Hogy tudnám rávenni, hogy egyedül maradjon az ágyában a délutáni pihenésnél (két és fél éves)?
Meggyőzni nem tudod! Határozottság és következetesség kell a részedről. Ha idáig mindig vele aludtál, akkor ez nagyon nehezen fogja elfogadni, hogy mostantól miért nem. Esetleg kösd valamilyen nagyobb eseményhez.
Az én lányom egy nagyobb betegség után (amikor is a mindig kiságyban alvó lányomat többször magam mellé vettem) rászokott az éjszakai "költözködés"hez és éjjel 2 óra tájban mindig megjelent. Én a bölcsöde kezdetéhez (2 éves volt) kötöttem a dolgokat. Mondván, már ő nagy kislány ... stb. Nekem sikerült. De nagyon következetesen be is tartottam, így ő is betartotta a "szabályokat".
Azt most sem bánom, hogy kellek neki elalváshoz, este egy kis mese után hamar elalszik. De délután ez az ébren fekvés idegesít, mert ennyi idő alatt rengeteg mindent tudnék megcsinálni a háztartásban.
Nagyobb esemény mostanában nem lesz, ovi is csak jövő szeptembertől.
Nálunk is hasonló a helyzet, a kislányom szintén két és fél éves, mostanában egyre nehezebben alszik el délután, kb 1 órát mesélek neki monoton hangon hátha elálmosodik, de aztán nagy nehezen lecsukja a szemét és el is alszik, aztán alig akar felkelni, két órát is alszik, igy szerintem igényli a délutáni pihenést, de elég fárasztó. Nyáron még bevált hogy lehúztam a redőnyt, melléfeküdtem, énekelgettem neki valamit, aztán elaludt, majd kisurrantam mellőle, de mostmár ha lefeküdnénk, úgyse aludna el, max 2óra fetrengés-forgolódás után. Szerintem próbáld meg lefárasztani, séta, torna, ugrabugrálással...
Én is olyankor csinálom a dolgom, a házimunkát mikor alszik ezért is nem szeretném ha elmaradna a délután alvása, meg hát neki is jobban telne a délután ha kipihentem játszanánk nem pedig hulla fáradtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!