Délutáni ALVÁSkérdés. Mit tegyek? 4 éves, és itthon nem akar aludni délután.
Èn soha nem csináltam az alvásból nagy dolgot.
3 éves eddig mindig aludt délután, de mostr elkezdte, hogy heti 1-2 alkalommal kihagyja. Ilyenkor látszik rajta, hogy nem álmos, félóra ágyban fekvés után jön, hogy nem megy, és míg a kicsi alszik, addig ö tv-ik.
Ilyenkor simán bírja este 8-ig, nem pörgi túl magát, inkább csendesebben játszik esténként ilyenkor.
Ha minden napos lenne, akkor azért megpróbálnám, hogy mellette ülök 1 órát.
Az én lányom az oviban sem alszik minden nap. Van, hogy itthon elálmosodik 4 óra körül, de akkor meg éjjel nem alszik. Szóval szerintem nem minden gyereknek van szüksége délutáni alvásra, a gyerekorvosunk is ezt mondta. Mondjuk nálunk születése óta gondok vanak az alvással.
Nyilván azért nem alszik otthon, mert nem fárad el annyira, mint az oviban, szerintem ne csinálj belőle gondot. Esetleg csendes pihenőt tartsatok, ne legyen muszáj aludnia, de feküdjön le, és pl. nézegessen mesekönyvet.
Az enyém 2,5 éves kora óta nem alszik, na erre varrj gombot. :) Érdekes módon az oviban ő is alszik, de itthon továbbra sem. Ha annyira szüksége lenne rá az idegrendszerének, valószínűleg kidőlne.
Egy 4 évest főleg felesleges ezzel kínozni szerintem. Biztos inkább veletek szeretne lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!