Nem ciki, hogy az ovi bált rendez, de a belépődíjon felül még a büféhez és a tombolához is vár felajánlást?
Tök jól lepontoztak, de mindegy...
A bál felnőtteknek van. Nem elég, hogy kifizetik a 2000 Ft-ot belépőre, még süssenek, szendvicseljenek, vegyenek tombolát, adjanak adományt, és persze, vegyenek is az ételekből... És ez nem ciki?!
Ha ennyire szegény az eklézsia, mi a bánatnak kell "bálozni"?! Akkor legyen sima adománygyűjtés....
Nálunk is van szülők-nevelők bálja, ahová a diákok készülnek táncos-zenés műsorokkal, a helyi zenekar vállalja a zenét, a helyi étterem féláron adja a kaját, ingyen a terem díszítését, a helyi vállalkozók pedig a tombolára adják az ajándékot (vacsora, vásárlási utalvány stb.). A szülőknek csak a belépő díját kell fizetni és a tombolát. Így mindig szívesen mennek a szülők, és nincs kapásból rossz szájízük, amiért lényegében háromszor fizetnek ugyanazért a buliért...
A bál eleve = adománygyűjtés.
Ha tudnátok, hogy egy-egy önkormányzati fenntartású óvodának konkrétan mennyiből kell kijönnie... elborzadnátok.
Csak egy példa: rendszeres, hogy a közüzemi "kötött" költségekre sem telik, hónapos elmaradások vannak.
No, nekem nem sikerült így megfogalmaznom, hogy mi is a problémám ezzel az egésszel, mint neked utolsó válaszoló. Köszönöm!!!
Én mindenkinek a zöld kezet küldtem, választól függetlenül, azért is lenne jó, ha az, aki lepontoz, a véleményét is leírná, hátha okosabb lennék.
11. válaszolóra gondoltam!
12-es válaszoló, igen, én is épp azért próbálok mindent vinni, vagy ha látok valamit, amiről gondolom, hogy jó a gyerekeknek, akkor megveszem. Egyedül 1 alkalom volt, amikor szülői összefogással vettünk meg egy 2000 Ft alatti dolgot, de akkor az óvónők ki voltak akadva, hogy ilyet nem szabad csinálni, nem lehet pénzt kérni.
El is ismerem az óvónők és az ovi munkáját, csak nekem is pont az az érzésem van, mint amit a 11-es válaszoló írt, hogy lehetne sima adománygyűjtés is, minthogy bálba burkolják, de 3x fizetsz ugyanazért. Ez az egész valahogy nem is illik az ovi "profiljához".
Pontosan, ezt kellett volna inkább, 3-4 ezer forintos belépő és akkor ők állják a kaját. Nálunk mindig így van.
Nem tudom, hányan fognak részt venni rajta, de szerintem nem lesz túl népszerű a dolog. Dolgozol, vásárolj be, készítsd el a szendvicseket (sima margarinos-párizsis ugye nem jó), süssél egy kis sósat, egy kis édeset, vágd puccba magad, szerezz bébiszittert és miután kifizettél kaját, belépőt, adtál tárgyadományt, mész és kifizeted a saját szendvicsedet, a saját süteményedet és hazaviszed a szomszéd Mártika megunt kerámia mókusát...
Akkor inkább a sütik, szendvicsek, belépő árát direktbe átutalom az adománygyűjtő számlára....
4. vagyok.
A büfét a szülők, vagyis a szülői munkaközösség és az óvónők rendezik, beállnak ők is dolgozni! A szendvicset pedig nem vinni kell otthonról, hanem az előtte tartott rendezvényekből befolyt összegekből megvásárolják a hozzávalókat.
Szerintem nem ciki, sok intézményben így csinálják, iskolákban is. Ott , ahol a büfét nem a szülőknek kell összerakni, hanem főznek, 3000-től indul a belépő, pluszban kérnek tombolatárgyakat, süteményt, házi likőrt, alapanyagokat a főzéshez.
Hiszen minél több pénz marad, annál jobb.
Én maximálisan támogatom ezeket a rendezvényeket. A sulinkban 2-3 évi szülők bálja révén lett megcsinálva az udvar, profi, burkolt (nem beton) pályával, gyönyörű fapadokkal. Az óvoda korszerűsítette a játszóteret, csodaszép nagy méretű csúszdás, bujkálós mászókát vettek.
Ez simán adományokból nem jön össze. A bálra viszont az is megy, akinek bulizni van kedve, nem feltétlenül ovis, iskolás a gyereke már.
Nálunk amit a belépők árából vesznek, az a főzéshez a maradék alapanyag (hús), a zenekar (már ha kér pénzt), és a tombola fődíja. A többi megy a kalapba.
Ja, és ha valakinek nincs kedve elmenni a bálba, tombolatárggyal, névreszóló tombolajeggyel, sütivel, támogatói jeggyel ő is beszállhat, ha akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!