallottam róla. Én amúgy anno már 7 és fél évesen mentem, most bánom, mert zavar, hogy a többiek olyan gyerekesek még mellettem. Jó a fiúkon nem csodálkozom, de hogy a lányok is..
2013. ápr. 9. 19:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen törvény. Minden gyereknek menni kell iskolába aki aug 31-ig betölti a 6 évet.
2013. ápr. 9. 19:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez nem pontosan így van, mi is érintettek vagyunk, a gyerekem nyári, az óvónőkkel egyetértésben maradunk egy évet, nem kellett sehova se menni ezért.
2013. ápr. 9. 20:00
 4/8 anonim ***** válasza:

ismeros fia is marad az oviban.

mondjuk szerintem ha nem nagyon indokolt pl. nem kepes beilleszkedni egy kozossegbe, anyut akarja allandoan, vagy joval le van maradva a tobbiek mogott akkor tok felesleges meg egy evet oviban maradnia...

de szerintem ezek ritka esetek amit fent irok...

2013. ápr. 9. 22:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sok esetben nagyon jól fel tudják mérni a tesztekkel a nevelési tanácsadóban, hogy alkalmas-e egy gyerek vagy sem, az biztos, hogy most sem erőltetik, mert tudják milyen kemények a követelmények. Nálunk először megalapozták a tudást és felsőben, gimnáziuban kezdték el a cselesebb, szivatósabb logikai feladokat, most már alsóban ilyen szivatásokra, rejtett cselekre kell figyelniük, ezzel csak azt tanulják meg, hogy senkiben, semmiben még magukban sem bízhatnak, ezért jobb, ha tényleg a valóban érettek mennek, de ezt tudják is a nevtanban és tényleg nem erőltetik az éretlen gyerekeket.
2013. ápr. 9. 23:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Én olyan esetre gondolok amikor érettnek mondják a gyerekemet és azt mondják hogy mehet iskolába de én mégis úgy gondolom hogy maradjon még egy évet akkor ezt nem engedélyezik még akkor sem ha.

A szülő kéri. Én azt sem értem miért kell ilyen hamar elkezdeni az iskolát miért nem lehet mondjuk 8 évesen első osztályba menni. Sokkal érettebbek lennének hozzá.

2013. ápr. 10. 07:52
 7/8 anonim ***** válasza:

mert akkod ennyi erovel miert nem mehet 9 evesen aztan majd 10 evesen. sokkal erettebb lesz hozza.

majd az iskolaban erik! elvegre erre valo az altanos iskola.

nem keszen kell vinni a gyereket hogy ir-szamol-olvas...

ok, vannak akiket igy visznek - anno engem is - de ez megint nem korhoz kotott mert pl. en a legfiatalabb es a legkisebb voltam az osztalyban...

majd a tanitonenik megtanitjak amire kell. ez a munkajuk.

aki meg olyan szulo ha van a gyereknek ra affinitasa akkor tanithatjak iskola elott is, de ez nem minden gyereknel jon be

2013. ápr. 10. 11:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor képzeld el, hogy Hollandiában már 4 évesen kezdik az általánost. Na jó, biztos nem olyan szinten oktatják a gyerekeket, mint nálunk, mert itt már durva a tankövetelmény, én biztos vagyok benne, hogy nem fogom ideszülni a gyermekem, mert nem akarom, hogy át kelljen neki élnie azt, amivel én is szenvedek már egy jó ideje, aztán aláírassák vele a hallgatói szerződést, hogy ne mehessen sehova, amivel részben egyetértek, de így, hogy fizetést mellé "nem fognak adni", hát köszönöm nem kérek belőle. Előre gondolkodok, és szeretném neki megadni azt, amit a szüleim nekem nem biztosítottak.
2013. ápr. 10. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!