Nem ciki, hogy az ovi bált rendez, de a belépődíjon felül még a büféhez és a tombolához is vár felajánlást?
Nem más egy több száz fős iskola, mint egy százegynéhány fős ovi? Nálunk az általános iskola 800 tanulóval működik, ott azért tényleg nagyobb a mozgástér egy ilyen bulihoz.
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kéz!!
20-as vagyok, és a csoportpénz kérdéshez szeretnék még hozzászólni.
Nem minden formában tilos a csoportpénz. A szülői munkaközösség megszavazhatja, hogy mennyi pénz legyen szedve a gyerekek Télapó és karácsonyi ajándékára, valamint a tisztasági csomagra, vagy a kár a ceruzákra.
Utóbbi kettőt sok ovi úgy oldja meg, hogy beszedi, de sok helyen ezt nem szeretik, mert akkor sok rossz minőségű cucc kerül be hozzájuk, ami főleg a ceruzáknál gáz.
Ha meg összeszedik, nagy tételben, olcsón veszik meg a jó minőségűt.
Ez teljesen legális, korrektül könyvelik is.
Amit nem szedhet az ovi, az a csoport saját pénze, amiből az óvó nénik névnapi, vagy karácsonyi meglepetése kerül ki. Ezt az SZMK-s szülők szokták szedni.
Írok összegeket is:
Ajándékokra a gyerekeknek - 1500
Tisztasági - 1500
Ceruzapénz - 600
SZMK-s pénz - 400 ezek éves összegek, soha mást nem fizetünk.
Nem tudom, hogy máshol hogy lehet, én 30 óvodára "látok rá", ott nem lehet.
Erre pedig:
"gyakorlatban ez elvárásként működik."
Nem elvárás, de gondolom te viszont felháborodnál, ha a kisfiadnak/lányodnak nem lenne mibe törölnie a fenekét.
Tisztítószerre van csak hivatalos keret, tisztálkodásira nincs.
20-as vagyok, és a 21-es kommentre reagálnék:
A mi falunk 2300 lelkes, szóval gondolhatod, elég kicsi az iskola, óvoda:-)
Szerintem pont falun lehet jól összehozni ezeket a bálokat, mert ismerik egymást az emberek, szívesen buliznak együtt, meg nem is nagyon van más program:-)
Az "elvárás"-t úgy értem, hogy konkrétan ki van függesztve a csoportszobában névvel, hogy mikor kinek kell vinnie a gyümölcsöt, illetve az óvónők is vezetik, hogy ki adta be a tisztasági csomagot.
Az, hogy a gyerekemnek nincs mivel törölnie a fenekét, elvileg nem fordulhat elő, hiszen az Önkormányzat feladata biztosítani a tisztálkodáshoz szükséges dolgokat. Tehát, ha egy szülő sem adná be, akkor is kell, hogy legyen wc papír. Más kérdés, hogy minden(!) csoportban van olyan szülő, aki úgy gondolkodik, hogy ő bizony semmit nem visz be pluszban, és mellette sok olyan szülő, aki többet visz annál, mint amennyire a gyerekének szüksége van (mint én is), így kiegyenlítődik a rendszer, és senki nem szenved hiányt semmiben. De attól még a rendszer nem jó sajnos. :-/
nem olvastam el a válaszokat.
nekem pont az ellentettje a gondolkozásom mint neked kedves kérdező :)
én a belépőt furcsállom. azt értem, hogy vigyünk valami rágcsálni valót és más is visz, majd kóstolgatunk egymáséból. az is oké, hogy tombolából tudnak pénzt szedni, hisz szüksége van az óvodának is ceruzára, játékokra, stb.
nekem az is furcsa, hogy nincs csoportpénz, nem szedhettek kis összegeket ezekre a barkács dolgokra.
de pont ezért azt mondom, hogy 1.000.- belépő semmi, ha ezeket fedezik vele. nálunk 1500.- a csoportpénz havonta! számold ki hol vagy te a belépővel és a tombola jegyekkel és mi hol vagyunk bálok nélkül a havi fizetnivalóval... :)
Nem olvastam a válaszokat.
Nálunk a tombolára cégek ajánlottak fel (játszóház belépő, különböző vásárlási utalványok). Viszont volt zsákbamacska a gyerekeknek, ahhoz kertek apró megunt kacatokat, mint pl mc donald's-os játékok. Egy ilyen zsákbamacskát 100 Ft-ért adtak es volt benne 3-4 apró játék. a lanyom pont egy olyat választott, amibe a mi kacatunk volt. :-). A büfé pedig ugy volt, hogy lehetett vinni sajat gyártású sütit, azt árultak pénzért, de szavazni lehetett ra melyik a legfinomabb, es a nyertes süti készítője ajándékot kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!