5 éves lesz a kisfiam szeptember 7. -én, az oviban azt mondták, hogy mivel túljelentkezés van maradjon csak itthon, mert csak a következő évtől lesz óvodaköteles, valóban ráér még egy évet itthon maradni anyával és a kistesóval?
Nagyon zsúfoltak erre az ovik.
Állítólag az évvesztesség miatt még nem kell oviba járnia.
Addig járt míg a kistestvér megszületett,majd átadtuk a helyünket a dolgozó anyuka gyermekének.
Valami olyasmit mondtak,hogy évvesztes gyereknél csak az iskolaévet megelőző év kötelező,tehát maradjon csak nyugodtan itthon ,én persze erősködtem,hogy szeretném ha járhatna.
Azt mondták szó sincsen 5 éves kortól kötelező oviról,hanem az iskolaévet megelőző egy évről van szó,ami évvesztes gyereknél egy évvel később van...
Húzták a szájukat flegmán beszéltek,hogy mit idegeskedek mikor amúgyis itthon vagyok a kissebbe.
Most vagy én vagyok nagyon pofátlan,vagy az óvónénik túlontúl kényelmesek?
Felháborító amit megengednek maguknak némely óvodában.
Én nem hagynám annyiban, ha kell lépj túl az óvodán és az önkormányzatnál kérj tanácsot mert egy ekkora gyereket nem utasíthatnak el.
Az én gyerekem jún-ban volt 3 éves, tehát a sulit nézve évvesztes lesz.
Nem vették fel az oviba túljelentkezés miatt, de az óvónő azt mondta, hogy ha betölti az 5. évét, akkor szeptembertől járnia KELL oviba.
Nem kiutasítottak,csak meggyőztek mikor a kistesóval való terhesség végén már nem dolgoztam,hogy mostantól maradjon csak velem a gyerek,nehogy féltékeny legyen,meg ,hogy jobb lesz ez így,ne erőltessük az ovit,ráálltam akkoriban.
Törvény szerint valóban az évvesztes gyerek nem iskolaköteles ha szeptemberben 5 éves?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!